visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Plastikiniai langai: Kiek laimėsime pasiryžę pasikeisti nesandarius langus?

Plastikiniai langai: Kiek laimėsime pasiryžę pasikeisti nesandarius langus? Plastikiniai langai: Kiek laimėsime pasiryžę pasikeisti nesandarius langus?

Adams LT, UAB

Pasak įmonės UAB "Adams LT", jau atėjęs ruduo - tai tas laikas, kai privalome patikrinti savo namų langų efektyvumą bei patvarumą. O verta padaryti tai ne tik tam, kad pasibaigus žiemai neturėtume skaičiuoti patirtų nuostolių, bet ir todėl, jog apleisti langai dažniausiai tampa pagrindine šilumos praradimo priežastimi. Bendrovės vadovas padeda mums sudėlioti visus pliusus, kuriuos gausime nusprendę savo senus ir nesandarius langus pasikeisti naujais, šilumą taupančiais plastikiniais langai.

Gal jau laikas pasikeisti senus langus?

Jeigu jau rudenį būdami šalia langų jaučiame, kad jie praleidžia orą, tai ženklas, kad jau tikrai atėjo laikas jų keitimui. Sandarinimas, tai tik laikinas sprendimas – ypač jeigu jau langai yra seni ir nesandarūs. Nauji langai saugo namus ne tik nuo šilumos praradimo, bet ir gali tą šilumą suteikti. Kol kas mažai kam yra žinoma, jog atitinkamų stiklų paketų panaudojimo dėka, galime tapti nemokamos šiluminės energijos, kylančios iš saulės spindulių, gavėjais ir panaudoti ją patalpų šildymui.  

Energijos taupymo mada

Pasikeisti langus visame name, tai deja didelės išlaidos, net jeigu kalbama tik apie standartinių parametrų langus. Jeigu nuspręsime įsigyti energiją taupančius langus, tai visa tai kainuos dar apie 20% daugiau. Visa tai todėl, jog energiją taupančių langų gamyba kainuoja daugiau, nes čia naudojami platesni profiliai, o stiklų paketai dažniausiai būna dviejų kamerų (trijų stiklų). Jie atlieka daug funkcijų, pvz. tokias kaip terminis reguliavimas, rėmų, vadinamais „terminiais rėmais”, esančių tarp stiklų, dėka. Vis dėlto energiją taupančių langų įsigijimui pasiryžta vis daugiau investuotojų. Kodėl? Šiuo metu šildymui skiriama didelė biudžeto dalis, o šildymo kainos nuolat auga ir artimiausiu metu vis dar augs. Dėl šios priežasties energiją taupantys produktai bei termomodernizacija tapo labai aktualia šiandienos tema. Svarbu taip pat žinoti, jog įstatymai taip pat keisis ir kreips energiją taupančių produktų link. Jau nuo 2014 m. vertikalių langų šiluminis koeficientas privalo būti  ne didesnis negu Uw=1,3 W/m2K.

Efektyvios termomodernizacijos nauda

Efektyvios termomodernizacijos dėka išlaidos už šildymą gali būti sumažintos net iki 50%. Pats langų pakeitimas sandaresniais su žemu Uw šiluminio laidumo koeficientu, leidžia sumažinti energijos sunaudojimą namuose net iki 25%. Bet mažesnės šildymo išlaidos, tai dar ne visi privalumai, nes tuo pačiu saugome ir aplinką nuo per aukštos kenksmingų šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos. Pasiryžus namų termomodernizacijai, galime pasinaudoti finansine parama, kuri yra suteikiama termomodernizacinės premijos pavidalu. Ji yra skiriama iš Termomodernizacijos fondų lėšų bei padengia iki keliolikos procentų namų remonto išlaidų.

Kiek laimėsime pasiryžę pasikeisti nesandarius langus?

Pavyzdžiui, pagal Lenkijos įstatymą, maksimalus lango šilumos laidumo koeficientas Uw yra 1,8 W/m²K. Tačiau esant tokiems parametrams didžiausia šilumos dalis išeina į išorę. Jau per mėnesį pro tokį langą gali išeiti apie 54 kWh šilumos, o mūsų šalyje šildymo sezonas apytiksliai trunka 7 mėnesius. Tai reiškia, jog per metus galime prarasti net 378 kWh. Tokio energijos kiekio užtektų elektrinio virdulio naudojimui per 4 metus! To pasekoje, vieno šildymo sezono metu prarandame kelias dešimtis eurų, o tai tėra tik apskaičiavimai vienam langui.

Namų eksploatacijos išlaidų sumažinimo būdai

Pasiryžtant energiją taupantiems produktams, žymiai sutaupome šiluminės energijos bei pinigų. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, pasirenkant tokius gaminius mūsų namams? Nors mūsų rinkoje esantys modeliai skiriasi kokybe, kaina bei išvaizda, bet kiekvienas iš jų susideda iš profilio, dar vadinamo PVC profiliu, stiklų paketo ir apkaustų. Į šiuos elementus turėtume visų pirma atkreipti dėmesį. Labai svarbus taip pat yra tinkamas montavimas, nes tai yra visų pirma langų ilgaamžiškumo ir tinkamo funkcionalumo garantija. Anksčiau perkant langus lemiamu argumentu buvo mintis - „kuo langas turi daugiau kamerų, tuo yra geresnis”. Tačiau langas, tai „sudėtingesnis” produktas. Šiuo metu į lango sandarą reikia žiūrėti gerokai plačiau, atkreipiant visų pirma dėmesį į stiklą, kuriuo dėka yra įgaunama energija. Visa energijos iš saulės spindulių įgavimo paslaptis slypi „inteligentiškų” stiklų paketų panaudojime bei gamtos jėgose. Preciziškiau – tai yra įmanoma žemos emisijos dangų, kurios praleidžia daugiau saulės energijos, negu standartiniai stiklų paketai, dėka. Tam, kad būtų lengviau pasirinkti tinkamus langus ir jie būtų energetiškai efektyviausi – mūsų UAB "Adams LT" pasitelkia unikalią programą - Glass Compass, kuri remiantis langų padėtimi, stiklinimo ploto dydžiu bei klimato zona, kurioje randasi pastatas, nurodys tinkamiausią bendrovės turimą stiklų paketą.

O nusprendusiems pasikonsultuoti dėl esamų langų būklės ir jų keitimo, Jums pagelbės UAB "Adams LT" NEMOKAMO specialisto iškvietimo, matavimo ir konsultavimo paslauga, kurios metu: UAB "Adams LT" specialistai Jums patogiu metu nemokamai atvyks pas Jus, atliks langų ar kitų gaminių matavimus, suteiks visą reikalingą informaciją ir parengs tikslią ir pilną darbų sąmatą. Visa tai mes darome nemokamai ir be jokių įpareigojimų!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus