visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šilumos siurbliai – patikimas šildymo būdas

Šilumos siurbliai – patikimas šildymo būdas Šilumos siurbliai – patikimas šildymo būdas

Šilumos siurbliai – puiki, taupi ir moderni šildymo alternatyva tinkanti tiek naujos, tiek senos statybos būstui. Šiai dienai šilumos siurbliai yra vienas iš ekonomiškiausių ir geriausių namų šildymo būdų. Pagrindinis veikimo principas yra paprastas: šiluma ir jos skleidžiamas oras iš vienos vietos yra paskirstoma į kitas. Šilumos siurbliai skirstomi į dvi pagrindines grupes: siurbliai su žemės šilumokaičiu (žemė – vanduo, vanduo – vanduo) ir siurbliai su oro šilumokaičiu (oras – vanduo).

Šilumos siurbliai

Šilumos siurbliai su žemės šilumokaičiu

Yra du pagrindiniai būdai šilumai iš žemės surinkti. Pirmas, sistema sudaryta iš horizontalių kolektorių montuojamų netoli žemės paviršiaus, bet žemiau grunto užšalimo ribos. Antras, vertikalių zondų, įgręžtų į didelį gylį sistema. Horizontalaus šilumokaičio pagrindinis trūkumas mažesnis efektyvumas palyginus su vertikaliais zondais ir svarbiausia, kad jam įrengti reikia nemažo sklypo ploto. Vertikalus šilumokaitis (gręžiniai) nereikalauja didelio sklypo ploto, tačiau tokios sistemos įrengimas yra gerokai brangesnis.

Šilumos siurbliai su oras – vanduo šilumokaičiais

Oras – vanduo šilumos siurbliuose šiluma surenkama iš oro per lauko šilumokaitį – garintuvą. Šiuolaikiniai šilumos siurbliai oras – vanduo gali efektyviai dirbti net žemesnėje kaip -25°C temperatūroje nenaudojant elektrinio šildytuvo. Pagrindinis tokio šilumos siurblio privalumas – investicija, kuri gali būti apie 50% mažesnė nei siurblių su žemės šilumokaičiu.

 

Šilumos siurbliai

Pagrindinė įmonės UAB „Terma“ veiklos sritis susijusi su šilumos gamybos, tiekimo ir naudojimo efektyvumu tiek atskiruose miestuose ar gyvenvietėse, tiek pramonėje ar gyvenamuose pastatuose. Įmonė siūlo šilumos siurblių projektavimo paslaugas; techninę projektų priežiūrą; komponentų gamybą ir tiekimą; šilumos siurblių sistemų priežiūrą ir remontą; sistemas iki „rakto“.

Šilumos siurbliai

UAB „Terma“ dirba tik su gamintojais turinčiais ilgametę patirtį, kurių įranga yra patikrinta ir kokybiška. Įrangai suteikiama 2-5 metų garantija, projektavimo ir montavimo darbams – garantija.

Jei nežinote, kuris šilumos siurblys Jums tinka labiausiai, kreipkitės į UAB „Terma“ meistrus, kurie patars ir padės išsirinkti geriausią variantą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus