visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Elektroninė Apsauga, MB

elektronineapsauga.lt

„Gyvenamajame name Vilniaus rajone atvykęs radau jau sumontuotą apsaugos sistemą. Tiksliau - dvi. Vieną name, kitą garaže, esančiame už ~10 metrų nuo namo. Kiekviena sistema buvo papildytą komunikatoriumi bei SIM kortele, kurių pagalba klientas gaudavo pranešimus apie aliarmus. Garažo stogo pakalimuose išvesti 2 UTP kabeliai, skirti kameroms.“„apie objektą pasakoja „Elektroninė Apsauga“ Apsaugos sistemų inžinierius Giedrius Ališauskas.

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Apsaugos sistema

Abi apsaugos sistemos buvo pakeistos į vieną, bendrą „Satel“ gamintojo apsaugos sistemą. Tai pavyko padaryti dėl statybų metu kažkada atvestų kelių UTP kabelių tarp namo ir garažo. Tad dabar klientas turi vieną, centralizuotą sistemą visoms patalpoms, kas prideda ir patogumo, ir atsisakius vienos SIM kortelės, sumažina kas mėnesines išlaidas.

Namo valdymui buvo pasirinkta 4.3 colių įstrižainės planšetės tipo klaviatūra, kurioje klientas gali valdyti namų bei garažo apsaugą, o taip pat ir lauko bei garažo vartus, lauko šviestuvą, apie kuriuos pakalbėsiu kitoje pastraipoje.

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Garažo apsaugai valdyti buvo pasirinktas kiek įdomesnis variantas. Klientas panoro valdomos garažo durų spynos, kadangi su laiku kilo nepatogumų, kuomet arba pamiršdavo atsinešti raktą, arba pamiršdavo užrakinti jas ir jau patogiai įsitaisius vakare lovoje, tekdavo keltis ir keliauti iki garažo užrakinti durų. Dėl šio poreikio, į duris buvo sumontuota elektromagnetinė strypinė spyna, o jos valdymas patikėtas „Satel“ sistemai.

Dėl „Satel“ plataus įrenginių spektro, šis sprendimas buvo įgyvendintas gana paprastai - speciali, laukui skirta klaviatūra buvo sumontuota lauke, prie garažo durų. Jos paskirtis valdyti apsaugą bei durų spyną. Tiesa, dėl saugumo turint klaviatūrą lauke, neverta – be to, jog visome teritorijoje sumontavau krūvas kamerų (apie jas kiek vėliau), tai „Satel“ turi ir papildomą apsaugą, kuri neleidžia bet kam stovėti ir bandyti įvairias kodų kombinacijas visą dieną. Po 3 neteisingų įvestų kodų, iškart keliamas aliarmas bei informuojamas klientas.

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Automatizacijos ir valdymo sprendimai

„Satel sistemos pagalba buvo įgyvendinti šiai dienai visi kliento poreikiai automatizacijos ir valdymo sprendimams, o taip pat palikta vietos ir ateities poreikiams įgyvendinti be didesnių problemų.

Labai paprasti, tačiau gyvenimą stipriai lengvinantys sprendimai – lauko ir garažo vartų valdymas aplikacija bei belaidžiu pulteliu. Kadangi statant namą apie nieką panašaus galvota nebuvo, pasinaudojome „Satel“ turimais valdikliais, kurie signalą bei vartų statusus perduoda saugiu, belaidžiu ryšiu.

Nuotolinis vartų valdymas leidžia ne tik patogiai grįžti namo, tačiau ir įleisti kurjerius, kurie atvyko pristatyti siuntos, kai kliento nėra namuose, arba gimines/draugus, atvykusius į vakarėlį gerokai per anksti.

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Lauko prožektoriaus valdymą klientas buvo realizavęs „Sonoff“ relės pagalba. Viskas veikė puikiai, jokių problemų nesukėlė, tačiau pakeitus apsaugos sistemą ir viską pradėjus centralizuoti, „Sonoff“ relę pakeitėme į „Satel“ belaidžio ryšio valdiklį. Papildomai suprogramavau laikmatį, kurį klientas gali lengvai įjungti arba išjungti bei nustatyti laiko rėžius, kada automatiškai bus įjungiamas ir išjungiamas prožektorius.

O kad nereikėtų vis perstatinėti laiko dėl metų laikų kaitos ir saulės leidimosi skirtingu metu, papildomai sumontuotas ir belaidis temperatūros bei šviesos daviklis, skirtas lauko sąlygoms. Taip klientas gali pasirinkti, jog prožektorius įsijungtų tik saulei nusileidus ir pamiršti apie poreikį persukinėti laikmatį ranka.

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Vaizdo stebėjimo sistema

Nuo statybų laikų, kuomet buvo galvota, jog užteks dviejų kamerų praėjo daugybė metų, o kartu su metais didėjo poreikis ir kamerų skaičiui. Viso šiai dienai sumontuotos 5 vaizdo kameros:

  • Keturias iš jų ant garažo. Pažangios „Dahua“ gamintojo technologijos pagalba, profesionaliai ir techniškai tvarkingai paleidau 3 kameras, panaudodamas vieną iš dviejų esamų UTP kabelių. Likusi, ketvirtoji, kamera sumontuota ir paleista per antrąjį UTP kabelį.
  • Penktąją kamerą stačiau ant namo. Kadangi jokie kabeliai tam nebuvo atvesti, pasinaudojau įprastu, tačiau patikimu WIFI kartotuvu, kuris ir suteikė prieigą į vidinį tinklą paskutinei kamerai.

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

Visos sumontuotos lauko kameros turi išmanias funkcijas – žmonių ir automobilių aptikimą bei perimetro apsaugą. Šių funkcijų pagalba klientas greitai ir patogiai gali peržiūrėti įrašus, kuriuose yra užfiksuoti asmenys arba automobiliai (visi kiti judesį užfiksavę įrašai yra išfiltruojami), patekę į teritoriją. Taip pat klientas pagal poreikį gali įjungti pranešimus mob. aplikacijoje, kurie informuos, kai kas nors kirs virtualią perimetro liniją ir pateks į teritoriją.

Tai itin paranku kuomet klientas yra išvykęs, pavyzdžiui, atostogų. Taip klientas gali sužinoti apie nelauktus „svečius“ dar iki jiems pridarant nemalonumų ir atitinkamai reaguoti iškviečiant policiją ar tiesiog išgąsdinant juos įjungiant lauko prožektorių.

Lauko kamerų bei interneto įrangos prijungtos prie UPS rezervinio maitinimo šaltinių, taip užtikrinant, jog teritorijos stebėjimas bei pranešimai apie įsibrovėlius bus perduoti klientui net ir dingus (ar sabotavus) elektrai.

Gyvenamojo namo apsaugos atnaujinimas

https://vimeo.com/654255380
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus