visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Gyvūnų burnos higiena: 5 paprasti būdai išlaikyti švarius augintinio dantis

Gyvūnų burnos higiena: 5 paprasti būdai išlaikyti švarius augintinio dantis Gyvūnų burnos higiena: 5 paprasti būdai išlaikyti švarius augintinio dantis

Euromedika, MB

www.diagnostikostestai.lt

Burnos higiena gyvūnams yra tokia pat svarbi, kaip ir žmonėms. Prasta burnos higiena gali sukelti rimtų gyvybei pavojingų būklių, įskaitant inkstų, kepenų ir širdies raumenų pažeidimus. Amerikos veterinarijos gydytojų asociacijos duomenimis, 80 procentų šunų jau trejų metų amžiaus turi šunų periodonto ligos požymių.

Praktikuojant teisingą dantų priežiūrą namuose, pasieksite daugiau nei saldesnio kvapo bučinius – jūsų šuo gyvens laimingesnį, sveikesnį ir ilgesnį gyvenimą. Laimei, valyti šunų dantis yra stebėtinai paprasta. Net ir labiausiai užsiėmę šunų savininkai gali lengvai pritaikyti šią praktiką, skirdami tik kelias minutes kiekvieną savaitę, kad jūsų keturkojų draugo perlamutriniai baltukai spindėtų ilgus metus. Penki paprasti būdai padės išlaikyti puikią šuns dantų būklę ir sutaupyti laiką.

1. Gero skonio dantų pasta šunims ir specialūs dantų šepetėliai

Tiek šunims, tiek žmonėms dantų valymas yra geros burnos sveikatos pagrindas. Kaip ir žmonėms, idealu, kad šuniui dantys būtų valomi kasdien. Jei neturite tam laiko, užteks valytis dantis bent kartą per savaitę, nors kuo dažniau, tuo geriau. Daugelis šunų išmoks toleruoti ir vertinti dantų valymą, net jei iš pradžių jiems tai nepatiks. Specialaus dizaino šunų dantų šepetėliai su kampuotomis rankenomis, minkštais šereliais ir net keliomis galvutėmis leidžia lengviau ir greičiau pasiekti visus mažyčius šuns burnos kampelius ir plyšius. Jums reikės specialiai šunims sukurtos dantų pastos, nes žmonių dantų pastoje yra toksiškų ingredientų, tokių kaip ksilitolis ir fluoras, kurie gali padaryti didelę žalą. Šunų dantų pasta yra daug patrauklių skonių, pavyzdžiui, žemės riešutų sviesto, jautienos ir vištienos. Išbandykite įvairius dantų pastos ir dantų šepetėlių derinius, kad pamatytumėte, kas jums ir jūsų šuniukui labiausiai tinka. Reguliarus dantų valymo namuose tvarkaraštis užtruks mažiau laiko, nei manote, o tai padės išlaikyti jūsų šuns dantis švarius.

2. Šunų dantų kramtukai

Šunų dantų kramtukai išvalo jūsų šuns dantis, taip pat skatina natūralų jūsų šuns potraukį skaniam skanėstui. Be to, jūsų šuo bus per daug užsiėmęs skanėstais, kad kiltų problemų kitur. Dantų kramtukai, tokie kaip „WHIMZEES®“, yra puikus pasirinkimas visų dydžių ir amžiaus šunims. Šie kramtukai sukurti taip, kad sumažintų apnašų ir dantų akmenų susidarymą, o šuns dantys yra blizgantys. Pagaminti iš šešių ingredientų, šie vegetariški kramtukai yra hipoalergiški ir sumažins blogą kvapą sukeliančių bakterijų skaičių. Šunų dantų kramtukai būna įvairių dydžių ir formų, juose yra įdubimų ir iškilimų, kurie įsirėžia į plyšius tarp šuns dantų, kad paskatintų kraujo tekėjimą per dantenas. Tuščiavidurės formos ir erdvės leidžia šunims geriau sugriebti ir tolygiau kramtyti. Visada prižiūrėkite savo šunį, kai jam pasiekiamas kramtomas dantukas.

3. Šunų dantų purškiklis

Jei dėl smirdančio šuns burnos kvapo netenkate galimybės prisiglausti ar pabučiuoti arba jei turite nedaug laiko, šunų dantų purškalai yra idealus sprendimas. Tai greitas ir paprastas būdas pasirūpinti savo šuns dantimis, nes šunų dantų purškiklius galima naudoti vienus arba tarp dantų valymo. Šie purškalai naikina apnašas sukeliančias bakterijas, kad jūsų šuns kvapas būtų gaivus. Be kvapą naikinančio poveikio, dantų purškalai taip pat gali pašalinti ir užkirsti kelią dantų akmenų ir apnašų susidarymui. Daugumą purškalų naudoti paprasta: jų savininkai tiesiog turi apipurkšti dantis ir dantenas. Kadangi kai kurie šunys nejuda valydami burnos ertmę, dantų purškiklius taip pat galima užtepti ant šunų žaislų ir nulaižyti, kad iš karto būtų šviežias kvapas be pastangų. Šunų dantų purškalas geriausiai veikia, kai šunys nevalgo pusvalandį prieš ir po purškimo.

4. Kramtomieji žaislai šunims

Jei auginate linksmą šunį, jam patiks žaisti su kramtomuoju žaislu, o jums patiks, kad naikina jų nuobodulį, o ne jūsų batus. Kai reikia, kad jūsų šuo būtų užimtas ir linksmas, kramtomi žaislai yra vienas geriausių sprendimų. Kramtomas žaislas patenkina augintinio natūralius kramtymo instinktai, be to gyvūnai lieka užimti ir padeda pagerinti jų burnos sveikatą. Bet kokio amžiaus šunys tyrinėja pasaulį dantimis. Šuniukams graužimas natūraliai numalšina dantų dygimo skausmą. Kramtymas yra natūralus šunų dantų valymo būdas, nes nuolatinis graužimas nubraukia nuo dantų apnašas. Kramtomieji žaislai yra pagaminti iš įvairių medžiagų: plastiko, gumos, nailono ir žalios odos. Siūlome išbandyti įvairių tipų nuobodulį malšinančius kramtomuosius žaislus, kad šunys susidomėtų. Šie žaislai būna įvairių formų ir dydžių, todėl tikrai rasite kažką, kas suteiks Jūsų augintiniui daug džiaugsmo bei naudos.

5. Reguliarus profesionalus dantų valymas veterinarijos klinikoje

Svarbus būdas apsaugoti savo pūkuoto draugo burnos sveikatą yra reguliarus profesionalus valymas, atliekant veterinarijos klinikoje. Veterinarai yra įgudę nustatyti, užkirsti kelią ir gydyti bet kokias dantų problemas, kurios kitu atveju gali likti nepastebėtos. Daugumai šunų bent kartą per metus reikia atlikti burnos patikras ir valyti, kad veterinarai galėtų patikrinti, ar nėra ankstyvų įspėjamųjų rimtų problemų požymių. Kai kurios veislės, pavyzdžiui, buldogai, jorkšyro terjerai ir taksai, yra jautresnės periodonto ligoms. Jas gali prireikti dantis valyti dažniau – kas šešis mėnesius. Veterinarai gali pašalinti apnašas žemiau dantenų linijos, kur nepasiekia dantų šepetėliai. Dantų valymo metu atliekami rentgeno spinduliai, siekiant įvertinti žandikaulio linijos ir dantų šaknų būklę. Veterinarijos gydytojai nuvalys ir nupoliruos dantis, kad pašalintų apnašas ir dantų akmenis, kol jūsų šuo bus su bendrąja nejautra. Veterinarai taip pat gali saugiai užpildyti arba ištraukti dantis, jei reikia.

Pasinaudokite šiais patarimais ir Jūsų šuns dantys jums už tai padėkos!

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus