visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG – sveikesnė gyvenama aplinka be alergijų

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG – sveikesnė gyvenama aplinka be alergijų Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG – sveikesnė gyvenama aplinka be alergijų

Individualus kambario vėdinimas suteikia komfortą, sumažina triukšmą, pašalina pasenusį orą, jau nekalbant apie hipoalerginę aplinką. Tai taip pat atitinka mažai energijos naudojančių namų standartus. UAB „Ventuvis“ savo asortimente pristato išmanų ventiliacijos kartu su rekuperacija sprendimą namams – „Meltem M-WRG“ sistemą. Tai – protingas pasirinkimas visiems, kurie mėgsta gryną orą ir sąmoningai pasirenka tausoti aplinką.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

Išmani ventiliacija su rekuperacija „Meltem M-WRG“ 

  • Apsauga nuo drėgmės:
    • apsauga nuo drėgmės žalos;
    • apsauga nuo grybelio;
    • struktūros apsauga.
  • Garso apsauga:
    • ventiliacija be garso iš išorės;
    • aukštas garso izoliacijos lygis;
    • praktiškai darbas be garso (idealus miegamuosiuose).
  • Sveikas gyvenimas:
    • sveikata per švarų ir iš anksto pašildytą gryną orą;
    • hipoalergiškas dėl didelio našumo oro filtrų;
    • jokių skersvėjų.
  • Energijos taupymas:
    • sutaupykite dėl šildymo išlaidų ir sumažinkite išmetamo CO2 kiekį;
    • ypač mažos energijos sąnaudos;
    • nedaug energijos sunaudojantį namą (efektyvų namą kaip apibrėžta rekonstrukcijos paskolų korporacijos KfW) galima pasiekti visai nebrangiai.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

 

„Meltem M-WRG“ – sveikesnė gyvenama aplinka be alergijų

Šviežias oras reiškia geresnę gyvenimo kokybę ir garantuoja, kad žmonės gerai jaustųsi savo namuose. Padidėjusios CO2 koncentracijos gali sukelti dirglumą, galvos skausmą, koncentracijos problemas ir sumažėjusį darbingumą. Valymo priemonių, statybinių medžiagų, kilimų, baldų ir kt. garai užteršia orą, kuriuo kvėpuojame, taigi tinkamas vėdinimas yra būtinas sveikiems namams.

Daugelis žmonių kenčia nuo alergijos, kurią sukelia dulkės ar žiedadulkės. Naudodamiesi mūsų vėdinimo įrenginiais, šiuos alergenus galite palikti lauke – todėl naudojamų oro filtrų kokybė yra labai svarbi. G4 standartinis filtras geriausiai filtruoja žiedadulkes ir dulkes. Didesniam užterštumui yra skirtas F7 antialerginis filtras, kuris papildomai blokuoja daugumą bakterijų. Norint išvengti nemalonaus kvapo ir kenksmingų dujų, reikia naudoti aktyvuotos anglies filtrą.

Pasirinkę „Meltem“ namų vėdinimo sistemą su rekuperacija, galėsite sukurti sveiką vidaus aplinką ir aukštesnę gyvenimo kokybę savo namuose. Paverskite namus
savo asmeniniu atmosferos sveikatingumo SPA centru.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

„Meltem M-WRG“ – visapusė ventiliacija su individualiais sprendimais

Pagrindinis įrenginys „Meltem M-WRG-S“ suteikia daugybę funkcijų ir maksimalų našumą:

  • Beveik begarsis veikimas
    • aukštas izoliacijos lygis nuo išorinio triukšmo (50 dB);
    • puiki rekuperacija;
    • minimalus energijos suvartojimas;
    • kintamas oro srautas Nuo 15 iki 100 m3 / h;
    • intensyvus vėdinimo lygis (100 m3 / h, trukmė 15 min.);
    • atskiri oro filtrai skirti oro tiekimui ir ištrauktimui;
    • pasirenkamas antialerginis filtras/anglies filtras;
    • filtro keitimo indikatorius;
    • apsauga nuo užšalimo;
    • visiškai automatinis oro sklendės valdymas;
    • platus pasirinkimas vartotojui.

Pasirinkus „M-WRG-S“ / „Z-T“ („F“, „FC“) įrenginį, jį galima lengvai valdyti naudojantis „InControl“ mygtuko jutikliu arba „M-WRGFBH“ belaidžiu nuotolinio valdymo pultu.

Įvairios vėdinimo programos gali būti pritaikytos individualiems poreikiams. Galimybės – nuo poreikio kontroliuojamos ventiliacijos, pagrįstos drėgme ar mišriomis
dujomis / CO2, iki automatinio režimo (drėgmė ir mišriosios dujos / CO2 valdomos kartu), priklausomai nuo įrenginio tipo.

Belaidis nuotolinio valdymo pultas rodo veikimo būsenas, gedimus ar laukiančius oro filtrų pakeitimus.

„Meltem M-WRG“ – išmani ventiliacija, taupantis pinigus

Šiandien energijos taupymas yra būtinybė, o stogų, fasadų ir langų šiltinimui skiriamos didžiulės pinigų sumos. Dėl padidėjusio energijos vartojimo efektyvumo (EnEV)
poreikio pastatų korpusai tampa vis sandaresni, todėl juos reikia reguliariai vėdinti, kad būtų išvengta drėgmės kaupimosi.

Pasirinkę kontroliuojamą namo vėdinimo sistemą su šilumos rekuperacija iš „Meltem“, atgausite didžiąją dalį prarastos energijos ir visa tai pasieksite, sunaudodami minimaliai energijos. Už kiekvieną sunaudotą elektros energijos kilovatvalandę M-WRG įrenginys iš ištraukiamo oro atgaus 22 kilovatvalandes šilumos energijos!

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

Tiekiamo oro temperatūra esant įvairioms lauko temperatūroms *

*Skaičiavimas grindžiamas 20 ° C kambario temperatūra ir maždaug 76% šilumos išsaugojimo efektyvumu. °C Vidutinis šilumos nuostolis % ventiliacija reiškia išsaugotą energiją.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG


 

Kaip „Meltem M-WRG“ vėdinimo technologiją įdiegti į savo namus?

Decentralizuota namų ventiliacija su šilumos rekuperacija iš „Meltem“ automatiškai užtikrina tinkamą ventiliaciją namuose.

Rekuperatoriai montuojami ant lauko sienos vidinės pusės. Du vamzdžiai, skirti tiekti orą ir ištraukti orą, yra nukreipiami į išorę per sieną. Vamzdžiai išorinėje sienoje uždengiami nerūdijančio plieno terminalais. Todėl rekuperatoriui nereikia daug vietos ir brangių vamzdžių su triukšmo slopintuvais, todėl žymiai greičiau ir lengviau tokią
sistemą sumontuoti.

Reikalingas rekuperatorių skaičius priklauso nuo vėdinamų kambarių skaičiaus ir ploto, taip pat nuo žmonių skaičiaus. Dėl didesnio oro srauto net didesnius kambarius (apie 40 m2) galima vėdinti vienu rekuperatoriumi.

Įrenginius galima naudoti visuose kambariuose, net virtuvėse, vonios kambariuose ar tualetuose. Antrą kambarį galima lengvai sujungti naudojant „Meltem“ 2 kambarių sprendimą. Vartotojas gali nustatyti norimą vėdinimo lygį kiekviename kambaryje atskirai. Tai galima padaryti tiesiogiai įrenginyje, per išorinį jungiklį arba naudojant belaidį nuotolinio valdymo pultą, atsižvelgiant į įrenginio tipą.

„Meltem M-WRG“ – individualus ir pritaikytas Jūsų poreikiams sprendimas

Galite nustatyti ir paleisti „Meltem MWRG“ vėdinimo įrenginius taip, kad jie atitiktų Jūsų poreikius. Galimos įvairios standartinės versijos ir egzistuojanti tinklo versija. Klientams siūlomas platus individualių valdymo variantų spektras, pradedant tiesioginiu valdymu įrenginyje ir baigiant centriniu valdymu jutikliniu ekranu.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

„Meltem M-WRG“ – pagal poreikį kontroliuojama ventiliacija

Efektyviausias ir energiją taupantis darbas pasiekiamas kontroliuojant atmosferos drėgmę ir kambario oro kokybę (mišrios dujos / CO2). Integruotas mikroprocesorius apskaičiuoja optimalų oro mainų greitį pagal išmatuotas drėgmės ir sumaišytų dujų / CO2 jutiklių vertes ir automatiškai nustato tinkamą ventiliacijos lygį. Tokiu būdu ventiliacija naudojama tiek, kiek iš tikrųjų reikia.

„Meltem M-WRG“ – itin lengvai valdomas nuo vienos šeimos iki didelių namų

„Meltem M-WRG-S 485“ tinklo sprendimas yra pirmasis pasirinkimas dideliems pastatams su keliais vėdinimo įrenginiais. Šis tinklo sprendimas leidžia iki 250 „M-WRG“ įrenginių vienoje linijoje valdyti centralizuotai per kompiuterį. Aiški, grafinė vartotojo sąsaja (jutiklinis ekranas) vizualizuoja visus svarbius pastato duomenis ir leidžia lengvai atlikti nustatymus. Valdymo sistema pritaiko ventiliaciją kiekvienam atskiram kambariui.

Taip pat galimas valdomas oro padavimo poreikis, pagrįstas oro drėgme arba mišriu dujų / CO2 kiekiu patalpų ore, kaip ir keičiamos laikmačio programos, pvz. darbui vasarą, žiemą, atostogų laikotarpiais arba savaitgaliais.

Centrinė valdymo sistema siūlo nepalyginamai lengvą naudojimą:

  • individualios galimybės valdyti atskirus blokus, blokų grupes ar visą vėdinimo sistemą;
  • naujausi informaciniai pranešimai (veikimo būklė, temperatūra, apsauga nuo užšalimo, filtrų keitimas ir kt.);
  • aiškus grafinis ekranas, skirtas eksploatavimo sąlygoms vizualizuoti ir paprastam valdymo komandų įvedimui per iš anksto numatytas lenteles rodomas liečiamame ekrane.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG


 

„Meltem M-WRG“ – šviežias oras jautriai aplinkai

Praktiškai nėra zonos, kuri negali būti profesionaliai vėdinama. „Meltem“ vėdinimo įrenginiai tiekia gryną orą be skersvėjų net ir jautriuose aplinkai viešuosiuose pastatuose, kurie turi būti energetiškai efektyvūs su mažomis eksploatavimo išlaidomis:

  • senelių namai;
  • mokyklos;
  • dienos centrai;
  • rezidencijos;
  • viešbučiai;
  • operacinės;
  • ofisai.

Niekas nesutiktų, kad mokyklų poreikiai skiriasi nuo privačių namų, atsižvelgiant į ventiliaciją. Pavyzdžiui, Valburgo dienos mokykloje įrengti „Meltem“ vėdinimo įrenginiai tiekia gryną orą ir taip sukuria sveiką mokymosi atmosferą. Kitas variantas – prisijungti prie modernios pastatų valdymo sistemos (EIB/KNX, etc.).

„Meltem M-WRG“ – aukštosios technologijos, sukurtos Vokietijoje

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

Kaip veikia „Meltem M-WRG“ ventiliacijos technologija?

Pasenęs oras iš patalpų pašalinamas ventiliatoriumi ir paduodamas jau išvalytas į šilumokaitį *. Antrasis ventiliatorius iš išorės pritraukia filtruotą gryną orą ir nukreipia jį
taip pat į šilumokaitį. Tuomet panaudotas oras ir grynas oras praeina vienas į kitą kryžminiu būdu, atskirtu aliuminio plokštelėmis. Šiame procese ištraukiamo oro
šiluma perduodama į šaltą paduodamą orą. Atvėsęs, panaudotas oras nukreipiamas į lauką, o pašildytas grynas oras patenka į gyvenamąją erdvę.

Didelio našumo oro filtrai

Tik labai efektyvus oro filtras gali apsaugoti žmones ir ventiliuojamas patalpas nuo teršalų, tokių kaip dulkės, nešvarumai, žiedadulkės ar vabzdžiai. „Meltem M-WRG“ įrenginiai oro tiekimui ir ištraukimui naudoja G4 klasės aukšto našumo filtrus. Didelis paviršiaus plotas (0,36 m2) leidžia ilgą laiką nekeisti filtrų.

Alternatyviai, galite naudoti F7 antialerginį filtrą, kad jis sulaikytų daugumą bakterijų. Dėl nemalonaus kvapo ar kenksmingų dujų (tokių kaip kuras, azoto oksidai ir kt.) rekomenduojame naudoti aktyvuotos anglies filtrą M6.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

1. Ištraukiamo oro filtras. 2. Tiekiamo oro filtras. 3. Korpusas. 4. Šilumokaitis. 5. Kondensato drenažas. 6. Ištraukiamo oro ventiliatorius. 7. Galios ir valdymo
elektronika. 8. Elektros jungtys. 9. Pagrindinis jungiklis. 10. Tiekiamo oro ventiliatorius. 11. Radijo antena. 12. Pagrindinė plokštė.

Aukštas oro srautas

Siekiant užtikrinti aukštą oro pralaidumą, net esant nepalankioms slėgio sąlygoms (pavyzdžiui, dėl vėjo), naudojami du radialiniai ventiliatoriai. Jie varomi didelio našumo ir energiją taupančiais EC nuolatinės srovės varikliais. Variklius ir patį įrenginį valdo pati pažangiausia elektronika, užtikrinanti, kad jūsų „Meltem M-WRG“ įrenginys būtų ne tik ypač efektyvus, bet ir gerai veikiantis. Be to, šie įrenginiai nėra triukšmingi, o tai reiškia, kad naudoti miegamuosiuose kambariuose nekyla jokių problemų.

„M-WRG“ įrenginiai turi automatinę apsaugą nuo užšalimo, kuri patikimai apsaugo šilumokaitį, kai išorės temperatūra nukrenta žemiau nulio, ir garantuoja stabilų veikimą. Išjungus įrenginį arba nutrūkus elektros tiekimui, oro apsauga yra automatiškai uždaroma, kad būtų išvengta skersvėjų ir kontroliuojamas šalto oro srautas.

Visi komponentai yra suprojektuoti taip, kad būtų patvarūs, naudojant korozijai atsparias medžiagas. Visi „Meltem M-WRG“ įrenginiai yra išbandyti TÜV ir yra patvirtinti „Deutsches Institut für Bautechnik“ (Vokietijos statybos inžinerijos institutas).

„Meltem M-WRG“ – sistema su kintamais montavimo pasirinkimais

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

„Meltem M-WRG“ vėdinimo įrenginius galima integruoti į pastatą įvairiais būdais. Rekuperatoriai montuojami lauko sienos vidinėje pusėje. Optimaliam komfortui ir energijos efektyvumui jie turėtų būti pritvirtinti viršutiniame sienos trečdalyje.

Tačiau jie visada turėtų būti bent 30 cm atstumu nuo lubų. Šie „Meltem M-WRG“ įrenginiai gali būti „montuojami išorėje“, „įleidžiant į sieną“ arba „integruojant į sieną“. Įleidžiant į sieną ir montuojat integruojant į sieną reikalingi įleidžiamo montavimo komplektai.

Norint montuoti rekuperatorių paviršiuje, sienoje reikia tik dviejų gręžimo angų.

Taikant „Meltem“ dviejų kambarių sprendimą, du kambarius galima vėdinti vienu įrenginiu (pvz: miegamasis kambarys ir vonios kambarys, svetainė ir vonios kambarys ir kt.). Antrasis kambarys gali būti sujungtas lanksčiu vamzdžiu.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

„Meltem M-WRG“ – paprastas įrenginio montavimas ir planavimas

  • standartizuotų įrenginių montavimas yra neįtikėtinai paprastas;
  • gali būti montuojami ant sienos, įleidžiami arba integruojami į sieną;
  • nereikia brangaus vamzdžio su duslintuvais ir valdymo vožtuvu'
  • nereikalingas kondensato drenažas.

„Meltem M-WRG“ – individualus dizainas šviežiam orui namuose

Be matomo išorinės sienos terminalo su mažomis angomis, išorininis sienos terminalas taip pat gali būti paslėptas šalia lango taip, kad būtų įvykdyti griežčiausi architektūros reikalavimai. Su šiuo sprendimu angos išorinėje sienoje yra pakeistos ypač diskretiškomis išėjimo angomis, įrengtomis šalia lango Jos yra užbaigtos elegantiškomis nerūdijančio plieno plokštelėmis.

Decentralizuota ventiliacija ir rekuperacija namams Meltem M-WRG

Kaip specialų aksesuarą dizainui, savo ventiliacijos įrenginiams UAB „Ventuvis“  gali tiekti dizaino dangtelius, tokius kaip „DESIGNframe“ arba „priekinį skydą su lygiu paviršiumi“. Taip galite laisvai valdyti savo kūrybą ir suteikti namams išskirtinumo.

Atsisiųskite mini rekuperatorių „Meltem M-WRG“ aprašymą

UAB „Ventuvis“ tiekia Vokiškus „Meltem“ mini rekuperatorius ir ventiliatorius padidintos drėgmės patalpoms. Įmonė teikia garantinio ir pogarantinio aptarnavimo, įrangos montavimo paslaugas.

Aukščiausios kokybės Vokietijos kompanijos „Meltem Wärmerückgewinnung“ GmbH & Co mini rekuperatoriai bei ventiliatoriai gyvenamųjų patalpų vėdinimui, montuojami namuose ir butuose, užtikrina oro grynumą ir komfortą gyvenamosiose patalpose.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus