visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Antifrizo nutekėjimo ženklai, kaip atskirti?

Antifrizo nutekėjimo ženklai, kaip atskirti? Antifrizo nutekėjimo ženklai, kaip atskirti?

Jei antifrizas (aušinimo skystis) jūsų automobiliu teka, ten, kur reikia – iš variklio į radiatorių ir atgal – viskas tvarkoje. Tačiau, problemos kyla šiam nutekant. Deja, kartas nuo karto papildyti antifrizo kiekį neužtenka. Pastebėję  antifrizo nutekėjimą, dalis vairuotojų negali identifikuoti problemos ir jos priežasties. Todėl būtina antifrizo kiekį ir veikimo efektyvumą stebėti nuolat. 

Aušinimo sistemos bėdas rodo perkaitęs variklis ir kvapas, garai, bala po kėbulu. Trūkusią žarną, radiatoriaus koroziją ir kt. identifikuoti galima keliais paprastais būdais.

Vandens pompos dėka antifrizas cirkuliuoja tarp variklio, pečiuko automobilio salone ir radiatoriaus. Norėdami nustatyti gedimą, užkurkite variklį ir leiskite varikliui sušilti. Šiam šylant, stebėkite aušinimo sistemos sudedamąsias dalis:  termostatą, radiatorių (prie termostato ir aušinimo skysčio siurblio vedančias  žarnas), ventiliatorių ir aušinimo skysčio siurblį, oro tiekimo angas.

Aušinimo sistemai tinkamai nefunkcionuojant padidėja cilindro sienelės darbinė temperatūra, variklis kaista, degalų sąnaudos išauga. 

Kada svarbu papildyti ar įsigyti naują antifrizą?

Antifrizas turi neužvirti ir neužšalti, aušinimo sistemoje esančius metalus saugoti nuo korozijos pažeidimų. Taip pat ir kitas automobilio detales bei automobilio variklį – nuo perkaitimo. Antifrizo kiekis turi būti pakankamas, automobilio variklio temperatūra – 80 – 90 °C. Jei antifrizo trūksta, svarbu papildyti jo kiekį. Jei  jis verda ir užšąla –  įsigyti naują antifrizą ir pašalinti kilusius gedimus.

Kokį antifrizą rinktis?

Antifrizo kokybė dažnai skirstoma pagal spalvą. Ant pakuotės taip pat nurodyti ir tarptautiniai klasifikavimo standartai, į kuriuos renkantis aušinimo skystį, svarbu atkreipti dėmesį. Antifrizas dažniausiai klasifikuojamas pagal „Volswageno AG TL774“ standartą. G11, G12, G12++, G13 nurodo antifrizo tipą ir keliamus reikalavimus. Kitos raidės ir numeriai taip pat galimi, jei skirstoma pagal vokiečių gamintojo „Basf Glysantin“ sistemą: G48, G30, G40, GG40.

Geri antifrizai, skirtingai nei pigesni, savo sudėtyje turi antikorozinių priedų. Antikoroziniai priedai skiriasi pagal galiojimo laiką – vieni stabilesni išlieka ilgiau, kiti skyla greičiau. Antifrizą reikėtų rinktis pagal vairuojamą automobilį. Patartina nemaišyti skirtingų spalvų ar gamintojų antifrizo.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus