visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Bemetalis cirkonio implantas – išpildyta svajonė

Bemetalis cirkonio implantas – išpildyta svajonė Bemetalis cirkonio implantas – išpildyta svajonė

ANGITIA, UAB, odontologijos klinika. Dantų implantavimas, protezavimas ir visos odontologo (stomatologo) paslaugos

angitia.lt

www.dantu-implantai.info

www.dantu-protezavimas.info

www.dantu-implantavimas.info

Naujos kartos dviejų dalių sudėtinis keraminis 100 % bemetalis danties implantas „Nobel Pearl“ – pasaulinės dantų implantų tyrimo ir kūrimo lyderės, Švedijos įmonės „Nobel Biocare“ kūrinys.

2018 metų birželio mėn. vykusiame visiško bemetalio danties implanto pristatyme dalyvavo ir Kauno odontologijos klinikos „Angitia“ vadovas, implantuojantis odontologas, Mindaugas Gaučys. Nuo praeitų metų rudens ši nauja implantavimo technologija sėkmingai pradėta taikyti „Angitia“ pacientams.

Bemetalis cirkonio implantas

Iki šiol pasirinkusiems cirkonio danties implantus tas „metalas“ būdavo kelių mm vos įžiūrimas nealergizuojančio titano varžtelis, kuriuo prisukama bemetalė cirkonio atrama ant bemetalio cirkonio danties implanto sraigtelio.

Bemetalis cirkonio implantas

Visiškai 100 % bemetalis „Nobel Pearl“ danties implantas yra dviejų dalių danties implanto sistema, tvirtinama specialiu „VICARBO®“ anglies pluoštu sustiprinto polimero varžteliu. Aukštą „Nobel Pearl“ norimos padėties tikslumo laipsnį sąlygoja ne tik dviejų dalių konstrukcija, bet ir gamybos metu frezuojamos stiprios ATZ (aliuminiu stiprinto cirkonio oksido) atramos, kurių dėka nebereikia jokio papildomo apdirbimo.

Bemetalio danties implanto privalumai:

Naujasis danties implantas „Nobel Pearl“, kaip ir visi „Nobel Pearl“ keraminiai cirkonio danties implantai su cirkonio atrama, pasižymi puikiomis estetinėmis ir patikimo kasdienio naudojimosi savybėmis:

Cirkonio implantų keramika yra draugiška aplinkiniams minkštiesiems audiniams, palaiko natūralią jų išvaizdą, praktiškai nesukelia atmetimo reakcijos ar uždegimo.

Cirkonio implantai yra atsparesni bakterijoms, nes turi mažiau arba visai neturi jungčių, kuriose kaupiasi apnašos ir bakterijos.

„Nobel Pearl“, kaip ir implantuojant kitus cirkonio implantus, nenaudojamas odontologinis cementas, tad implanto atrama, sutvirtinta anglies pluošto (arba titano) varžteliu, prireikus lengvai atsukama.

Ypatingai patvarūs ir patikimi kasdieniam maisto kramtymui.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad cirkonio medžiaga yra ypatingai naudinga pacientams, turintiems plonos gleivinės biotipą.

Burnoje nesijaučia metalo ar kitokio nenatūralaus skonio.

Cirkonio mineralas yra ne tik baltu paviršiumi, bet visas visiškai baltas, todėl nėra jokios rizikos, kad pasimatys metalo spalva.

„Nobel Pearl“ dantų implantai yra vienas artimiausių sprendimų natūralių dantų šaknų funkcijoms ir ant jų pritvirtintų vainikėlių išvaizdai.

Bemetalis cirkonio implantas

Tad pacientai, pageidaujantys 100% bemetalio danties implanto, jau gali rinktis „Nobel Pearl“ cirkonio danties implantą su polimeru sutvirtintu anglies pluošto varžteliu ir labai dailiu, estetišku bemetalės keramikos vainikėliu.

Metalas odontologijoje naudojamas nuo seniausiųjų laikų, pradedant auksiniais dantimis, metalo keramikos karūnėlėmis ir baigiant moderniais, nealergizuojančiais, su žandikaulio kaulu patikimai suaugančiais titano implantais.

Bemetalis cirkonio implantas


Tiek auksinės dantų karūnėlės, tiek metalo keramika turėdavo savų trūkumų, tačiau nesant jokių alternatyvų, tekdavo su tais trūkumais sugyventi. Juo labiau, kad nemaža tų trūkumų dalis būdavo tik estetikos ir požiūrio klausimas.

Jei šiais laikais pastebima dirbtinio dantuko išvaizda laikoma odontologo darbo trūkumu, tai ankstesniais laikais būdavo priešingai – auksiniai dantys laikytini ne tik gražiu dalyku, bet ir statuso visuomenėje arba bent jau materialinių galimybių simboline išraiška. Tvirtas, patikimas, ilgalaikis metalas tuomet neturėjo jokio geresnio pakaitalo.

Tik XXI a., tobulėjant mokslui, pasirodė pirmieji veiksmingi keraminiai implantai, ir daugelyje šalių tik prieš kelis metus pasiekė pakankamai aukštą kokybę naudojimui praktikoje.



Bemetalis cirkonio implantas

Keraminiai, arba kitaip vadinami cirkonio mineralo, cirkonio oksido, dantų implantai kartu su bemetalės keramikos vainikėliais yra pranašesnis derinys už metalo implantą su metalo keramikos vainikėliu tiek estetiniu, tiek praktiniu požiūriu.

Kad ir kokia natūrali būtų metalo keramikos išvaizda, vis tiek gali atsirasti jausmas, tarsi burnoje būtų metalo. Todėl nuolat tobulėjančios odontologijos ir visame pasaulyje žinomo „Nobel Pearl“ gamintojo dėka šiandien praradusieji vieną ar daugiau dantų pacientai turi galimybę pasirinkti cirkonio arba visiškai bemetalį „Nobel Pearl“ danties implantą su bemetale danties karūnėle.

„Tai dėmesys žmogui ir tarsi atsakas į dalies būsimųjų pacientų svajonę – turėti implantuotus dantis net be pačių mažiausių metalo pėdsakų“, – teigia M. Gaučys, sukaupęs savo klinikoje daugiau nei 20-ies metų dantų implantavimo patirtį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus