visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Įtempiamos lubos ir jų ir privalumai

Įtempiamos lubos ir jų ir privalumai Įtempiamos lubos ir jų ir privalumai

Įtempiamos lubos – itin pamėgtas interjero sprendimas, kuris atrodo itin estetiškai bei gali išspręsti daugelį problemų, tokių kaip: atviros komunikacijos, lubų įtrūkiai ar kiti defektai. Įtempiamos lubos nepakeičiamos kai reikalingos drėgmės nebijančios lubos vonios kambaryje. Taip pat tai puikus sprendimas, originaliam interjero apšvietimui. Įtempiamos lubos gelbsti kai reikia atnaujinti lubas nesukeliant itin daug dulkių, išvengiant sudėtingų gipskartonio montavimo darbų ar nesinori išmontuoti esamų lubų.

Kas yra įtempiamos lubos?

Taigi, įtempiamos lubos vertinamos ir dėl praktiškumo, ir dėl puikaus vaizdo. Jų medžiaga gali būti blizgi, matinė, ant jų galima perkelti  patikusį piešinį ar imituoti odos, metalo, stiklo faktūrą,  po peršviečiama  medžiaga sumontuoti šviestuvus. Variantų begalybė, reikalinga tik įjungti fantaziją.  Be to, įtempiamos lubos gali spręsti vizualines užduotis: blizgančios lubos patalpą paaukština,  įtempiamose lubose LED juostų pagalba galima sumontuoti šviečiančių geometrinių linijų raštą, ant lubų perkelti foto vaizdus.

Įtempiamos lubos – tai vadinamosios medžiaginės, sintetinės lubos, prisotintos akriliniais dažais ir PVC (polivienil-chlorido) pagrindo gaminamos lubos. Svarbi yra medžiagos sudėtis, storis, bendrai kokybė – kokybiška įtempiamų lubų medžiaga eksploatuojant neturi prarasti tamprumo, negali nutįsti ir keisti spalvos, net tik ką sumontuota neturi skleisti jokio kvapo. Plėvelės kokybė, teisingai sumontuoti profiliai, teisingas armuojančių žiedų šviestuvams sumontavimas, siūlės aplink vamzdžius, karnizų užuolaidoms įmontavimas, lubų plokštumos lygumas yra pagrindiniai kokybiškų įtempiamų lubų požymiai.

Įtempiamos lubos ir jų ir privalumai

Įtempiamų lubų dizainas interjere

Įtempiamų lubų dizaino įvairove itin aktyviai naudojasi interjero dizaineriai, architektai, įrengiantys kavines, barus, biurus, nes lubose yra galimybė tiesiogiai ar netiesiogiai atspindėti veiklos pobūdį.

Butų daugiabučiuose ir senamiesčiuose savininkai įsirengdami įtempiamas lubas savotiškai apsidraudžia nuo užliejimo iš viršutinių aukštų.  1 kv. metras įtempiamų lubų gali atlaikyti iki 100 litrų vandens svorį. Jei nesate tikri, kad ne visai tvarkingi jūsų kaimynai iš viršaus neužlies, įtempiamos lubos geras pasirinkimas, leidžiantis išvengti didelių nuostolių, remonto ar dėmėtų lubų. Dėl atsparumo drėgmei įtempiamos lubos itin pasiteisina vonios kambaryje, kuriame dažnai kito tipo lubos nuo drėgmės tampa dėmėtos.

Įtempiamų lubų dizainas itin įvairus – pradedant geometrinėmis figūromis, įvairių spalvų,  su įmontuotu apšvietimu, baigiant  klasikinėmis  baltomis lubomis.

Pagal paviršiaus išvaizdą įtempiamos lubos gali būti matinės (galimos įvairios spalvos), blizgios (turi atspindžio efektą), vadinamosios satininės – tai tarpinis variantas tarp matinių ir blizgių, besiūlės. Didžiausias plėvelės plotis yra 5,5 m, ilgis – 100 m, vadinasi, galimos besiūlių lubų plotas yra 550 kv.m ploto. Lubos gali būti nelaidžios šviesai arba pusiau skaidrios,  su integruotu apšvietimu, su 3D foto atspaudais, spalvotos. Lubų forma nebūtinai plokščia – jos gali būti dviejų ar net trijų lygių, įvairių tekstūrų  ir pan.

Įtempiamose lubose populiaru montuoti LED šviestuvų juostas, iš kurių galima sukurti įvairias geometrines figūras. Apšvietimo intensyvumą įtempiamose lubose galima reguliuoti keičiant šviesos šaltinio atstumą nuo plėvės.

Įtempiamų lubų plėvelė yra antistatinė, nesielektrina ir netraukia dulkių, taip pat kai kurių gamintojų plėvelės yra antipelėsinės, saugančios nuo pelėsių, jei jų buvo ant tikrųjų lubų. Jei vis tik, tikrosios lubos nesandarios ir yra galimybė pelėsiui atsirasti,  galima montuoti vėdinimo groteles, kad vyktų intensyvus vėdinimas ir neįsimestų pelėsis. Taip išsprendžiamos vėdinimo ir pelėsių bei apdailos problemos.

Jei per ilgus eksploatacijos metus ant įtempiamų lubų dulkių kažkiek nusėda, jos lengvai nusivalo muiluotame vandenyje sudrėkinta šluoste.

Įtempiamos lubos ir jų ir privalumai

Įtempiamų lubų privalumai

  • Greitai ir radikaliai pakeičiamas patalpos ar buto vaizdas, vizualiai padidinama erdvė.
  • Būstui suteikiamas išskirtinumo ir prabangos vaizdas.
  • Greitas ir švarus įrengimas – nėra šlapių darbų, dulkių kiekis minimalus. Galima įrengti  naudojamoje patalpoje, apgyvendintame kambaryje.
  • Patikimų gamintojų medžiagos neturi jokio kvapo ir nepalaiko degimo.
  • Sumažina šilumos nuostolius ir pagerina garso izoliaciją.
  • Lengvai valomos muiluotu vandeniu arba langų valikliais.

Įtempiamos lubos ir jų ir privalumai

„Svarbiausia, kad lubos būtų sumontuotos kokybiškai, tik tuomet atsiskleidžia jų grožis. Mes naudojame Europos gamintojų plėveles ir medžiagas, mokomės seminaruose. Teko matyti įtempiamas lubas, kurias pavadinčiau ne įtempiamomis, bet banguotomis, – iš savo patirties gali drąsiai teigti įtempiamų lubų montavimo įmonė „Ertesa“.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus