visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Autodetalių pirkimas internetu – ar verta taupyti?

Auto detalių pirkimas internetu – ar verta taupyti? Auto detalių pirkimas internetu – ar verta taupyti?

Automobilių dalis neretai yra pigiau ir paprasčiau įsigyti internetu. Elektroninėse parduotuvėse galima rasti ir garsių gamintojų autodetales ženkliai mažesnėmis kainomis.

Ką vertėtų žinoti perkant autodalis internetu?

Tačiau vertėtų rinktis patikimas elektronines parduotuves ir rinktis žinomus gamintojus. Autodalys internetu yra tinkamas pasirinkimas, jei norima pačiam išsianalizuoti, kas yra siūloma ir įsigyti dalis pigiau. Tai tinka tiems, kurie turi daug laiko ir nenori permokėti.

Perkant automobilio dalis internetu vertėtų atkreipti dėmesį į keletą aspektų. Pirmiausia vertėtų apsižiūrėti, kokių gamintojų produkciją siūlo elektroninė parduotuvė. Patikimos parduotuvės savo asortimente siūlo žinomų, laiko patikrintų gamintojų produkciją. Taip pat verta atsižvelgti į tai, kaip parduotuvė aptarnauja savo klientus – svarbu, kad būtų darbuotojai, kurie galėtų pakonsultuoti, atsakyti į kilusius klausimus. Be to, svarbi patikimos elektroninės parduotuvės sąlyga yra garantijos suteikimas įsigytam produktui.

Kodėl nereikia taupyti išsirenkant pigiausias dalis transporto priemonei?

Perkant autodalis internetu taupyti nevertėtų, nes galima įsigyti prastos kokybės detales, kurios sukels problemų kelyje ir tarnaus ženkliai trumpiau. Tai gali išprovokuoti nuolatinius transporto priemonės gedimus. Nepatikimoje parduotuvėje įsigytos dalys dažniausiai yra nekokybiškos ir jas teks keisti labai dažnai. Tokiu atveju bandydami sutaupyti kaip tik išleisite daugiau pinigų nuolatiniam automobilio dalies keitimui ir transporto priemonės remontui.

Be to, nekokybiška automobilio dalis gali sukelti neigiamų padarinių vairuojant automobilį. Transporto priemonė dažniau patirs gedimus, tai gali nutikti ir kelionės metu, prastos kokybės dalys gali sukelti ir avarinę situaciją.

Pavyzdžiui, neretai internetu yra įsigyjamos stabdžių kaladėlės. Kokybiškos stabdžių kaladėlės būna gaminamos iš minkštesnių medžiagų ir geriau sukimba su stabdžių disku. Jos pasižymi efektyvesniu stabdymu. Automobilio stabdžių sistemos gedimai sukelia pavojų vairuojant, o dažniausi stabdžių gedimai yra būtent stabdžių diskų ir stabdžių kaladėlių nusidėvėjimas. Todėl stabdžių kaladėlės kaina neturėtų būti pagrindinis kriterijus renkantis šią dalį, kaip ir bet kurios kitos autodalies pasirinkimo kriterijus.

Ką reikėtų daryti įsigijus nekokybišką automobilio detalę?

Jei visgi įsigijote nekokybiška prekę yra priemonių, kaip būtų galima ištaisyti padėtį. Patikimos elektroninės parduotuvės suteikia garantiją savo produkcijai. Pagal vartotojų teises kiekvieną prekę, taip pat ir automobilio dalis, galima grąžinti per 14 kalendorinių dienų. Tačiau ji turi būti nesugadinta ir reikia turėti pirkimo kvitą. Atsakingos autodalių parduotuvės internete visada užtikrina šią galimybę ir leidžia atiduoti ar pakeisti nekokybišką automobilio dalį.

Tačiau, kaip jau minėta anksčiau, vertėtų rinktis patikimą autodalių pardavėją, kad vėliau netektų gailėtis įsigijus netinkamą produktą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus