visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Dažai vidaus ir lauko darbams – kaip išsirinkti tinkamiausius?

Dažai vidaus ir lauko darbams – kaip išsirinkti tinkamiausius? Dažai vidaus ir lauko darbams – kaip išsirinkti tinkamiausius?

MIMETA, UAB

www.mimeta.lt

Puikus būdas suteikti namams jaukumo ir įnešti į juos šviežumo – suteikti namų sienoms naujas spalvas. UAB „Mimeta“ dalinasi naudingais patarimais, kurie pravers renkantis dažus vidaus ar lauko darbams. Taigi, kaip išsirinkti labiausiai Jums tinkamus dažus ir kokių klaidų nedaryti.

Tinkamiausi dažai vidaus ir lauko sienų bei medinių paviršių dažymui

Pirmiausia, renkantis dažus yra labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokia norimos dažyti patalpos paskirtis, nes nuo to priklauso kokio tipo ir atsparumo dažų reikės. Dažai skirstomi į 3-is grupes – vidaus, lauko bei medienos.

VIDAUS DAŽAI

Įsigijote naujus namus, o gal nusprendėte perdažyti kambarių sienas? Tam reikia dažų ir minimalių žinių – kokio tipo vidaus dažus naudoti tam tikroje patalpoje:

Matiniai dažai – naudojami sausose patalpose, pavyzdžiui, miegamajame ar svetainėje. Visiškai matiniai dažai labai tinkami luboms, nes padeda paslėpti paviršiaus nelygumus ir nedidelius defektus.

Šilko matiniai dažai – dažai yra labiau blizgūs, yra lengvai valomi ir atlaiko daug plovimo/valymo ciklų, todėl labiau tinkami sienoms, kurias tektų dažnai valyti (svetainės, virtuvės, koridorių, laiptinių ir kt.).

Pusiau blizgūs dažai – dažant šiais dažais išryškėja paviršiaus nelygumai, todėl reikia labai kruopščiai paruošti norimą dažyti pagrindą. Dažai tinkami naudoti koridoriuje, virtuvėje, vaikų kambaryje ir t.t.

Dažai vidaus ir lauko darbams

LAUKO DAŽAI

Renkantis dažų spalvą fasadui, svarbiausia taisyklė yra tai, kad pasirinkta spalva dideliame plote visada atrodys tamsiau nei pavyzdyje! Atsižvelgiant į tai, svarbu nepasikliauti mažu pavyzdėliu, todėl kaip alternatyva įprastiems dažams galėtų būtų gruntiniai dažai. Siena nugruntuojama ir nudažoma vienu metu, todėl iš karto matoma spalva. Jeigu padengto paviršiaus spalva netenkina, tuomet galima keisti sienos atspalvį padengiant ją antru sluoksniu keičiant dažų atspalvį.

Nerekomenduojama rinktis tamsių spalvų, nes kuomet saulės veikiamas fasadas įkaista, o užklupus lietui ar sniegui, staigiai atvėsta, dėl tokių temperatūros pokyčių ant fasado gali atsirasti įtrūkimų bei taipogi greičiau ima blukti spalva.

Vandeniniai dažai, ypatingai silikatiniai ir silikoniniai, naudojami apšiltintų fasadų dažymui, nes ant jų nekimba purvas, jie lengviau nusiplauna ir yra lengvai dengiantys (sutaupomas laikas ir pinigai).

DAŽAI MEDINIAMS PAVIRŠIAMS

Mediniams paviršiams siūloma naudoti vandens pagrindo dažus, nes jie nesudaro plėvelės, todėl mediena neskilinėja, dažai labiau įsiskverbia į vidų, todėl jeigu vis gi medis suskyla, dažai netrūkinėja.

Rekomenduojama nepasikliauti vien dažų išeigos rodikliu nurodytu ant pakuotės, nes dėl medienos skirtingų drėgnumo ir įgeriamumo rodiklių, labai sunku apskaičiuoti, kiek tiksliai gali prireikti dažų. Dažant skirtingą medieną vienodais dažais, nudažyto paviršiaus spalva gali skirtis, todėl privalu prieš dažant pasibandyti dažus ant norimų dažyti lentų pavyzdžių.

Pelėsis, mikroorganizmai ir samanos labiausiai kenkia šiaurinei namo daliai, nes jis gauna mažiausiai saulės šviesos, dėl to šioje fasado pusėje kaupiasi drėgmė. Taip pat, kuo augantys augalai yra arčiau fasado, tuo labiau jie veikia fasado būklę. Atsižvelgiant į tai, svarbu naudoti dažus, kurie būtų atsparūs drėgmei, mikroorganizmų, dumblų ir pelėsių veisimuisi.

„Mimeta“ nerekomenduoja pirkti žymiai pigesnių dažų, nes gali tekti paviršių dažyti 3 – 4 kartus. Dažant kokybiškais dažais – užtenka 2 kartų. Dažant kelis kartus bus išeikvojama daugiau laiko ir kaštų, o ir rezultatas gali ne visada tenkinti.

Įmonės UAB „Mimeta“ įkurtos 1994 m., pagrindinė veikla yra didmeninė ir mažmeninė prekyba dažais ir kitomis statybinėmis medžiagomis.  Bendrovė atstovauja garsiausius dažų ir kitų apdailos prekių prekės ženklus, tad čia dirbantys specialistai profesionaliai pasiūlys tinkamiausius sprendimus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus