visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Parketlentės – tai estetiškos ir ilgaamžės medinės grindys

Parketlentės – tai estetiškos ir ilgaamžės medinės grindys Parketlentės – tai estetiškos ir ilgaamžės medinės grindys

EUROPOS PARKETAS, specializuotas salonas, UAB SITOMA

www.europarketas.lt

„Europos parketas“ savo klientams siūlo platų medinių grindų asortimentą. Viena iš jų rūšių – parketlentės – namams suteikia išskirtinį jaukumo ir šilumos įspūdį. Ši natūrali medinių grindų danga puikiai tinka šildomų grindų įrengimui bei pasižymi plačia raštų, spalvų gausa.

Medinės grindys – tai nesenstanti klasika, pasižyminti ilgaamžiškumu

Natūralumas, ilgaamžiškumas ir šiluma – pagrindinės grindų iš medžio stiprybės. Sukurtos gamtos bei patobulintos žmogaus, medinės grindys praturtina kiekvienus namus ir niekuomet jų neapkrauna. Savo namų interjere naudodami „Europos parketo“ asortimente esančias medines grindis prisidėsite prie sveikesnės aplinkos kūrimo bei gamtinių išteklių tausojimo, nes visi mūsų atstovaujami medinių grindų gamintojai naudoja medieną tik iš sertifikuotų miškų ūkių.

Medinės grindys iš kitų išsiskiria tuo, jog medis yra gyva medžiaga, sukurta gamtos. Oras, metų laikai, temperatūros ir dirvožemis visur skiriasi, o tai suteikia medžiui unikalių savybių. Kiekvieno medienos ruošinio spalva, struktūra, grublėtumas yra skirtingas. Todėl kurdami patalpų interjerą galite rinktis iš daugybės spalvų, raštų ar medienos rūšių. Medinė grindų danga leidžia įgyvendinti įvairius interjero sprendimus ne tik gyvenamosiose, bet taip pat komercinėse patalpose.

Aukštos kokybės medinės grindys – tai estetika bei ilgaamžiškumas. Jos sukurtos atlaikyti kasdieninio naudojimo apkrovas ilgus metus. Grindų paviršius yra padengiamas natūralia alyva su vašku arba laku. Grindis padengus alyva, jas apsaugantis sluoksnis gali laikytis 3-5 metus, priklausomai nuo to, kur yra įrengtos grindys – namuose ar visuomeninėse patalpose. Padengimas laku grindis atitinkamai apsaugos nuo 8 iki 10 metų. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad galimybė atnaujinti medines grindis, perdengiant jas alyva arba laku yra didelis privalumas, nes tokiu būdu galima panaikinti visus smulkius pažeidimus, nekeičiant pačios grindų dangos, ko nepadarysite su laminatu ar plytelėmis.

Parketlentės

Medinių grindų rūšys

Medines grindis įprasta skirstyti į dvi rūšis – tai medžio masyvas (parketas arba lentos) ir klijuotos daugiasluoksnės (dvisluoksnės arba trisluoksnės) grindys. Kiekviena iš šių grindų dangų gali būti pagaminta iš skirtingos medienos, pritaikant skirtingas apdirbimo technologijas, lemiančias skirtingą galutinio rezultato išvaizdą. Galimi įvairūs parametrai bei variacijos – plotis, storis, spalvos, raštai.

Vientisas parketas bei masyvo grindys – tai sveikos, neklijuotos lentos iš medžio. Renkantis šios rūšies medines grindis, nereikėtų baimintis dėl medienoje dažnai pasitaikančių šakelių ar nelygumų, kadangi medis yra gyvas organizmas. Individualios medžio žymės suteikia grindims išskirtinumo bei originalumo. Daugiausia dėmesio reikėtų skirti medienos rūšiai.

„Europos parketas“ siūlomos daugiasluoksnės parketlentės leis džiaugtis kokybe, ilgaamžiškumu ir natūralumu ne vieną dešimtmetį. Dviejų arba trijų sluoksnių parketlenčių gamybos technologija medinėms grindims suteikia papildomo stabilumo ir galimybę kloti jas ant šildomų grindų. Gamybos metu viršutinis medžio sluoksnis yra pilnai apdirbamas laku arba alyva, todėl paklojus tokias parketlentės paviršiaus apdirbinėti papildomai nereikia. Patobulintos mechaninės ir fizikinės parketlenčių savybės leidžia jas kloti net ir patalpose su kintama drėgme bei temperatūra, nesibaiminant dėl parketlenčių deformacijos jų eksploatavimo metu.

Kad ir kokią medinių grindų rūšį pasirinksite, būkite tikri, grindys iš medžio – gražus ir elegantiškas sprendimas tiek gyvenamosioms, tiek visuomeninės paskirties patalpoms. Kadangi atnaujinti tokias grindis galima šlifuojant, perlakuojant arba alyvuojant, jos ilgai džiugins Jus estetiška, natūralia išvaizda bei ilgaamžiškumu.

Parketlentės

Parketlentės, jų rūšys, ypatybės

Šiuo metu iš visų medinių grindų rūšių populiariausios yra trisluoksnės parketlentės. Jų trisluoksnė konstrukcija yra viena stabiliausių bei patikimiausių, o įrengimas – gan greitas ir paprastas.

Aukštos kokybės parketlentės namams suteikia jaukumo ir šilumos įspūdį, be to, tai bene geriausias ir profesionalų rekomenduojamas medinių grindų sprendimas namams, kuriuose norima įrengti šildomas grindis.

Parketlentės – natūrali medinių grindų danga, dažnai tampanti medžio masyvo grindų dangos alternatyva. Tokį žmonių apsisprendimą lemia ne tik finansiniai aspektai (parketlentės kainuoja mažiau), bet ir jų savybės. Kas joms būdinga?

  • Parketlentės gaminamos iš natūralaus atsinaujinančio šaltinio; pasirinkusieji prisideda prie gamtos saugojimo;
  • parketlentės tinka namuose, kuriuose yra sergančiųjų kvėpavimo takų ligomis, kadangi yra anti-alergiškos – nesukelia, neprovokuoja alerginių reakcijų;
  • platus parketlenčių raštų ir spalvų asortimentas;
  • parketlentės pasižymi nesudėtingu montavimu; parketlentės gali būti naudojamos norint įrengti šildomas grindis;
  • parketlentės, kaip ir kitos medinių grindų rūšys kuria pridėtinę vertę namams;
  • parketlentės pasižymi mažesne kaina nei medžio masyvo lentos.

Parketlentės

Parketlentės – variantas, tinkantis šildomų grindų įrengimui

Parketlentės gali būti dvisluoksnės ar trisluoksnės. Dvisluoksnes parketlentes sudaro du sluoksniai, kurių vienas – kietmedžio (tauriosios medienos) lukšto, kitas – faneros; trisluoksnes – trys, kurių viršutinis yra kietmedžio (tauriosios medienos), antras – medienos tašelių, apatinis – spygliuočių medienos lukšto. Klijuota parketlenčių struktūra padeda užtikrinti grindų stabilumą, neleidžiant joms plėstis ar trauktis, pasikeitus oro drėgmei. Dėl to parketlentės yra geriausias pasirinkimas norintiems šildomų medinių grindų: jų gamybos būdas ir klojimo metodas užtikrina grindų stabilumą, joms nebūdingi grindų susitraukimai ar išsiplėtimas.

Jei parketlentės būtent pasirenkamos dėl šildomų grindų įrengimo, tuomet būtina pasidomėti, ar pasirinkta jų rūšis tikrai atitinka keliamus reikalavimus. Tik tokiu atveju, jei gamintojas nurodė, jog tam tikra parketlenčių rūšis tinka šildomų grindų įrengimui, galima pasiekti kokybiško rezultato.

Parketlenčių klojimo būdai

Yra du parketlenčių klojimo būdai: slankiojantis (dar vadinamas judrusis arba plaukiojantis) ir klijuojamas. Kiekvienas iš šių variantų pasižymi tam tikrais ypatumais, kurie turi įtakos tolimesnei parketlenčių eksploatacijai. Kuris variantas priimtinesnis – bus nesunku apsispręsti po pokalbio su mūsų specialistais. Šie tiksliau patars konsultacijos metu apžiūrėję patalpas, kuriose planuojama montuoti naują grindų dangą.

Lakavimas ar alyvavimas?

Parketlentės gali būti lakuojamos arba alyvuojamos. Vienas pagrindinių skirtumų, jog alyvuotos parketlentės atrodo daug natūraliau, jomis vaikštant jaučiamas medienos jaukumas, tačiau jos yra mažiau atsparios dėmių atsiradimui, įsigėrimui. Kurį medienos padengimo būdą pasirinkti dažnai lemia mados tendencijos - šiuo metu alyvuotos parketlentės kaip tik dominuoja naujausiuose modernių namų projektuose, tačiau lakuotos parketlentės taip pat nepraranda savo populiarumo, kadangi joms būdingi aukštesni atsparumo purvui, dėmėms rodikliai. Be to, dabar yra galimybė pasirinkti, kokio blizgumo lakuotų grindų norėtumėte – visiškai matinių (atrodančių kaip alyvuotos), įprastai matinių ar pusiau blizgių. Pagal mados tendencijas, matinės grindys įgauna vis didesnį populiarumą, tačiau prieš aklai sekant mados tendencijomis, užsakovams rekomenduojame atsižvelgti į klasikinius sprendimus, kurie namuose skoningai atrodys ir po daugelio metų.

Specializuotas salonas „Europos parketas“ nuo 1995-ųjų specializuojasi medinių grindų įrengimo ir priežiūros srityje. Įmonės veiklos istorijoje daug sėkmingų projektų – šimtai namų, butų, biurų bei tokie puikiai žinomi objektai, kaip Valdovų rūmai, Siemens arena, verslo centras K29, įvairios ambasados arba ambasadorių rezidencijos ir kiti. Tiek standartiniai, tiek inovatyvūs projektai skatina tobulinti medinių grindų įrengimo procesus, kas leidžia dirbti su sudėtingais, techninių žinių reikalaujančiais projektais.

„Europos parketas“ klientams siūlo išskirtinės kokybės paslaugas bei individualius sprendimus. Patikėkite savo medines grindis „Europos parketo“ komandai – nuo pat jų įrengimo etapo iki nuoseklios priežiūros. Įmonė tiekia įvairių rūšių medines grindis, parketlentes gyvenamosios ir visuomeninės paskirties patalpoms, sporto salėms, lauko terasoms, baseinams bei kitiems objektams. „Europos parketo“ meistrai pasirūpins medinių grindų ir jų įrengimui būtinomis medžiagomis (klijais, lakais, alyva), jų atvežimu į numatytą vietą, o visi grindų įrengimo darbai bus atlikti greitai ir kokybiškai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus