visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

8 būdai, kaip apsaugoti įmonę nuo vagišių

8 būdai, kaip apsaugoti įmonę nuo vagišių 8 būdai, kaip apsaugoti įmonę nuo vagišių

Nuo piktadarių kėslų nėra apsaugotas nei individualus, nei įmonės turtas. Sėkmingas verslas, visų pirma, yra saugus verslas, todėl nelaukite, kol tapsite vagišių taikiniu, ir imkitės priemonių, padėsiančių apsaugoti įmonės turtą. Patyrę vagys puikiai mato, kurie savininkai į apsaugą žiūri atsainiai ir pirmiausiai renkasi patalpas, į kurias įsilaužti lengviausia. Patikima apsauga svarbi ir bendrovės įvaizdžiui sustiprinti, o metodų ir priemonių, kuriomis galima apsisaugoti nuo nemalonių nuostolių, šiandien yra išties daug: apsauginės žaliuzės, signalizacijos, praėjimą reguliuojančios sistemos. Pateikiame 8 būdus, kurie perspės vagišius, kad į Jūsų patalpas patekti jiems nepavyks.

1. Mąstykite apie saugumą plačiąja prasme

Saugumas dažnai suprantamas tik kaip fizinio veiksmo – įsilaužimo – prevencija. Visgi gyvename technologiškai itin išvystytame laikotarpyje: daugumoje įmonių įdiegtos elektroninės duomenų valdymo ir saugojimo sistemos, o tokia informacija, patekusi į blogas rankas, tiek bendrovei, tiek jos klientams gali pridaryti labai daug nemalonumų. Dėl šios priežasties būtina pasirūpinti kibernetiniu saugumu ir apsaugoti svarbius elektroninius duomenis. Nemanykite, kad programišiai domisi patekimu tik į didžiųjų korporacijų sistemas – smulkesnės bendrovės taip pat gali tapti nusikaltėlių grobiu.

2. Pasirūpinkite fasado apsauga

Didžioji dalis įsilaužimų įvykdoma per duris arba langus, todėl šiems vagišių mėgstamiems prieigos taškams skirkite pakankamai dėmesio. Apsauginės žaliuzės yra puikus pasirinkimas siekiantiems užtikrinti saugumą ir privatumą. Jos yra itin tvirtos, o jas pritaikyti galima pasirinktinai: integruoti sienoje, lange ar net patalpos viduje. Geriausią apsaugą suteikia žaliuzės, turinčios priešįsilaužiminę sistemą. Šių uždangų vagys neįveiks net naudodami sunkiuosius įsilaužimui skirtus įrankius. Jos yra universalios ir tinkamos tiek langams, tiek durims ar garažo vartams apsaugoti.

3. Pagerinkite apšvietimą

Įprastai vagys pasirenka prastai apšviestas, atokesnes vietas, nes jose gerokai sumažėja tikimybė būti užkluptiems. Įsitikinkite, kad pastato prieigose nėra tamsoje skendinčių kampų, ypatingai – šalia įėjimų ar langų. Priešingu atveju įrenkite apšvietimą su pasyviais judesio davikliais.

4. Įrenkite signalizaciją

Saugumas visuomet užtikrinamas kelių priemonių kombinacijomis. Apsauginės žaliuzės ir patikima signalizacija gali sudaryti puikų tandemą, kurio turėtų pakakti įvairiose situacijose. Modernios signalizacijos reaguoja itin greitai ir efektyviai, o informaciją apie įsilaužimą iškart perduoda ne tik saugos bendrovei, bet ir savininkui asmeniškai. Be to, signalizacija visuomet yra atgrasantis faktorius.

5. Apsvarstykite galimybę įrengti apsaugos kameras

Kaip jau minėjome, viešumas ir tikimybė būti pastebėtiems nėra tai, ko tikisi vagys. Dėl šios priežasties pravartu įrengti apsaugos kameras ne tik patalpų viduje, bet ir išorėje. Profesionalūs vagys visuomet apžiūrėti vietą, kurioje planuoja vogti, kad nesulauktų netikėtumų, todėl kameras įrenkite taip, kad jos būtų kuo mažiau išoriškai pastebimos.

6. Įsidėmėkite įtartinus asmenis

Pastabumas gali padėti apsisaugoti nuo nemalonių situacijų. Apsauginės žaliuzės neleis ilgapirščiams pamatyti, kas yra viduje, todėl jie gali ieškoti alternatyvų, kaip geriau patekti į patalpas, apžiūrėti jų planą bei įsitikinti, kur galima rasti vertingiausius daiktus. Jeigu pastebėjote, kad aplink prieigas sukiojasi įtartini, iki šiol nematyti asmenys, stenkitės kiek įmanoma geriau įsidėmėti jų išvaizdą. Jeigu jie papuolė į apsaugos kamerų objektyvus, pasižymėkite datą, kada tie žmonės buvo pastebėti. Nebijokite konfrontacijos – pasiteiraukite tų asmenų, ko jie ieško arba iškvieskite policijos pareigūnus. Tai turėtų gerokai išmušti juos iš vėžių ir priversti dvejoti dėl Jūsų patalpų.

7. Pasamdykite apsaugos darbuotoją

Ten, kur yra didelė vagystės tikimybė, pravartu pasinaudoti apsaugos įmonių teikiamomis paslaugomis ir pasamdyti apsaugos darbuotoją. Jei manote, kad vien apsauginės žaliuzės neužtikrins pakankamos apsaugos, apsaugos darbuotojų ekipažas pasirūpins, kad patalpos būtų prižiūrimos ištisą parą ar tam tikru jos metu. Tai nėra pati pigiausia paslauga, tačiau saugumo įkainoti juk negalima.

8. Skirkite dėmesio apsaugos priemonių kokybei

Sakoma, kad kokybė yra dažnai geriau už kiekybę. Kokybiškos apsaugos priemonės pasižymi didesne kaina, tačiau jos užtikrina geresnę apsaugą. Visuomet vertėtų atminti, kad galimi bet kokio įsilaužimo nuostoliai bus gerokai didesni nei kaina, kurią sumokėsite už patikimą apsaugą. Tai svarbu renkantis tiek vidaus, tiek fasado apsaugos priemones.

Savo puoselėjamo verslo saugumu pasirūpinti privalote Jūs patys, jeigu norite išvengti nuostolių ir nepatogumų. Juolab, kad veiksmingų priemonių tam padaryti yra išties daug: apsauginės žaliuzės, signalizacijos, vaizdo stebėjimo kameros, išmanūs durų užraktai. Jeigu rimtai žiūrėsite į įmonės nuosavybės saugumą, tai įvertins net potencialūs klientai, o vagišiai bus priversti ieškoti lengvesnio ir mažiau rizikingo grobio.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus