visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Medienos impregnavimas, apsauga ir dekoravimas – 4 paprasti žingsniai

Medienos impregnavimas, apsauga ir dekoravimas – 4 paprasti žingsniai Medienos impregnavimas, apsauga ir dekoravimas – 4 paprasti žingsniai

SAVINGĖ, UAB

www.savinge.lt

Medienoje, kurią veikia saulė, drėgmė ar žemė atsiranda grybų ir pelėsių poros, kurios ją ardo, sumažina tūrį ir tankį. Vis tik ji tiek lauke, tiek viduje išlieka viena patraukliausių statybinių medžiagų dėl savo estetinių savybių ir natūralumo. Išsaugoti šias savybes galima su kokybišku impregnantu. Jeigu lauke esantys mediniai baldai, pavėsinės, tvoros yra tinkamai impregnuotos, tarnaus ilgai ir atrodys gražiai. UAB „Savingė“ dalinasi patarimais kaip greitai ir paprastai atlikti medienos impregnavimo bei apsaugos darbus. Taigi kokie tie 4 žingsniai, kuriuos atlikę medieną ne tik impregnuosite, bet ir apsaugosite bei dekoruosite medieną?

Medienos impregnavimas, apsauga ir dekoravimas

„Vidaron“ medienos impregnantas – 4 privalumai viename indelyje

UAB „Savingė“ įmonės vadovas Mindaugas Vaicekauskas pataria naudoti vieną produktą medžio apsaugai ir dekoravimui. Tai „Vidaron“ – apsauginis, dekoratyvinis impregnantas, iš kitų išsiskiriantis net 4 savybėmis, kurias suteikia šis produktas medienai: impregnuoja, apsaugo nuo klimato poveikio, stiprina medieną, dekoruoja ir pabrėžia natūralų jos grožį.

„Vidaron“ impregnantas ant medienos suformuoja apsauginę plėvelę, apsaugančią nuo biokorozijos, pelėsių ir dumblių susidarymo, mėlynavimo bei suteikia gražią išvaizdą. Medieną apsaugosite nuo išorės poveikio ir giliai impregnuosite vos 4 paprastais žingsniais.

Medienos impregnavimas, apsauga ir dekoravimas

Nuo ko pradėti medienos impregnavimą?

1. Pasiruošimas. Paruoškite medieną, kad jos paviršius būtų sausas, lygus, švelnus ir švarus. Tam naudokite 150-200 gradacijos švitrinį popierių, atitinkamai pagal medienos nelygumus. Geriausią efektą išgausite, jei šlifuosite visą plotą. Po šlifavimo nuvalykite dulkes.

2. Pirmas sluoksnis. Išmaišykite „Vidaron“ impregnanto originalią pakuotę. Dirbkite prie 5-25 laipsnių temperatūros. Tepimui naudokite teptuką, skirtą tirpiklio gaminiams.

Medieną tepkite impregnantu. Jeigu medis bus veikiamas išorės oro sąlygų, patariama pradžioje tepti bespalvį, nes jis geriau susigeria, todėl sudaro dar geresnę apsaugą nuo grybelių, puvimo, pelėsio, vabzdžių.

Tepkite visą medieną ne ilgiau nei 10 min, kai pagrindas taps matinis, jį ištrinkite pusiau sausu teptuku, pradedant nuo pirmiau dažytų vietų, taip sulyginsite spalvą. Palikite džiūti 12 valandų.

3. Antras šlifavimas. Po 12 valandų, jei reikia atlikite šlifavimą antrą kartą, tačiau tai nėra būtina, pašalinkite likusius nelygumus, kad impregnantas dar geriau susigertų į medį. Nuvalykite dulkes.

4. Antro sluoksnio tepimas. Tepkite antrą sluoksnį. Antrą kartą „Vidaron“ lėčiau skverbiasi į medieną, todėl trynimą pusiau sausu teptuku atlikite šiek tiek vėliau. Palikite džiūti 12 valandų.

Galima impregnuoti ir ne šlifuotą medieną, ji gali būti šiaušta arba pjauta, tokiai medienai reikės didesnio kiekio impregnanto.

Medienos impregnavimas, apsauga ir dekoravimas

Po šių 4 žingsnių jūsų mediena atrodys estetiškai ir bus apsaugota mažiausiai 6 metams nuo išorės poveikio. Įsigykite aukštos kokybės „Vidaron“ produktų – pasiruoškite darbams su mediena.

Medienos impregnavimas, apsauga ir dekoravimas

UAB „Savingė“ didmeninę prekybą vykdo jau 30 metų. Įmonė prekiauja statybinėmis medžiagomis, ūkinėmis prekėmis, įrankiais, dažais, cheminėmis medžiagomis. Taip pat gamina skiediklius, tirpiklius, statybinę ir automobilinę chemiją. Savo asortimente turi daugiau nei 6000 skirtingų prekių – tad reikalingą priemonę tikrai rasite pas juos!

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus