visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Susiliečiančių polių sienos hidroizoliavimas inovatyvia Xypex hidroizoliavimo sistema

Susiliečiančių polių sienos hidroizoliavimas inovatyvia Xypex hidroizoliavimo sistema Susiliečiančių polių sienos hidroizoliavimas inovatyvia Xypex hidroizoliavimo sistema

VIZGINTOS STATYBA, UAB

www.vizginta.lt

Susiliečiančių polių sienos naudojamos, kai reikia įrengti požemines sienas prieš tai neiškasus grunto. Tokiu būdu dažnai įrengiamos tunelių sienos, arba pastatų pamatai tose vietose, kur dėl tankaus apstatymo neįmanoma iškasti kitokiems pamatams įrengti reikiamo grunto ploto. „Vizgintos statyba“ Lietuvos rinkai tiekia patentuotą „Xypex“ kristalinę betono hidroizoliavimo sistemą, kurios dėka polinės sienos hidroizoliuojamos efektyviai, greitai ir ekonomiškai.

„Vizgintos statyba“ žemiau pateikia tokios sienos nuotrauką ir įrengimo schemą. Informacija apie armavimą nepateikta, kadangi tai neįtakoja „Xypex“ hidroizoliacijos naudojimo ypatybių. Nepaisant to, suprantama, jog tinkamas armavimas būtinas, kadangi reikalinga išvengti betono trūkių, platesnių nei 0,4 mm ir užtikrinti, jog jie nejudėtų.

Įrengus polius, galimi trys būdai tokios sienos užbaigimui:

  • Polių siena nuplaunama aukšto slėgio vandens srove ir eksploatuojama be papildomos apdailos.
  • Užnešamas plonas apdailinio tinko sluoksnis, išlyginami paviršiai, tačiau polinės sienos profilis atkartojamas.
  • Užnešamas storas tinko ar betono sluoksnis ant viso sienos paviršiaus, išgaunama lygi plokščia siena.

Susiliečiančių polių sienos hidroizoliavimas

Susiliečiančių polių sienos hidroizoliavimas

Iliustracijoje viršuje pateikta „Xypex“ hidroizoliavimo sistema, naudota požeminės polių sienos hidroizoliavimui tunelių sistemoje Mitchell kelių sankirtoje, Milvokyje, Viskonsino valstijoje, JAV. Šiuo atveju polių siena buvo torkretuojama betonu su „Xypex Admix“ priedu. Kitais atvejais, pvz statant Pakrantės teatro pastatus Singapūre, polių sienos buvo apibetonuotos naudojant klojinius ir į betoną taip pat dedant „Xypex Admix“. Kai kuriuose projektuose „Xypex Admix“ buvo įmaišomas į betoną, kuriuo buvo betonuojami patys poliai.

Susiliečiančių polių sienos hidroizoliavimas

Polinių sienų įrengimas yra gana nauja ir populiarėjanti technologija požeminių sienų statyboms. „Xypex“ produktai suteikia galimybę pigiai ir gana paprastai tokio tipo sienas hidroizoliuoti.

Vienas iš Lietuvoje atliktų projektų yra Klaipėdoje. UAB „Vizgintos statyba“ atliko pamatų hidroizoliavimo ir remonto darbus. Buvo suremontuoti defektai atsiradę liejant polinius pamatus, paviršiai hidroizoliuoti naudojant „Xypex“ medžiagas.

Susiliečiančių polių sienos hidroizoliavimas

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus