visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Baltijos šalių PRO čempionas – aštuoniolikmetis narvo didvyris

Baltijos šalių PRO čempionas – aštuoniolikmetis narvo didvyris Baltijos šalių PRO čempionas – aštuoniolikmetis narvo didvyris

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Net jeigu ašuoniolikmetis Kasparas Strazdas netaps geriausiu 2019 – ųjų Lietuvos graplingo imtynininku, vis tik jau dabar aišku, kad jo paliktas įrašas šios sporto šakos pasaulyje bus pakankamai ryškus.

Jaunasis kovinio sporto talentas prieš savaitę, sostinės „Siemens“ arenoje stebint tūkstančiams žiūrovų, nugalėjo rusą Pavelą Berezą bei tapo pirmuoju Baltijos šalių graplingo absoliučios svorio kategorijos profesionalų čempionu. Ši pergalė papildė ir taip galingą šiais metais pasiektų K.Strazdo pergalių sąrašą.

„Tiesa, pergalių daug, tačiau apie tai stengiuosi per daug negalvoti. Su „Smauglių“ komanda dalyvavome aukšto lygio stovyklose, varžybose, todėl rezultatai turėjo ateiti. Mūsų treneris kelia aukštesnius tikslus ir neapsiriboja Lietuvos čempionatais. Mes jų tiesiog nesureikšminame“, – sakė K.Strazdas.

Galimybę susikauti su P.Bereza „Smauglių“ atstovas gavo po pergalės Baltijos šalių žaidynėse. Tuomet K.Strazdo pergalė specialistų buvo įvertinta kaip milžiniškas netikėtumas. Kelyje čempiono titulo link tuomet aštuoniolikmetis sutiko tokias žvaigždes kaip Teodoras Aukštuolis ar Mindaugas Veržbickas.

„Žaidynėms aš tikrai buvau gerai pasiruošęs. Tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Apie varžovų pasiekimus prieš kovą stengiausi negalvoti. Tie dalykai neabejotinai prisidėjo prie mano laimėjimo. Po Baltijos šalių žaidynių dar dalyvavau turnyre Šiauliuose. Ten jaučiausi susikaustęs, pavėluotai reaguodavau į varžovo judesius.. visiška priešingybė Baltijos šalių žaidynėms. Jei jose būčiau kovojęs kaip Šiauliuose, apie čempiono titulą būčiau galėjęs tik pasvajoti“, – prisiminimais dalinosi K.Strazdas.

Likus kelioms savaitėms iki pagrindinės kovos dėl diržo, paaiškėjo, kad lietuvio varžovu bus jau minėtas P.Bereza. Tuomet su treneriais buvo nuspręsta, kad daugiau dėmesio būtų skirta kovai parteryje.

„Apskritai, ta diena buvo pozityvi, o kai kovą pasitinki geros nuotaikos, visada kovoti yra lengviau. Faktas, kad lipdamas į narvą jaudulį jaučiau, o tada tik nuo kovotojo priklauso, kaip jis sugeba su tuo jauduliu susitvarkyti. Aš sugebėjau, nes žinojau, ko noriu iš kovos. Iš esmės, jokios specifinės taktikos nebuvo, „Smauglyje“ treniravomės kaip įprastai. Tiesa, žinodami, kad rusai gerai dirba stovėsenoje, nusprendėme, kad geriausia būtų kovą pradėti įeinant į parterį.

Paskutinius dvejus metus sunkiai dirbau, todėl jaučiau, kad galiu laimėti. Nuolat jaučiau, kad treneris manimi pasitiki ir stumia į priekį. Be to, didžiulį patirties bagažą įgijau kovodamas prieš klubo draugus, prieš kuriuos seniau beveik visada pralaimėdavau.

Ši pergalė mano karjeroje kažko ypatingo nepakeitė. Ir toliau kryptingai dirbsiu KMC „Smauglyje“ bei sieksiu aukščiausio lygio tarptautiniuose turnyruose“, – pasakojo K.Strazdas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus