visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kada ateina metas pradėti vartoti skystą kolageną?

 https://www.pexels.com/photo/woman-taking-selfie-458766/ https://www.pexels.com/photo/woman-taking-selfie-458766/

Kolagenas yra viena pagrindinių žmogaus organizmo statybinių medžiagų. Jį rasite kauluose, kraujagyslėse, sąnarių raiščiuose, sausgyslėse, naguose, plaukuose ir odoje. Ši medžiaga veikia kaip rišamoji dermos ir epidermio priemonė, kuri odai suteikia elastingumą ir tvirtumą, ji tampa putlesnė, išlygina smulkias raukšleles.

Nuo kokio amžiaus natūrali kolageno gamyba organizme pradeda mažėti?

Kolagenas ne amžinai gaminasi žmogaus organizme, kai sulaukiama dvidešimt penkių metų amžiaus natūrali šios medžiagos sintezė pasiekia apogėjų. Todėl nuo tada ateina metas pamažu papildyti kolageno atsargas.
Iš pradžių jo gamybos mažėjimas yra nežymus, vos po vieną procentą per metus, tačiau pasiekus 45-50 metų amžiaus ribą kolageno mažėjimo pasekmės pasireiškia labai ryškiai. Tada suglemba ir atsipalaiduoja lankstumą praradusi veido oda, pasipila raukšlių tinklas. Tai reiškia, jog jau pats metas pradėti naudoti maisto papildus su kolagenu. Ypač gerai įsisavina skystas kolagenas. Tokį produktą siūlo japonų mokslininkas dr. Ohhira.

Kokią įtaką kolagenas daro žmogaus kaulams ir sąnariams?

Ne vien odos tamprumą garantuoja kolagenas. Jis tiesiogiai prisideda prie sąnarių lankstumo palaikymo, kompleksiškai veikdamas kaulus, sausgysles ir kremzles. Jo dėka kaulai ir sąnariai gali atlaikyti vidutinio stiprumo smūgius, tai padeda išvengti lūžių. O jeigu vis dėlto ištinka kaulų lūžiai, kolagenas padeda greičiau atstatyti jų audinius ir pagreitina gijimą.

Be to, kolagenas palaiko nuolatinį kaulų atsinaujinimą, kai senasis kaulo audinys pasišalina, o jo vieton stoja naujasis. Senatvėje, nepapildžius kolageno atsargų, palengva pradeda vystytis kaulų retėjimas, vadinamas osteoporoze. Tad geriau su tuo nejuokauti ir be reikalo nerizikuoti, jei yra kolagenas – puiki priemonė padedanti to išvengti.

Kas dar be laiko tėkmės prisideda prie kolageno naikinimo organizme?

Kolageno atsargas organizme sekina netikęs gyvenimo būdas, kuriame pirmu smuiku groja sveikatai žalingi įpročiai, per didelis mėgavimasis ultravioletiniais saulės bei soliariumo spinduliais ir nuolat supantis stresas darbe ir namuose. Ypač neigiamai veikia piktnaudžiavimas saldumynais, nes tai ardo kolageną ir atidaro vartus pagreitintam odos, kaulų ir jų struktūrų senėjimui. Todėl tikrai neverta elgtis neatsakingai ir tapti pačiam sau priešu.
 

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus