visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

TERIVA LIGHT perdanga – šiltesnė, itin tvirta, bet lengvesnė už įprastas gelžbetonines perdangas

TERIVA LIGHT perdanga – šiltesnė, itin tvirta, bet lengvesnė už įprastas gelžbetonines perdangas TERIVA LIGHT perdanga – šiltesnė, itin tvirta, bet lengvesnė už įprastas gelžbetonines perdangas

PREFABETA, UAB

www.teriva.lt

Individualių namų statytojai žino – palengvinti ir paspartinti perdengimo darbus galima tik pasirinkus šiuolaikines perdangas. „Teriva“ sistema leidžia lengvai ir greitai sumontuoti perdangas net ir tada, kai pastato išplanavimas sudėtingas arba nepatogios montavimo sąlygos. Pastatą statant ar rekonstruojant – su „Teriva“ sistema perdangas montuoti nesudėtinga.

Šiuolaikišką „Teriva“ perdangų technologiją įvertino ir statytojai, ir projektuotojai, ieškantys racionalių pastato konstrukcinių sprendimų.

Greitas ir paprastas montavimas

Surenkamą „Teriva“ perdangą galima įsirengti lengvai ir greitai: montuojant nereikia sudėtingos klojinių sistemos ar kėlimo technikos. Tiesiog rankomis galima paprastai ir greitai sumontuoti visus elementus.

Perdangą sudaro tam tikra tvarka išdėstytos gelžbetoninės sijos, tarp kurių dedami blokeliai, rišama armatūra ir viskas užliejama betonu. Montuojant ir pilant šlapią betoną, perdanga paremiama keliais statramsčiais. Kartu su perdanga įrengiamas ir namo sienas rišantis vainikas.

Keičiant perdangos sijų ilgį, galima perdengti įvairios formos pastatus, nesudėtinga suformuoti nestandartines laiptų, kaminų ar ventiliacijos kanalų angas. Tokia perdanga itin tvirta ir patikima, o sveria mažiau nei kitos gelžbetoninės perdangos.

„Teriva“ perdangos yra pigesnės už įprastas gelžbetonines monolitines. Joms nereikia klojinių, todėl nereikia ir nemažai kainuojančių paruošiamųjų darbų. Perdangų montavimo darbai yra nesudėtingi ir atliekami labai greitai.

Šiai perdangai reikia mažiau betono nei monolitinei, todėl jis sutvirtėja greičiau: taip galima anksčiau tęsti kitus darbus. Taigi, „Teriva“ perdangos trumpina statybos laiką, mažina objekto sąmatą.

TERIVA LIGHT perdanga

Teriva light“ – sandari ir šilta stogo konstrukcija

„Teriva light“ perdanga yra lengva, sandari ir tvirta, todėl dėl mažesnio perdangos svorio (1 kv. m sveria nuo 190 kg) ją galima naudoti, statant namą su mažesnio stiprumo, tačiau šiltesnėmis sienomis.

„Teriva light“ perdanga turi geras termoizoliacines savybes, todėl verta ją naudoti kaip denginį sutapdintam stogui, o taip pat ir virš nešildomo rūsio. Dėl to stogo apšiltinimui reikės mažiau šilumą izoliuojančių medžiagų, nes „Teriva light“ perdangų šiluminė varža, priklausomai nuo perdangos tipo, yra nuo 3,51 kv. m K/W.

Taigi, „Teriva light“ perdanga, taupydama stogo apšiltinimo medžiagų, atpigina ir visą stogo denginio konstrukciją. Ir tai lemia itin spartų jų populiarėjimą.

TERIVA LIGHT perdanga

Sprendimas rekonstruojant pastatus

„Teriva light“ perdangos ypač tinka įvairios paskirties rekonstruojamiems pastatams. Atnaujinant ar perplanuojant senamiesčio ar senesnės statybos pastatus, dažnai tenka keisti ir susidėvėjusias perdangas. Labiausiai susidėvi būtent medinės perdangos. Pažangi „Teriva“ perdangos technologija tokius darbus supaprastina ir palengvina. Šios perdangos tinkamiausios, kai reikia atlikti senesnio pastato rekonstrukciją vengiant apsunkinti esamas konstrukcijas (sienas, pamatus). Keičiant perdangas pastatuose, kurių sienų ir pamatų laikomoji galia yra ribota, perdangos „Teriva light“ mažesnis svoris yra svarbus privalumas.

Šias perdangas galima nesunkiai sumontuoti rankomis net po uždengtu stogu – neprireiks nė krano. Perdangos elementus į rekonstruojamą pastatą galima įnešti pro langus ar duris, o medžiagas į objektą pristatyti mažomis mašinomis ir iškrauti tiesiog rankomis.

Naudojant „Teriva“ sistemą, galima nekeičiant išorinių pastato parametrų papildomai įrengti norimą aukštų skaičių ir taip padidinti esamo pastato plotą. Tai geras konstrukcinis sprendimas kultūros paveldo pastatams.

„Teriva“ perdangų pritaikymo ribos plačios, tad statybininkams bei projektuotojams suteikia daugiau galimybių. Pagrindiniai perdangos pranašumai: šilta ir sandari konstrukcija, greitas gamybos terminas, lengvas ir paprastas montavimas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus