visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Baseino vandens skaidrinimas – paprasta vandens priežiūra naudojant flokuliantą

Baseino vandens skaidrinimas – paprasta vandens priežiūra naudojant flokuliantą Baseino vandens skaidrinimas – paprasta vandens priežiūra naudojant flokuliantą

Skaidrus baseino vanduo lemia tai, kad plaukioti ir leisti laisvalaikį baseine yra saugu, malonu ir patrauklu. Baseinų savininkai neskiria daug laiko apmąstymams apie skaidrų baseinų vandenį – tol, kol jis netampa drumstas.

Dažniausia drumsto vandens priežastis būna netinkamas ar nepakankamas dezinfekcijos priemonių ir flokuliantų naudojimas. Taip pat gali būti ir netinkamo filtravimo pasekmė, kurią lemia seniai nekeistas smėlis ar ceolitas arba užsiteršusi filtro kasetė.

Baseino vandens skaidrumo svarba

Vandens skaidrumo atstatymas – tai surinktų kietųjų dalelių pašalinimas iš baseino vandens. Vandens skaidrumas baseinuose ir Spa yra svarbus dėl šių pagrindinių priežasčių:

  • Išvaizda – nepermatomas, drumstas arba neaiškios spalvos vanduo nesukelia noro maudytis.
  • Ligų prevencija – drumstas vanduo gali paslėpti bakterijas ir virusus, kurie gali sukelti ausies skausmus, aštrius infekcinius konjunktyvitus ir į gripą panašius simptomus. Dvi dažnos bakterijos – E. coli ir Giardia – gali sukelti diarėją ar netgi mirtį. Be to, pavojingi, gyvybei pavojų keliantys, chlorui atsparūs pirmuonys, tokie kaip Cryptosporidium gali tarpti drumstame vandenyje.
  • Besimaudančiųjų saugumas – besimaudantieji gali patirti nelaimingų atsitikimų, jei nematys besimaudančių žmonių drumstame vandenyje. Jei kam nors atsitinka nelaimė po vandeniu ir jo ar jo galimybės matyti vandenyje dėl vandens drumstumo yra apribotos, rizika nuskęsti labai išauga.

Vandens skaidrumo standartai

Daugelis sveikatos departamentų reikalauja, kad pagrindinis nuotekų vamzdis (trapas) visą laiką būtų matomas iš baseino viršaus. Formalūs standartai, skirti vandens skaidrumui viešuosiuose baseinuose, yra grindžiami geriamojo vandens standartais, nustatytais Nacionalinės Sanitarinės Įstaigos (NSF). NSF standartai vandens skaidrumui yra 0,5 nefelometriniai drumstumo vienetai (NTU). Esant intensyviam baseinų naudojimui, leidžiamas drumstumas yra iki 1,0 NTU, tačiau jis turi grįžti į 0,5 NTU per šešias valandas (Nacionalinė Plaukimo Baseinų Federacija, Sertifikuotas Baseinų – Spa Valdymo Vadovas, 2005).

NTU yra matuojamas pasitelkiant matavimo prietaisą, vadinamą nefelometru. Šis prietaisas matuoja daleles, atspindėdamas šviesos bangas. Testas pirmiausia yra atliekamas laboratorijoje, tačiau yra NTU matavimo prietaisų, kurie yra montuojami daugelyje komercinių baseinų sistemų. Kietosios dalelės plaukimo baseinuose atsiranda iš besimaudančiųjų paliekamų atliekų ir organinių nuosėdų. Šios nuosėdos yra neigiamai įkrauti jonai, kurie būdami skystame pavidale atstumia vienas kitą ir sukelia vandens drumstumą. Kuo didesnis drumstumas, tuo drumstesnis bus vanduo.

Vandens drumstumo priežastys

Dažniausiai drumstas baseinų, Spa ar kubilų vanduo gali susidaryti dėl tokių dezinfekcijos priemonių, kaip chloras, trūkumo vandenyje.

Daugybę vandens problemų paprastai sukelia kietosios dalelės vandenyje. Kietosios dalelės tai:

  • Teršalai, kuriuos vandenyje palieka besimaudantieji.
  • Purvas.
  • Dumblas.
  • Organinės medžiagos.
  • Dumbliai.
  • Įdegio aliejai ir losjonai.
  • Bakterijos ir pirmuonys.
  • Mineralai ir metalai.

Šios problemos yra sprendžiamos pasitelkiant filtravimą ir reguliarų baseinų priežiūros naudojimą.

Vandens skaidrinimas

Tinkamas filtravimas ir gera cheminio vandens valymo sistema yra esminiai dalykai, padedantys palaikyti švarų vandenį baseinuose ir Spa. Be geros filtravimo sistemos, cheminių priemonių, dezinfekcijos priemonių ir algicidų, nebūtų įmanoma įgyvendinti tai, kam yra sukurtos šios sistemos. Kiekvieno produkto, skirto vandens skaidrumui palaikyti, efektyvumas priklauso nuo vandens filtravimo.

Flokuliantas vandens skaidrinimui

Flokuliantas – baseino vandens skaidrinimui

Skaidrinimo priemonės veikimas pasižymi tokiu principu, jog jos padeda surinkti labai mažas, neigiamai įkrautas daleles. Tuomet, kai šios dalelės yra surenkamos, jos pradeda plūduriuoti vandenyje. Suveikus traukos dėsniui surinktos dalelės nusėda dugne. Baseine, turinčiame veikiančią filtravimo sistemą, medžiagos gali būti surenkamos filtre.

Savo klientams baseino vandens skaidrumui atstatyti ir užtikrinti, rekomenduojame reguliariai naudoti flokuliantą.

Priešingai nei skaidrintojai, flokuliantai (aliuminio sulfatas) sukuria labai mažas flokules, kurios nusėda ant baseino dugno, kur medžiagos yra išsiurbiamos. Poli-aliuminio chloridai yra skysta aliuminio kristalų forma – skystas flokuliantas, kuris yra naudojamas baseinų vandens valymui. Didžioji dalis skystų flokuliantų yra priklausomi nuo tinkamos PH pusiausvyros ir jei pH yra virš 7,8, tai flokuliantai yra visiškai neveiksmingi.

Daugelis skaidrintojų, kurie yra naudojami baseinuose yra koaguliantai. Būkite atidūs pasirinkdami sintetinius skaidrintojus, kurie yra apibūdinami kaip flokuliantai, tačiau iš tiesų nėra tikrieji flokuliantai, o greičiau koaguliantai. Koaguliacija – kuomet teigiami jonai patenka į vandenį, jie pritraukia neigiamai įkrautus jonus ir prasideda koaguliacijos procesas. Daugelis šių dalelių yra koaguliuojamos ir sulaikomos filtre. Tačiau netgi kai kurios koaguliuotos medžiagos gali būti pernelyg mažos, kad jas sulaikytų filtrai (ypač smėlio filtrai).

Flokuliacija – žingsnis, kuriuo pereinama nuo koaguliacijos prie sekančio žingsnio, po to, kai flokulės yra suformuojamos iš sujungtų koaguliuotų jonų. Taigi, flokulės yra didesnės ir todėl jos gali būti surenkamos filtruose. Skaidrintojai yra naudojami tam, kad pašalintų mažas sveikatai žalingas daleles iš vandens, panaudojant koaguliaciją ir flokuliaciją. Daugelis skaidrintojų koaguliuoja, tačiau nevisiškai iki galo atlieka flokuliaciją.

Fermentai

Naudojami kartu su skaidrinimo priemonėmis, filtrų veikimo patobulinimais ir oksiduotojais, natūralūs fermentai gali patikimai padėti išlaikyti švarų ir skaidrų vandenį. Fermentai pasisavina organines atliekas, ypač riebalus, tai vyksta labai panašiai į virškinimo procesą, kuris vyksta Jūsų skrandyje. Tose situacijose, kuomet dažnai susiduriama su riebalais ir riebalinėmis putomis, fermentai gali būti naudojamas tam, kad padidintų filtravimo ir flokuliavimo efektyvumą. Natūralūs fermentai yra efektyvus būdas pašalinti riebalines putas, palaikyti filtro efektyvumą ir padėti palaikyti švarų vandenį.

Vandens filtravimas

Filtrai skaidrina vandenį pašalindami kietąsias daleles, kurios susidaro vandenyje. Kietąsias daleles sudaro mažos purvo dalelės, odos pleiskanos, dumblių sporos, bakterijos ir kitos nuosėdos. Daugelis kietųjų dalelių skiriasi savo dydžiu (matuojant mikronais), ir kuomet jos susiformuoja vandenyje, baseino vanduo tampa drumstas.

Skirtingi filtrų tipai yra sukurti taip, kad pašalintų įvairaus dydžio, matuojamų mikronais, medžiagas. Pavyzdžiui, smėlio filtrai veikimo principas yra toks, jog jis praleidžia vandenį per specializuotą smėlio dangą, kuri gali sulaikyti medžiagas, kurios yra didesnės nei 25 mikronai. Bet kurios mažesnės kietosios dalelės negali būti surenkamos smėlio filtrų pagalba.

Nesvarbu kokio tipo yra filtras, jis turi tinkamai veikti ir užtikrinti, jog baseino ar Spa vanduo bus švarus ir skaidrus. Jei, pavyzdžiui, smėlis smėliniame filtre nusidėvi, filtras praranda savo sugebėjimą surinkti mažas daleles. Smėlio, kasetiniai ir D.E. (diatominės žemės) filtrai visi jie praranda savo efektyvumą kuomet riebalai ir organinės medžiagos užkemša filtrų dangą ir padidina grįžtamosios vandens srovės spaudimą. Padidėjęs grįžtamojo vandens spaudimas sukuria prastą vandens cirkuliaciją baseine ar Spa. Tai sukelia mažų mikroninių dalelių formavimąsi vandenyje ir sukelia vandens drumstumą.

Todėl norint padidinti jų efektyvumą, visų tipų filtrai turėtų būti reguliariai valomi pagal gamintojų pateiktus nurodymus.

Filtro problemos, kurias gali sukelti drumstas vanduo:

Smėlio filtrai:

  • Tokios nuosėdos kaip pušų spygliai ar lapai nusėdantys smėlyje.
  • Nelygus smėlio pasiskirstymas filtre.
  • Smėlio dangos nelygumai, kuriuos sąlygoja akmenys arba riebaliniai purvo gniutulai.
  • Suirusios smėlio granulės, kurios nebesugeba surinkti mažų atliekų dalelių (daugelis smėlio užpildų turėtų būti keičiami kas dvejus ar trejus metus).
  • Įrangos siurbimo srityje esantis nesandarumas, kuris leidžia orui patekti į filtrą.

Kasetiniai filtrai:

  • Purvina, riebalais užkimšta kasetė.
  • Angos arba įplyšimai tarp kasetės klosčių.
  • Kasetės, kurios yra netiksliai įstatytos į filtro dugno angą.
  • Susidėvėjusi kasetė, kurią reikia pakeisti.
  • Neteisingas kasetės filtro dydis.

D.E. filtrai:

  • Nelygus D.E filtro tinklelio padengimas.
  • Perplėštas filtro tinklelis, įtrūkęs vamzdis ar susidėvėjęs grįžtamojo vandens srauto tarpiklis, leidžiantys D.E. patekti į baseiną.
  • Įrangos sistemos nesandarumas, kuris leidžia orui patekti į filtrą.

 

Smėlinių filtrų užpildas ceolitas

Smėlinių filtrų užpildas ceolitas – natūralus vandens skaidrumo palaikymas

Natūralus ceolitas turi unikalų sugebėjimą koaguliuoti, o tada suformuoti iš teršalų flokules, į kurias dažniausiai yra formuojamos cistos ir bakterijos, visa ši procedūra yra atliekama pirmos stadijos metu. Tuomet antroje stadijoje ši flokulinė medžiaga yra suformuojama į stabilias flokules, kurios yra išlaikomos filtre tol, kol yra išplaunamos į nuotėkų vamzdį ar atliekant įprastinį filtro valymą.

Natūralus ceolitas turi sugebėjimą surinkti 4,0 mikronų dydžio daleles į stabilias flokules, kurių dydis siekia iki 70 mikronų. Šis unikalus sugebėjimas pasireiškia tuo, jog priemonė padeda surinkti pažeistas cistas ir bakterijas filtre. Tai taip pat yra priežastis to, kad natūralus ceolitas yra puiki priemonė, padedanti pašalinti klampaus baseino vandens problemą.

Vietoje kvarcinio smėlio filtrų užpildymui, pasirinkę ceolitą, Jūs ne tik turėsite švarų ir skaidrų vandenį bet ir sutaupysite – ceolito reikia mažiau nei kvarcinio smėlio, o keisti reikia rečiau !!! Jei kvarcinį smėlį rekomenduojama keisti kas 2 metus, ceolito keitimą rekomenduojama atlikti po 3 metų.

Ceolitas – vienas mineralas, skirtingi filtravimo būdai:

  • Ceolitas absorbuoja toksišką amoniaką ir sunkiuosius metalus.
  • Ceolitas absorbuoja žalingus junginius, kurie formuojasi vandenyje.
  • Ceolitas filtruoja 4 mikronų ir didesnes daleles.
  • Ceolitas neleidžia formuotis baseino vandenyje chloraminams.
  • Ceolitas sumažina akių ir odos sudirgimų riziką.
  • Ceolitas apsaugo nuo dumblių ir samanų formavimosi.
  • Naudojant ceolitą vanduo tampa skaidrus ir biologiškai švarus.
  • Ceolitas pašalina dujas ir blogus kvapus.

Ceolitas stipriai sumažina sistemos praplovimų skaičių ir išlaidas cheminėms medžiagoms.

Visus produktus greitai ir patogiai galite įsigyti mūsų el. parduotuvėje: https://www.baseinuchemija.com/baseinu-chemija-ocedis

Taip pat paskambinę tel. 8 639 33 900 arba el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus