visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Algicidas – patikima priemonė dumblių naikinimui vandenyje

Algicidas – patikima priemonė dumblių naikinimui vandenyje Algicidas – patikima priemonė dumblių naikinimui vandenyje

Dažniausiai sutinkama ir labiausiai erzinanti problema, su kuria susiduria baseinų savininkai, yra dumbliai. Geriausias būdas naikinti dumblių augimą baseinuose – reguliariai naudoti dumblių šalinimo ir prevencijos prieš jų susidarymą priemonę – algicidą bei vengti dumblių augimą skatinančių veiksnių.

Dumbliai, kurie yra randami baseinuose, gali būti skirstomi:

 

  • Žalieji – kurie gali laisvai plaukioti vandenyje arba prisitvirtinti prie baseino sienelių.
  • Geltonieji (garstyčių spalvos) – pudros pavidalo, kurie tvirtai prisitvirtina prie sienelių, laiptų ir kampų.
  • Mėlynieji – žalieji (Cyanobacteria) – dažnai klaidingai laikomi žaliaisiais dumbliais, bet iš tiesų jie yra bakterijos, kurios veši fosfatų pagalba.
  • Juodieji – kurie atsiranda kaip nedidelės dumblių dėmės, prisitvirtinančios prie paviršių

Kai kurie dumbliai yra labiau atsparūs cheminėms priemonėms nei kiti. Dumbliams yra reikalingos žemiau išvardintos sąlygos, kurios skatina jų augimą:

  • Saulės šviesa.
  • Dezinfekavimo priemonių trūkumas – intensyvus naudojimasis baseinais arba organinių nuosėdų perteklius baseinuose sukuria didesnį chloro poreikį. Jei chloro poreikis nėra patenkinamas, ir vandenyje yra per mažai chloro priemonių, tai paskatina dumblių augimą. Labai svarbu yra įsitikinti, kad chloro lygis yra visuomet palaikomas 1,0 ppm – 3,0 ppm lygyje. Azoto amonio perteklius labai greitai sunaudoja chlorą. Chloro lygis turėtų būti rūpestingai stebimas, ypač po intensyvaus naudojimosi baseinu.
  • Šiltas vanduo – populiariausi baseinų dumbliai mėgsta šiltą vandenį. Todėl būtina, jei tik įmanoma, palaikyti žemesnę nei 26,5°C vandens temperatūrą. Dumblių problema ypač sustiprėja pavasarį.
  • Šiurkštūs paviršiai – skylimai ir įtrūkimai skatina dumblių augimą. Reguliarus baseino paviršiaus valymas yra prevencinė priemonė, padedanti išvengti dumblių augimo.
  • Prasta vandens cirkuliacija – dumbliai puikiai gyvuoja stovinčiame vandenyje. Jei baseine yra vietų, kur vanduo beveik nejuda, tose vietose gali pradėti augti dumbliai. Gera, stipri vandens cirkuliacija ir filtravimas gali padėti išvengti dumblių problemos.
  • Anglies dioksidas – dumbliai kvėpuodami naudoja anglies dioksidą ir todėl jiems yra reikalingas CO2, kad išgyventų.
  • Maistinės medžiagos – nitratai ir fosfatai yra, maistas reikalingas dumbliams, kad išgyventų.

Fosfatai

Fosfatai yra biologinė statomoji medžiaga, kuri susiformuoja tuomet, kai fosforo rūgštis susijungia su tam tikrais metalais. Labai svarbu suprasti, jog fosfatai egzistuoja daugeliu skirtingų formų.

Daugelis jų atsiranda iš natūralių šaltinių, tokių kaip upės, ežerai, vandenynai, kalnai. Fosfatai yra apibrėžiami kaip „teršalas“ ir pirmiausia jie yra naudojami muiluose, dezinfekavimo priemonėse, šampūnuose ir netgi gazuotuose gėrimuose. Kiti fosfatų šaltiniai yra trąšos, organinės atliekos, tokios kaip lapai ir žievė, kai kurie baseinų chemikalai. Fosfatų tarša ežeruose ir upeliuose atsiranda dažniausiai dėl per stipriai išvystytos pramonės, kuri sąlygoja tai, kad į natūralias vandens sistemas patenka milžiniški kiekiai antrinių produktų atliekų. Didžioji dalis fosfatų, esančių baseinų vandenyje, sudaro junginius, tokius kaip trinatrio fosfatą. Dumbliai negali naudoti šių jungtinių fosfatų kaip maistinių medžiagų, reikalingų jų augimui. Taip yra tol, kol fosfatų junginiai nėra suskaidomi į laisvuosius ortofosfatus, ir tai atlieka oksidacija, hidrolizė ar fermentinis maistinių medžiagų virškinimas, o tada pradeda augti dumbliai.

Fosfatų pašalinimas ir tinkamos priežiūros lygis gali labai teigiamai paveikti baseino ar Spa vandens būklę. Pirmiausia šios praktikos pagerins bendrą vandens kokybę. Be to, šios priemonės padės palaikyti fosfatų lygį norimame lygmenyje; aukštas fosfatų lygis gali paveikti dezinfekcijos sistemos veikimą ir neleisti palaikyti tinkamo dezinfekavimo lygio. Yra patvirtinta, jog fosfatų šalintojai saugiai ir efektyviai pašalina aukštą fosfatų lygį iš baseinų vandens.

Algicidas dumblių naikinimui

Algicidas dumblių naikinimui ir prevencijai

Chloras yra dezinfekantas, kuris yra dažniausiai naudojamas kovojant su dumbliais. Nors chloro gali pakakti kovojant su kai kuriais dumbliais, tačiau jis gali būti bejėgis prieš dumblių liekanas, kurios kaupiasi filtre ir kur chloras negali veiksmingai su jomis kovoti.

Puikus pasirinkimas, papildantis chloro naudojimą, yra algicidas.

Savo klientams rekomenduojama plataus spektro algicidą „QT15“ arba algicidą „QT20“, padedantį kovoti prieš visus populiariausius baseinų dumblius, efektyviai kovojantį prieš ilgai išliekančias dumblių nuosėdas, kurių pašalinimas padeda išvengti vėlesnių dumblių augimo proveržių. Algicidas yra suderinamas su visomis filtravimo sistemomis. Jo efektyvumui neįtakoja PH lygis. Algicidas yra dozuojamas kartą per savaitę, kartu su kitomis baseinų priežiūros priemonėmis.

Ką daryti jei baseino vanduo vis dėlto užsiteršė?

1. Nuvalyti baseino sienelės algicidu ir išsiurbti baseino dugną.

2. Atlikti baseino vandens oksidavimą, naudojant skystą aktyvų deguonį arba greito chloro granules. Jei vanduo buvo pažaliavęs ilgiau nei vieną savaitę, oksiduotojo kiekį rekomenduojama padvigubinti.

3. Įpilti 150 ml / 10, 000 l algicido „QT15“, kad būtų sunaikinti dumbliai.

3. Įpilti 200 ml / 10, 000 l flokulianto.

4. Leisti filtravimui veikti 24 val.

5. Po 24 val. išvalyti skimerio krepšelį ir praplauti filtrą.

6. Kuomet baseino vanduo išvalytas ir yra skaidrus, įdėti lėto veikimo dezinfekavimo priemonę – lėto Ti-chloro ar daugiafunkcinio chloro Force5 tabletę.

7. Jei būtina, pakartotinai įpilkite algicido.

8. Po savaitės atlikite reguliarią baseino priežiūrą, laikydamiesi tolimesnių vandens priežiūros ir dezinfekcijos instrukcijų.

Dumblių prevencija

Visuomet palaikykite tinkamą dezinfekcijos priemonių lygį, reguliariai atlikite oksidavimą naudodami greito chloro granules arba skystą aktyvų deguonį. Reguliariai naudokite plataus spektro, ilgalaikio veikimo algicidą. Kas savaitę naudokite vandens flokuliantą, norėdami pašalinti negyvus dumblius ir organines atliekas.

Įsigyti algicidą ir ir efektyviai išnaikinti dumblius vandenyje, galite čia: https://www.baseinuchemija.com/algicidas-dumbliu-salinimui

Visus produktus greitai ir patogiai galite įsigyti mūsų el. parduotuvėje, taip pat paskambinę tel. 8 639 33 900 arba el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus