visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Rombo ir Žaliuzi tipo tvoros – kas lemia šių tvorų populiarumą?

Rombo ir Žaliuzi tipo tvoros – kas lemia šių tvorų populiarumą? Rombo ir Žaliuzi tipo tvoros – kas lemia šių tvorų populiarumą?

Metalurga, UAB

metalurga.lt

Klasikinė „Žaliuzi“ tvora, pagaminta iš stoginės skardos – laiko patikrintas, vienas iš populiariausių ir seniausiai gaminamų skardinių tvorų pasirinkimų. Jei Mikalojus Konstantinas Čiurlionis siejamas su muzikos klasika, tai tvorų pasaulyje taip pat yra savita klasika. Taip apie „Žaliuzi“ tipo skardinę tvorą atsiliepia UAB „Metalurga“ vadovas Mantas Mikalauskas.

„Skardinė „Žaliuzi“ tipo tvora gali būti matinė ar padengta poliesterio sluoksniu. 5 mm kiemo vartų perdangos lankstinys gali būti įvairiais padengimas. Užlenkti lankstinio kampeliai gaminiui suteikia papildomo tvirtumo.  Matinė tvora yra storesnė, atsparesnė įvairiems pabraukymams, o poliesterio – lengviau galima koreguoti su korektoriumi. Šių tvorų surinkimas yra labai paprastas. Principas tas pats, kaip ir buvo vaizduojama ankstesniuose įrašuose. Prie atraminių stulpų yra prigręžiamas lovelis, į kurį įstatomi lankstiniai. Juos išdėliojus norimais tarpais, galima kniedyti. Kniedes galima pakeisti ir savisriegiais. Paklausiausia ir viena populiariausių tvoros spalvų – pilka. Ji netepli, mažiausiai matosi dėmės, ar dulkės. Stulpai būna 6 cm, bet rinkoje galima rasti ir 8 cm. 8 cm lankstiniai ilgesni, atrodo solidžiai. Bet šiuo atveju reikalingi 8/4 ar 8/8 cm stulpai, kas labai išaugina šios tvoros kaštus. Todėl nusistovėjęs standartas – 6 cm. pločio tvora. Ji yra klasikinė, kuo daugiau joje lankstinių, tuo mažiau pro ją matosi. Galima skardinę tvorą tverti su tarpais, galima juos visiškai užsitamsinti. Šios tvoros klasika tapusios neatsitiktinai, jos gaminamos labai seniai, truputėlį kinta aukščiai ir dizainas, bet iš esmės niekas nesikeičia. Būtent ši tvora yra tikrai estetiška ir graži.“ – apie šių tvorų ypatumus toliau pasakoja įmonės direktorius.

Rombo ir Žaliuzi tipo tvoros

Šiai dienai pelnytai pirmaujanti formos „Rombas“ tvora savo išvaizda primena vyresniąją sesutę „Žaliuzi“. Ši rombo formos lankstinio tvora – viena populiariausių lauko tvorų, gaminama iš kokybiškos stoginės tvoros.

Vienas iš esminių skirtumų tarp „Rombas“ ir „Žaliuzi“ yra tai, kad pastarosios lankstinys neturi apatinės kraštinės, o „Rombas“ ją turi. Pažvelgę į lankstinio skerspjūvį pamatysime uždaro kontūro skardos lankstinį, kuris labai primins rombo formą. Vietoj trijų lankstinio kraštinių padarytos keturios, taip atsiranda apatinė kraštinė ir taip suformuojamas uždaro kontūro lankstinys. Skarda sudaro uždarą kontūrą, todėl šis lankstinys yra kur kas tvirtesnis, nei „Žaliuzi“. Tai ne tik kelis kartus sutvirtina tvorą, bet ir suteikia išraiškingesnį vaizdą.  Galima montuoti kur kas didesniais atstumais tarp stulpų, taip pat galima keisti tvoros panelių išsidėstymą – daryti didesnius ar mažesnius tarpelius tarp jų. Vidutinio tankumo išsidėstymas yra su 2 cm tarpais. Jei nepageidaujate matyti kaimynų, ar gatvės, galima rinktis tankesnę – akliną tvorą. Tiesiai žiūrint į ją iš gatvės nieko nesimato, žiūrint iš kiemo, truputėlį gatvės galima matyti. Jei svarstote, kurią tvorą rinktis, pasirinkę vieną populiariausių – rombo formos lankstinio tvorų, tikrai nesuklysite. Nes ji kur kas tvirtesnė nei žaliuzi tvora, o taip pat pigesnė, nes lankstinių į kvadratą susideda kur kas mažiau, dėl 12 cm lankstinio aukščio. Taigi, keičiant atstumus tarp lankstinių galima visiškai pasislėpti nuo smalsių praeivių žvilgsnių arba atvirkščiai – padidinus tarpus galima santūriai praverti savo sodo žaliuojančią darną.“

Rombo ir Žaliuzi tipo tvoros

Tvorai „Rombas“ dažniausiai naudojama ta pati kaip ir stogams 0,45 mm arba 0,5 mm storio skarda. Specialistas pataria rinktis pastarąjį variantą: „Nors tai atrodo nedidelis skirtumas bet galutinis produktas yra tvirtesnis, net linijos atrodo griežtesnės“. Per daug nesiplečiant į skardos padengimą galima būtų išskirti du tipus: tai lygus ir matinis. Pirmasis yra lepesnis, lengviau pažeidžiamas, turi daugiau blizgesio, o matinis padengimas dėl savo grublėto paviršaus yra atsparesnis ir įbrėžimams, ir aukšto spaudimo plovimo srovei. Tarnavimo laiko atžvilgiu tai, ko gero, pačios ilgaamžiškiausios tvoros. Kadangi tvora susideda iš atskirų lankstinių, keičiant tarpus tar jų pavyks išgauti skirtingo dengiamumo efektą. Sumontavus tankiau galima pasislėpti nuo smalsių akių visiškai, o padidinus tarpus galima leisti smalsiam žvilgsniui pasiganyti po jūsų kruopščiai išpuoselėtą kiemą.“

Rombo ir Žaliuzi tipo tvoros

M. Mikalauskas primena, kad „Metalurga“ gamina, prekiauja ir montuoja įvairias tvoras: polisadines (metalinės tvoros su rėmu), metalines įvairių formų (horizontalias, vertikalias, labirinto, su ornamentais, „šukų“ tipo, skardines aklinas ir kt.), segmentines. Plačiau su asortimentu ir pasiūlymais galima susipažinti Metalurga.lt tinklapyje.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus