visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Centriniai dulkių siurbliai BVC – švara ir komfortas Jūsų namuose

Centriniai dulkių siurbliai BVC – švara ir komfortas Jūsų namuose Centriniai dulkių siurbliai BVC – švara ir komfortas Jūsų namuose

Centrinis dulkių siurblys pasaulyje jau seniai nėra naujovė, o neatsiejama inžinerinės sistemos dalis. Vis daugiau gyventojų ir Lietuvoje įvertina centrinio dulkių siurblio teikiamus privalumus. Pradėkime nuo pradžių – kas yra centrinis dulkių siurblys?

Centrinis dulkių siurblys – tai vakuuminė sistema, susidedanti iš galingo siurblio (paprastai montuojamo pagalbinėse patalpose), patalpose išvedžioto vamzdyno, įvairių lanksčių žarnų ir skirtingų antgalių įvairiems paviršiams (tinka net gyvūnų priežiūrai). Centriniai dulkių siurbliai priskiriami inžineriniams namo tinklams ir gali būti įrengiamas individualių namų patalpose, butuose, biuruose, viešbučiuose ir kituose apartamentuose. Visur, kur norime švaros ir komforto!

Centriniai dulkių siurbliai – švara ir komfortas!

Valant patalpas centriniu dulkių siurbliu susiurbiamos ne tik šiukšlės ir dulkės. Hermetiškais vamzdžiais nusiurbtas oras su nešvarumais ir dulkėse esančiais mikroorganizmais išvalomas pagalbinėje patalpoje įrengtame dulkių valymo agregate, o iš jo išeinantis oro srautas su jame likusiomis smulkiausiomis mikrodalelėmis paprasčiausiai pašalinamas pro išmetimo vamzdį už gyvenamosios patalpos arba į ventiliacijos sistemą, todėl pavojaus susirgti kvėpavimo takų ligomis paprasčiausiai nėra.

UAB „Ventuvis“ atstovauja Vokietijos kompanijos „BVC Inernational“ produkciją: puikaus dizaino ir išskirtinės kokybės centrinius dulkių siurblius su elektroniniu valdymu, jų priedus, eksploatacines ir montavimo medžiagas. Įmonės pristatomi „BVC“ centriniai dulkių siurbliai išskirtiniai savo kokybe ir patikimumu. Centrinių dulkių siurblių gamybos lyderės Vokietijoje, įmonės „BVC Inernational“ gaminamuose centriniuose dulkių siurbliuose pritaikyti techniniai patobulinimai, su kuriais sistema yra ne tik patogi eksploatuoti, bet ir turi gerą garso izoliaciją. Visi „BVC“ prietaisai montuojami  su integruotu aukštos kokybės varikliu. „BVC“ siurblių varikliai skleidžia nuo 60 iki 62 dB garsą – tai reiškia, kad centrinis dulkių siurblys neviršija įprastinio kilnojamo siurblio triukšmo.

Visos siurbliuose naudojamos detalės ir mazgai pagaminti išskirtinai Vokietijoje. Centrinio dulkių siurblio sistemos vamzdžiai gaminami iš PVC, tačiau medžiagos sudėtis skiriasi nuo įprastinių ventiliacijos ar vandentiekio vamzdžių. Vamzdžių sienelės gaminamos iš specialaus plastiko, mažinančio statinių krūvių susidarymą. Oro srautas juda ypač dideliu greičiu, todėl visos dulkės ir mikrodalelės neužsilaiko ant sienelių. Vieną iš „BVC“ centrinio dulkių siurblio modelių galima montuoti net lauke ir eksploatuoti šaltuoju metų laiku. „BVC“ siurbliai turi patogų siurbimo traukos reguliatorių, kuris leidžia reguliuoti siurbimo jėgą.

Centriniai dulkių siurbliai BVC

Priežastys, dėl kurių verta rinktis centrinį dulkių siurblį BVC

  • Tylus veikimas „BVC siurblio garsas neviršija 62 dB. Pagrindinis įrenginys paprastai montuojamas atokiau nuo gyvenamųjų kambarių, pagalbinėse patalpose, todėl valant patalpas girdisi tik nežymus siurbiamo oro garsas, kuris netrukdo kitiems patalpoje esantiems žmonėms.
  • Patalpose siurbiant nėra nemalonaus kvapo, kuris paprastai atsiranda valant įprastiniais dulkių siurbliais.
  • Valant patalpas centriniu dulkių siurbliu susiurbiamos ne tik šiukšlės, bet ir dulkės. Centrinis dulkių siurblys valo patalpas nesukeldamas dulkių patalpose – purvas siurbiamas tiesiai į centrinę šiukšlių talpyklą (tai palengvina sergančiųjų alergija savijautą).
  • Patikimi dulkių siurbliai gaminami su savaiminio išsivalymo filtrais. Šio tipo filtrų niekada nereikia keisti ar plauti – dulkės nuo jo nukratomos patraukus rankenėlę po prietaiso išjungimo.
  • Naudojant skirtingus antgalius, dulkes galima valyti ne tik nuo grindų, bet ir nuo baldų, elektros prietaisų. Jeigu nėra sąlygų išmetamąjį vamzdį išvesti į lauką, jį galima įmontuoti į ventiliacijos kanalą.
  • Naudojant specialius priedus galima siurbti pelenus, išsiliejusį vandenį. Su centriniu dulkių siurbliu patogu valyti židinyje ar krosnelėje susikaupusius pelenus ir ant sienelių esančius suodžius. Šiam tikslui naudojamas specialus tarpinis indas. Tokiu pat principu, naudojant tarpinį indą, galima surinkti išsiliejusį vandenį baseinuose, priešpirtyje.
  • Ištraukiama žarna „Wroom“ – tai dar viena UAB „Ventuvis“ naujiena dar labiau palengvinanti darbus. Paslėpta spintelėje, ištraukiama žarna „Wroom“ puikiai tiks valyti kasdieniams nešvarumams. Jums tereikia ištraukti 24″ ilgio žarną iš tam numatyto pritvirtinto korpuso ir nustačius norimą galią valyti išpiltus dribsnius, šuns plaukus ar kitus nešvarumus.
  • Aukšto efektyvumo HEPA 13 filtras oro filtras yra naudojamas jeigu išeinantis oras negali būti išvedamas į lauką (pvz pasyviuose namuose). HEPA 13 filtras išvalo orą iki 99,95 procentų.

Centrinio dulkių siurblio įrengimas

Viena iš pagrindinių centrinio dulkių siurblio įrengimo taisyklių ta, jog į šią sistemą reikia žiūrėti  kompleksiškai, tai yra projektuoti ir įrengti atsižvelgiant į bendrą vėdinimo sistemos, židinio, šilumos katilo sumontavimą. Taigi prieš įsirengiant šį siurblį rekomenduojama pasikonsultuoti su specialistais, turinčiais žinių apie viso pastato inžinerinių sistemų veikimą. Pagal tai skaičiuojami siurblio modelį lemiantys oro vatai. Pasirinkimui įtakos turi ir jungčių, jungimo lizdų skaičius. Tačiau įvertinus ir paskaičiavus visus duomenis, rekomenduojama rinktis kiek galingesnį centrinį dulkių siurblį.

Iš anksto numačius centrinio dulkių siurblio vietą, visą sistemą bus paprasčiau sumontuoti, išvedžioti grindyse ir sienose. Naujos statybos objekte numatyti ir nutiesti siurblio vamzdžius nesudėtinga – jie gali būti montuojami šalia kitų inžinerinių tinklų vamzdžių.

Naujos statybos būstuose (priklausomai nuo pasirinkto žarnos tipo) centrinio dulkių siurblio vamzdynas montuojamas prieš grindų betonavimą ir grindų apšiltinimo sluoksnio įrengimą. Tokiu būdu visas vamzdynas yra „paslepiamas“ grindyse kartu su kitomis komunikacijomis. Ištraukiamai žarnai vamzdyną rekomenduojama montuoti  lubose.

Centrinį dulkių siurblį galima įsirengti ne tik individualiame name, bet ir paprastame daugiabutyje. Pateikus namo ar rekonstruojamo buto projektą nubraižoma optimali siurblio vamzdžių išdėstymo schema taip, kad 6–12 m ilgio žarna pasiektų visą valomą plotą.

Jungimo lizdų nebūtina montuoti visuose kambariuose. Vidutinio namo vieno aukšto plotui (iki 150 kv. m) pakanka dviejų ar trijų lizdų. Jie turi būti išdėstyti taip, kad būtų galima išvalyti visus kampus, tačiau, kaip minėjome, planuojant jungimo vietas rekomenduojame naudoti trumpesnę siurbimo žarną, kurią patogiau nešioti, o siurbimo jėga taip pat neprarandama. Butuose siurblį galima sumontuoti pagalbinėse patalpose, vonios kambaryje ar balkone. Šį įrenginį galima pakabinti net palubėje paslėpus po apdaila, paliekant priėjimą siurblio aptarnavimui. Bute sumontavus vieną arba du siurbimo lizdus, ilga žarna bus galima pasiekti tolimiausius buto kampus Oro išpūtimą galima nukreipti į ventiliacijos ortakį.

Labai užterštoms patalpoms (koridoriui, virtuvei, garažui, holui) valyti viename lygyje su grindimis patariama įrengti specialias siurbimo angas. Jas galima integruoti į virtuvės baldus ar pertvarą. Siurbimo funkcija įjungiama nestipriu kojos paspaudimu, o nešvarumai greitai pašalinami pastūmus juos šluotele.

Centriniai dulkių siurbliai BVC

Įrengus centrinio dulkių siurblio sistemą, priklausomai nuo pasirinkto žarnos tipo, norint pradėti siurbti reikia:

  • Su nešiojama žarna – tik prijungti siurbimo žarną prie jungimo lizdo ir siurblys automatiškai įsijungia. Baigus darbą ir ištraukus siurbimo žarną iš jungimo lizdo – siurblys išsijungia.
  • Su iš vamzdžio ištraukiama žarna – ištraukti reikiamo ilgio siurbimo žarną iš sumontuoto sienoje kištukinio lizdo, užfiksuoti ją ir prijungti siurbimo rankeną su pasirinktų antgaliu. Įjungus jungiklį siurblys įsijungia. Baigus darbą ir atleidus žarnos fiksatorių, uždėjus ranką ant žarnos galo vakuumo pagalba siurbimo žarna bus sutraukta atgal į vamzdį.
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus