visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Natūralios medinės grindys ir didelis lankytojų srautas

Natūralios medinės grindys ir didelis lankytojų srautas Natūralios medinės grindys ir didelis lankytojų srautas

TONACIJA, UAB

www.monocoat.lt

Ar suderinami dalykai – natūralios medinės grindys ir didelis lankytojų srautas?

Genk miestelio biblioteka

Genk miestelio bibliotekoje kasdien apsilanko apie 1200 lankytojų (apie 265 000 lankytojų per metus). Biblioteka nuo 1980 m. buvo įsikūrusi miesto rotušės antrajame aukšte. Tačiau 2000 m2 dydžio biblioteka  savo patalpose sunkiai begalėjo patenkinti bibliotekos lankytojų poreikius bei lūkesčius.

Miesto Taryba nusprendė dalį naujojo miesto skvero skirti naujos bibliotekos statybai. Projektavimo darbų atlikimui buvo pasamdyta garsi Europoje firma Vasconi. Buvo suprojektuotas stiklinis pastatas, kuriame svarbus akcentas buvo skirtas įvairių medžiagų grindims, suformuotoms apie atriumą. Tai puikus projektas, tarsi kviečiantis užeiti vidun. Biblioteka yra 6000 m2 komplekso dalis, ją galima vadinti „ateities biblioteka" dėl naujo požiūrio į tokios paskirties statinį ir galimybes lengvai transformuoti erdves, atsižvelgiant į kintančius pokyčius visuomenėje ir siekiant suteikti lankytojams maksimalią paslaugų kokybę.
 
 naturalios-medines-grindys

Kviečianti užeiti

Pastato koncepcija pasižymi atviru charakteriu ir yra orientuota į centrinę erdvę. Šį vidinį kiemelį galima palyginti su draugiška ir kviečiančia užsukti miesto aikšte. Kitos atrakcijos skirtos lankytojų pritraukimui į įvairias bibliotekos erdves. Atskira studijų patalpa skirta individualiems ar grupiniams moksliniams susitikimams, įrengta kavinė, kur galima gurkšnojant kavą skaityti laikraščius, žurnalus ar tiesiog pailsėti. Jaunimo skirtoje erdvėje nuolat rengiami teatro pasirodymai vaikams, edukaciniai ir kūrybiniai renginiai. Įvairaus amžiaus lankytojai gali leisti laiką jaukiai apšviestoje tarsi namų atmosferoje.
 
Ąžuolinės grindys

Medinės grindys suteikia šarmo tiek asketiškam, tiek prabangiam interjerui. Medis šildo ir minimalistiniam interjerui suteikia taip kartais trūkstamą linksmumo elementą. Šioje bibliotekoje buvo sudėta 4500 m2 mozaikinio parketo, kuris suteikė patalpai žaismingumo.

azuolines-grindys

Padengimas alyva
 
Sudėjus ir nušlifavus grindis, buvo nuspręsta jų apdailą užbaigti alyvuojant „Rubio Monocoat Pure“ padengimo vienu sluoksniu sistema. „Rubio Monocoat Oil“ yra kieto vaško alyva, kuri nudažo medieną ir apsaugo ją padengiant tik vienu sluoksniu, skirtingai nei tradiciniai lakai. „Rubio Monocoat Oil“ molekulinės jungties būdu susijungia su medienos celiuliozės pluoštu paviršiniame medienos sluoksnyje ir tai garantuoja ilgaamžę medienos apsaugą, nekeičiant natūralaus medžio vaizdo. Medžio celiuliozės plaušai gali surišti tik tam tikrą reikalingą produkto kiekį, surištasis sluoksnis nebereaguoja su pertekliniu kiekiu ir jį reikia pašalinti.

mediniu-grindu-padengimas-alyva
 
Naujoji Genk miesto biblioteka tapo vibruojančiu miesto akcentu, populiaria miesto gyventojų laisvalaikio praleidimo vieta.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus