visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Liejamos polimerinės grindų dangos – puošiančios interjerą, elastingos ir itin atsparios grindys

Liejamos polimerinės grindų dangos – puošiančios interjerą, elastingos ir itin atsparios grindys Liejamos polimerinės grindų dangos – puošiančios interjerą, elastingos ir itin atsparios grindys

„Top Decor“ – daugiau nei 18 metų patirtį grindų įrengime turintys specialistai, klientams ieškantiems funkcionalumo ir ilgaamžių sprendimų, rekomenduoja rinktis liejamas polimerines grindų dangas. Liejamos grindų dangos vis labiau populiarėja ne tik pramonės ar visuomeninės paskirties patalpose, bet ir gyvenamose erdvėse. Tokios grindys yra besiūlės, todėl jų priežiūra yra labai paprasta ir lengva. Polimerinės grindų dangos yra neslidžios, nes galima įrengti bet kokio šiurkštumo paviršių. Taip pat itin dekoratyvios, nes plati spalvų ir dekorų gama, suteikia galimybę imituoti tiek prabangų marmuro, tiek paprastą pramoninio betono paviršių.

Liejamos grindų dangos skiriamos į 2 grupes: polimerines (epoksidinės, poliuretaninės, poliuretancementinės) ir dekoratyvias cementines, kurių sąlyginai plonu 2 – 5 mm storio sluoksniu pavyksta atkartoti pramoninio masyvaus betono  vaizdą. Epoksidinės, poliuretaninės ir akrilinės dangos savo išvaizda yra labai panašios, tačiau ganėtinai skiriasi įrengimo ir eksploatacinėmis savybėmis.

Liejamos polimerinės grindų dangos

Labiausiai juntama savybė, skirianti epoksidines dangas nuo poliuretaninių – elastingumas, kuris naudojant pastarąsias suteikia daugiau komfortiškumo. Išskirtinė akrilinių dangų savybė – labai greita eksploatacijos pradžia. Jau po valandos joms galima pilna apkrova. Minusas – labai stiprus kvapas įrengimo metu.

Poliuretancementinės dangos pasižymi žymiai geresnėmis cheminio ir temperatūrinio atsparumo savybėmis lyginant su epoksidinėmis, poliuretaninėmis ir netgi akrilinėmis dangomis. Todėl jos labai tinkamos maisto pramonės įmonėms, kur dangas veikia atrodo „nekaltos“, bet grindims gana agresyvios pieno, vaisių ir kitos rūgštys.

Liejamos polimerinės grindų dangos

Liejamų polimerinių grindų dangų pritaikymas labai platus. Nors jos buvo sukurtos pramonei, kaip pagrindo apsauga nuo fizinio ir cheminio poveikio, tačiau dėl itin paprastos priežiūros ir pakankamo dekoratyvumo sėkmingai naudojamos biuruose, ligoninėse, vaikų darželiuose, namuose ir kitose patalpose.

Skirtingų pramonės įmonių grindims keliami skirtingi, būdingi tik tai sričiai, tačiau labai aukšti reikalavimai. Dėl specifinių poreikių buvo sukurtos ne tik epoksidinės, bet poliuretaninės, poliuretancementinės, akrilinės ir kitos sintetinių medžiagų grindų dangos. Kas galvoja, kad jei medžiaga sintetinė tai ji jau kenksminga tiek žmogui, tiek aplinkai. Nieko panašaus. Išlietos ir sukietėjusios grindų dangos yra visiškai draugiškos tiek aplinkai, tiek žmogui. Tai ištirta ir sertifikuota. Jos labai plačiai paplitę maisto pramonėje, ligoninėse, net operacinėse, kur keliami labai aukšti reikalavimai.

Leidžiamos lakiųjų medžiagų emisijos ribos yra griežtos, tačiau visos mūsų parduodamos medžiagos atitinka šiuos reikalavimus, o norint, galima pasirinkti medžiagas praktiškai su nuline lakiųjų medžiagų emisija.

Kaip klasikinį polimerinių dangų panaudojimą betono ir konstrukcijų apsaugai, reikėtų paminėti daugiaaukščius parkingus. Statytojai mažai dėmesio skiria šių patalpų grindims, manydami, kad betono danga yra pakankamas ir ilgaamžis produktas. Didelė klaida daroma paliekant niekuo neapsaugotas betonines grindis. Tai yra tarsi tiksinti bomba kai druskos, patekusios į perdengimo konstrukcijas, sukelia negrįžtamus metalo ir betono ardymo procesus. Yra paskaičiuota, jog po 15 – 20 eksploatacijos metų korozijos paveiktų metalinių armatūros ir betono  konstrukcijų atstatymas kainuoja net 20 kartų brangiau negu naujo betono apsauga epoksidinėmis ar poliuretaninėmis parkingų dangomis.

Besiūlės liejamos grindys nėra „gatavas“ produktas kaip kad plytelės, parketas ar linoleumas, kuriuos reikia tik pakloti. Liejamos dangos „gaminamos“ tiesiog objekte todėl maksimaliai teisingo sprendimo priėmimas priklauso nuo žmonių, kurie tą daro. Norint, kad grindys įgytų visas savo savybes, rekomenduojama pasirinkti ilgametę darbo patirtį turinčius specialistus.

Liejamos polimerinės grindų dangos

UAB „Top Decor“ specializuojasi grindų dangų, o daugiausiai liejamų epoksidinių ir poliuretaninių pardavime ir jų įrengime. Įmonė yra įgyvendinusi daugybę projektų, tarp kurių, ko gero, didžiausias epoksidinių grindų plotas Lietuvoje viename komplekse – 14000 m2 mėsos perdirbimo įmonėje. Taip pat bendrovė dalyvavo IAE laikinoji branduolinio kuro saugyklos B1 grindų įrengime.

UAB „Top Decor“

  • Ilgametė 18 metų patirtis daugiau kaip 100 000 m2 grindų dangų įrengime įvairiausios paskirties pastatuose.
  • Išskirtinė specializacija grindų dangų įrengime.
  • Tik sertifikuota bei moderniausia įranga, kuri leidžia pasiekti aukščiausius kokybės reikalavimus.
  • Kiekvienas projektas vertinamas individualiai, parinkdami tinkamiausius optimalius sprendimus ir medžiagas, kurie ilgalaikėje perspektyvoje padeda sutaupyti. Puikus kainos ir kokybės santykis.
  • Dirbama tik su žinomiausiais Vokietijos ir Šveicarijos medžiagų gamintojais.
  • Darbams ir medžiagoms suteikiamas garantinis ir pogarantinis aptarnavimas.
  • Lankstus mokėjimo grafikas. Nėra jokių avansinių mokėjimų.
„Top Decor“ trumpai pristato grindų dangas, jų skirtumus, panaudojimo ypatumus ir priežiūrą.
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus