visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Netikėta apsaugos ir šviesų sistemos integracija

Netikėta apsaugos ir šviesų sistemos integracija Netikėta apsaugos ir šviesų sistemos integracija

Elektroninė Apsauga, MB

elektronineapsauga.lt

„Į Vilniuje įrenginėjamą parodų salę buvau pakviestas apsaugos sistemai sumontuoti. Darbų daug, klientai apsupti pačia įvairiausia informacija, o galvos, įtariu, tiesiog ūžė nuo sprendimų, kuriuos reikėjo priimti, tad nenuostabu, jog vienas ar kitas dalykas liko pamirštas. Vienas jų – labai menkas dalykėlis – apsaugos sistemos kabeliai. Kadangi apdailos darbai ėjo į pabaigą, pasiūliau belaidę apsaugos sistemą.“ – apie objektą pasakoja „Elektroninė Apsauga“ apsaugos sistemų inžinierius Giedrius Ališauskas.

Netikėta apsaugos ir šviesų sistemos integracija

Belaidė apsaugos sistema

Scenarijus ir įranga, belaidei apsaugai įgyvendinti, gana standartinis – judesio davikliai, durų magnetinis daviklis, dūmų davikliai bei jutiminė LCD klaviatūra, kuri puikiai pritapo prie salėje tvyrančio modernumo. Pati sistema – „Eldes ESIM384“ centralė – gana universalus pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek gyvenamiesiems namas, kuriuose spėjama išvedžioti reikalingus kabelius, tiek jau įrengtoms patalpoms, tiek ir visokioms „ups“ situacijoms. Be visa ko, tai puikus sprendimas ir norintiems daugiau išmanumo.

Netikėta apsaugos ir šviesų sistemos integracija

Netikėta apsaugos ir šviesų sistemos integracija

Neplanuota integracija

„Besidarbuojant visuomet atkreipiu dėmesį į patalpoje esančias detales, jau įgyvendintus (ar dar tik planuojamus) sprendimus. Taip ir šįkart už akių užkliuvo neįprastai toli juo įėjimo durų įrengtas šviesos valdymas. Pasiteiravus klientų, gavau atsakymą, jog toks šviesų valdymo sprendimas nėra patogus – ypač tamsiu paros metu, kuomet į/iš patalpų tenka įeiti/išeiti visiškoje tamsoje.

Pasižvalgiau, pasidomėjau ir radau, jog salėje visas apšvietimas yra valdomas su „Jung“ gamintojo įranga. Visas valdymas vienoje vietoje, todėl pasiūliau klientams integruoti apsaugos sistemą su šviesų valdymu, taip automatizuojant kai kuriuos procesus (apie juos – kiek vėliau).

Kadangi visų sistemų išmanyti neįmanoma, šiai integracijai paprašiau pagalbos šiose patalpose dirbusio „Jung“ įrangos instaliuotojo, kad suprogramuotų kelis įėjimus, į kuriuos galėčiau siųsti komandas iš apsaugos centralės.

Netikėta apsaugos ir šviesų sistemos integracija

Automatizacijos scenarijai

Kaip jau minėjau, problemos kildavo, kuomet tamsiu paros metu reikėdavo užeiti arba išeiti iš patalpų, nes tai reikėdavo daryti visiškoje tamsoje, dėl per toli įrengto šviesų jungiklio.“

Dėl to, realizavus apsaugos ir apšvietimo integraciją, buvo aprašyti šie scenarijai:

  • Kai patalpose tamsu (tamsos lygį stebi įrengta foto rėlė) ir apsauga įjungiama – visos šviesos išsijungia.
  • Kai patalpose tamsu, apsauga įjungta, o įėjimo durys atidaromos (durų statusą stebi belaidis magnetinis kontaktas) – pirmos patalpos šviesos įsijungia.
  • Papildomai suprogramuotas ir rankinis šviesų valdymas klaviatūra bei mobiliosios aplikacijos pagalba.“

Šviesos automatinis įjungimas

EWKB5 šviesos valdymas

https://vimeo.com/654255380
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus