visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Vaizdo kameros be išankstinio pasiruošimo

Vaizdo kameros be išankstinio pasiruošimo Vaizdo kameros be išankstinio pasiruošimo

Elektroninė Apsauga, MB

elektronineapsauga.lt

Apie objektą: „Vilnius. Kotedžas. Kai atėjau į jį pirmą kartą, vidaus apdaila jau buvo atlikta, sienos lygios, o lubos gražios. Silpnų srovių laidai? Ne, tokių nei su žiburiu nebuvo matyti, tad klientų apsaugos poreikį sėkmingai patenkinau „Eldes“ belaidės apsaugos sistemos pagalba. Judesio davikliai, durų/langų magnetiniai kontaktai, dūmų davikliai, lauko sirena ir jokių griovimų, perdarymų ar kitų interjerą bjaurojančių bei papildomas išlaidas kainuojančių dalykų.“ – pasakoja „Elektroninė Apsauga“ vadovas G.Ališauskas.

Ėjo laikas, o su laiku, žinoma, didėjo ir poreikis kitiems apsaugos sprendimams. Šįkart – vaizdo stebėjimo sistemai. Na, o kadangi laidai taip ir neišaugo, teko pasitelkti geriausią žmogaus draugą – technologiją!

Vaizdo kameros

Sprendimo pasirinkimas

Vaizdo kamerų įrengimui, be iš anksto išvedžiotų laidų, rinkomės iš dviejų variantų:

  • įrengti WIFI kameras, kurioms būtų užtekę paprasto kabelio nuolatiniam maitinimui;
  • pastatyti interneto perdavimo per esamą elektros tinklą adapterius ir įrengti kur kas geresnes, laidines kameras.

WIFI sprendimas tikrai puikus ir toli gražu ne vienam savo klientų esu tai realizavęs. Vienintelis šio sprendimo minusas – labai siauras galimybių bei modelių pasirinkimas. O būtent šiame objekte norai buvo kiek didesni, todėl apsistojome ties antruoju variantu.

Ir čia iškart, apžiūrint teritoriją ir vertinant sprendimo realizavimo galimybes, į akis krito štai šis šilumos siurblio blokas. Visų pirma dėl to, jog nuo jo elektros kabelis keliauja tiesiai į elektros skydelį, o būtent tai labai palengvina pasirinkto sprendimo realizavimą. Na ir visų antra - bloke gausu tuščios vietos, kurioje galėjau patalpinti visą reikalingą įrangą bei atlikti komutaciją.

Vaizdo kameros

Vaizdo kameros

Internetas elektros kabeliais

Interneto ryšiui perduoti nuo namuose esančio routerio iki lauke esančio šilumos siurblio bloko, buvo pasirinkti adapteriai, kurie interneto ryšį siunčia elektros kabeliu.

Asmeniškai labai žavinti technologija, kurią neretai tenka naudoti ne vien vaizdo kamerų įrengimui, tačiau ir namų interneto tinklui praplėsti. Du pagrindiniai dalykai apie šį modelį:

  • tinkamai įrengus, galima pasiekti iki 600 mbps greitį, kas dažnu atveju yra daugiau negu pakankamai ne tik kamerų stebėjimui, tačiau ir darbui ar net filmų peržiūrai Netflix'e;
  • įrenginys pritaikytas naudojimui lauke (nuo -40 iki +70 laipsnių). Toks atsparumas leidžia šį įrenginį naudoti išties plačiai.

Vaizdo kameros išmaniam teritorijos stebėjimui

Nuo šilumos siurblio bloko iki kamerų atvesti laukui skirti, juodi UTP internetiniai kabeliai. Jie ne tik atsparūs aplinkos veiksniams, tačiau ir neišsiskiria iš aplinkos, taip nevesdami klientų iš proto. Galiu pasidžiaugti- kabelius pavyko paslėpti puikiai!

Vaizdo kameros

Pakalbėkime apie įrangą. Kameros 4MP raiškos, LITE serijos – neapkrautos nereikalingomis funkcijomis. Kombinacijoje su namuose pastatytu įrašymo įrenginiu, kameros geba aptikti žmones, kurie patenka ir vaikšto klientų teritorijoje (teritorijos ribos pažymėtos virtualiomis linijomis). Būtent ši kombinacija užtikrina puikią apsaugą lauke, su visiškai minimaliais neteisingais suveikimais. Tad išvykus iš namų, klientai pagal poreikį gali drąsiai įjungti pranešimus savo mobiliojoje aplikacijoje tam, jog apie galimą prašalaitį sužinotų daug anksčiau, nei šis sugalvotų įsibrauti į vidų.

 

https://vimeo.com/654255380
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus