visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje RESTA

Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje RESTA Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje RESTA

Protingų namų ekspertai iš „JUNG Vilnius“ 2024 metų tarptautinės statybų verslo parodos „RESTA“ lankytojams demonstruoja, jog namai gali tapti dinamiška aplinka, kuri su mumis sąveikauja, supranta mūsų poreikius ir padeda gyventi patogesnį gyvenimą. Šią naujos kartos namų evoliuciją, kartu su kitomis karštomis Vokietijos elektros instaliacijos prietaisų lyderės naujienomis, įkūnija bendrovės parodos stende pristatoma išmanesnių namų sistema JUNG HOME.

Architektų, dizainerių ir paprastų „RESTA“ lankytojų dėmesio besitikintis jungiklių ir protingų namų sistemų centro „JUNG Vilnius“ vadovas Raimundas Skurdenis yra įsitikinęs, jog bendrovės stende demonstruojama skaitmeninė namų sistema JUNG HOME iš esmės keičia protingesnių namų sampratą – išmanesni namai tampa didelių išlaidų nereikalaujančia, lengvai pasiekiama realybe, o ne egzotika, skirta tik prabangiausiems projektams.

Išskirtinės JUNG naujienos

Nuo šiol bet kurie namai gali tapti išmanesni

„Įprasta elektros instaliacija susideda iš atskirų, tarpusavyje tik paprastais ryšiais susijusių elementų. JUNG HOME šiems elementams įkvepia gyvybės ir sujungia juos į vieną ekosistemą, kur kiekvienas iš jų bendrauja tarpusavyje ir harmoningai atlieka jiems pavestas užduotis. Šiai sistemai įdiegti nebūtina speciali elektros instaliacija, o tai reiškia, kad ji gali būti sumontuota bet kokiuose namuose ant standartinės elektros instaliacijos“, – aiškina R. Skurdenis.

Išskirtinės JUNG naujienos

Elektros instaliacijos eksperto teigimu, ši sistema leidžia valdyti apšvietimą, stebėti buitinių prietaisų energijos sąnaudas, kontroliuoti patalpų klimatą bei kurti įvairius scenarijus. Valdymas užtikrinamas tiek įprastais JUNG HOME jungikliais, tiek specialia programėle, judesio jutikliais ar balso komandomis per „Google Assistant“ ir „Amazon Alexa“ virtualius asistentus. JUNG HOME sistemos valdymas taip pat yra suderinamas ir su „Samsung SmartThings“. Ši programėlė leidžia valdyti išmaniojo namo elementus (išmaniuosius šviestuvus, termostatus, kištukinius lizdus) mobiliuoju telefonu, išmaniuoju laikrodžiu ar balsu.

Išskirtinės JUNG naujienos

„JUNG HOME dėka sukuriant įvairius automatizuotus scenarijus, kuomet savaime įsijungia rytinis apšvietimas ar nepakilus nuo sofos užtraukiamos užuolaidos, elektros energija vartojama žymiai efektyviau: įrenginiai veikia tik tada, kai reikia, ir būtent taip, kaip to pageidauja namų šeimininkai. Visus sistemos prietaisus galima ne tik valdyti nuotoliniu būdu, bet ir išmatuoti jų energijos suvartojimą – taip išmanesnių namų technologijos yra pritaikomos prie unikalių kiekvieno žmogaus poreikių bei pageidavimų, užtikrina komfortą, saugumą ir aukštesnę gyvenimo kokybę“, – pabrėžia jungiklių ir protingų namų sistemų centro „JUNG Vilnius“ vadovas.

Išskirtinės JUNG naujienos

Anot R. Skurdenio, šią sistemą galima diegti palaipsniui: pradedant nuo vieno išmaniojo jungiklio ar kištukinio lizdo ir plėsti priklausomai nuo poreikių ar finansinės situacijos. Veikti ji ima iškart, be interneto ryšio ar serverio

Išskirtinės JUNG naujienos

Ypatinga šviesos reguliatorių apdaila

Parodoje bendrovė savo ekspozicijoje taip pat pristato vieną iš šio sezono naujienų – griežtų formų, stilingą matinio stiklo kvadratinių rėmelių kolekciją A VIVA. Dėl suapvalintų kraštų ir šlifuoto matinio paviršiaus derinio šių rėmelių stiklas atrodo „minkštesnis“, nes taip yra sušvelninamas stiklo, kaip medžiagos, kietumas. Kartu šis rėmelis išsaugo griežtų formų ir švaraus dizaino dermę, kuri puikiai papildo tiek klasikinį, tiek minimalistinį dizainą.

Anot R. Skurdenio, A VIVA rėmeliai dera su visais A serijos dangteliais, įskaitant šviesos jungiklius, kištukinius lizdus, daugialypės terpės jungtis ir KNX mygtukus, o tai reiškia, kad šią rėmelių seriją galima sklandžiai integruoti ir į pastatų automatikos sistemas.

Išskirtinės JUNG naujienos

Kita „JUNG Vilnius“ stendo parodoje naujiena – minimalistinė virštinkinė jungiklių ir kištukinių lizdų kolekcija A CUBE, skirta atviroms erdvėms. Elektros eksperto įsitikinimu – tai tinkamiausias sprendimas, kai nėra potinkinio montavimo galimybės, o kartu tai ir puikus interjero akcentas.

Išskirtinės JUNG naujienos

„A CUBE dizainas idealiai dera atvirose erdvėse, kuriose vyrauja lofto dvasia. Itin estetiškai šios virštinkinės serijos komponentai atrodo ant betono, natūralaus akmens sienų ar medinių atraminių konstrukcijų. Daugelį šios serijos derinių galima montuoti tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. Šis virštinkinis modelis tinka visoms serijoms, kurioms nereikia gilios potinkinės dėžutės, todėl jis gali tapti itin stilinga modernaus interjero stiliaus kūrimo priemone“, – pastebi R. Skurdenis.

Anot R. Skurdenio, parodoje „RESTA“ pristatyti JUNG gaminiai, gerokai praplečia architektų ir dizainerių galimybes sukurti harmoningus, šiuolaikiškus interjerus, kuriuose kiekviena detalė yra ne tik kruopščiai apgalvota, bet ir prisitaikanti prie aplinkos. O energiją taupančios funkcijos bei pažangūs automatizavimo scenarijai išmaniųjų namų sistemose leidžia sutaupyti lėšų ir žengti žingsnį tvaraus gyvenimo link.

Išskirtinės JUNG naujienos

Daugiau informacijos:
Greta Lopetkaitė,
„Berta&Agency“ projektų direktorė
Tel. +37062496951
El. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus