visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Modulinių laiptų elementai – paprastai ir aiškiai

Modulinių laiptų elementai – paprastai ir aiškiai Modulinių laiptų elementai – paprastai ir aiškiai

Modulinių laiptų konstrukcija yra gana paprasta: atraminė dalis yra metalinis rėmas (karkasas), kuris surenkamas iš atskirų modulių. Surinkus karkasą, ant jo montuojami laipteliai, tada montuojamos baliustradros ir turėklai, ir jei reikalinga – kiti elementai.

Laiptų moduliai gali būti suskirstyti į keletą tipų:

Pradinis – modulis pirmajam žingsniui, pritvirtintas prie grindų.

Tarpinis – sumontuotas tarp pradinio ir išėjimo modulių, ir sudaro metalinį laiptų karkasą.

Tarpinis po įlipimo laipteliu – modulis rotaciniams laiptams su kampu suvirinta plokšte, sumontuota po sukamuoju laipteliu.

Viršutinis modulis taip pat gali būti skirtingų tipų: standartinis – tvirtinimui prie lubų virš 40 mm, ir viršutinis specialus modulis tvirtinimui prie plonų lubų.

Modulinių laiptų elementai


Modulinių laiptų pakopos

Pakopas (laiptelius) galima suskirstyti į 3 pagrindines grupes:

Tiesios pakopos – standartiniai laipteliai. 700 mm pločio laipteliai laikomi patogiais. Šie komponentai dažniausiai yra 35 – 40 mm storio ir 200 –  300 mm gylio.

Pleištinės pakopos – įrengiamos posūkyje. Tai pleišto formos laiptelis (išsiplėtimas prasideda nuo vidinio spindulio iki išorinio, tokio laiptelio darbinis paviršius yra jo centras arba išorinis spindulys yra plačiausia dalis).

Kampinės pakopos – skiriasi nuo pleištinių tuo, kad jie yra sumontuoti tiksliai kambario kampe (daugiau informacijos žr. paveikslėlyje žemiau).

Modulinių laiptų elementai

Bet kokiu atveju, jei ketinate įsirengti modulinius laiptus name ar bute, pirmiausia turite apskaičiuoti reikalingą modulių skaičių, pagal patalpos aukštį. Aukštis turi būti matuojamas nuo pirmo aukšto grindų iki antrojo aukšto grindų. Jei kyla neaiškumų dėl tinkamo gaminio parinkimo, visada galite kreiptis pas modulinių laiptų profesionalus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus