visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip sukurti ir funkcionalią, ir originalią virtuvę?

Kaip sukurti ir funkcionalią, ir originalią virtuvę? Kaip sukurti ir funkcionalią, ir originalią virtuvę?

Pigu, UAB

pigu.lt

Niekas nesiginčytų, jog virtuvė yra viena svarbiausių namų erdvių, todėl jos įrengimui ar atnaujinimui visuomet skiriame daug dėmesio. Norisi, kad ši patalpa būtų funkcionali ir praktiška, tačiau tuo pačiu nesinori paaukoti ir jos stilistikos. Tačiau jeigu vadovausitės žemiau pateiktais patarimais, pavyks išplėtoti ir funkcionalią, ir originalią aplinką. Kaip tai padaryti?

Susikoncentruokite į esminius dalykus

Funkcionali virtuvė yra ta, kurioje kriauklė, viryklė ir šaldytuvas yra pakankamai netoli vienas kito. Tiek prie jų, tiek prie kitų įrenginių ir baldų turėtų būti patogu prieiti, o pačioje virtuvėje neturėtų kilti problemų norint prasilenkti. Ši patalpa turėtų būti aprūpinta pagrindine, Jūsų gyvenimo būdą atitinkančia įranga, o visi daiktai turėtų būti tiksliose savo vietose. Tai – pagrindinės taisyklės, kurių turėtumėte laikytis norėdami, kad erdvė būtų praktiška, o visa kita priklausys nuo Jūsų fantazijos ir kūrybiškumo.

Paskirkite laiko apdailos medžiagų paieškoms

Norėdami sukurti originaliai atrodančią virtuvę, turėtumėte atsakingai pasirinkti visų apdailos medžiagų dizainą. Jeigu jos praeis praktiškumo testą, bus galima pagalvoti ir apie stilistiką. Ypač reikėtų susitelkti į grindis, sienas, stalviršius ir plyteles virš jų ir spintelių – tai kertiniai elementai, kurie labai ženkliai prisideda prie bendros virtuvės atmosferos.

Išnaudokite sienas

Įdomiau dekoravę sienas, neišnaudosite ir taip ribotos virtuvės erdvės, tačiau galėsite gerokai pagyvinti interjerą. Ant jų galite pakabinti žavius paveikslus, šeimos fotografijas ar, pavyzdžiui, interjero lipdukus. Svarbiausia nesirinkti tokių dekoracijų, kurias galėtų sugadinti gaminimo garai ir karštis, o bet kokioms kitoms idėjoms dega žalia šviesa.

Paieškokite įdomiau atrodančių baldų

Išskirtinai atrodančių sprendimų netrūksta ir tarp virtuvės baldų – pavyzdžiui, įdomiai gali atrodyti ir valgomojo kėdės ir stalai. Galite rinktis ryškesnius jų modelius, kurie taps virtuvės puošmena. Tačiau taip pat galima apsiriboti neutraliomis spalvomis, tačiau susitelkti į įdomesnes formas, kurios aplinką pagyvins šiek tiek subtiliau. Tačiau nepamirškite įvertinti ir patalpos dydžio: jei ji mažesnė, reikėtų vengti masyvių, vizualiai erdvę dar labiau apkrauti galinčių baldų.

Sukurkite žavią kompoziciją ant stalviršio

Jei turite šiek tiek laisvos vietos ant stalviršio, ją galite išnaudoti žavingai kompozicijai, tačiau tokią pačią idėją galite įgyvendinti ir ant virtuvinio stalo. Galite pasirinkti dailiai atrodančią vazą su šviežiomis gėlėmis, įmantresnį dubenį su vaisiais ar kitus panašius sprendimus. Jiems neprireiks daugybės vietos ar didelių išlaidų, tačiau bendra atmosfera virtuvėje taps kur kas jaukesnė.

Eksponuokite virtuvės reikmenis

Atsakingai renkantis visus virtuvės įrankius ir reikmenis, gali neprireikti net ir papildomų aksesuarų – tokie gaminiai gali atlikti ne tik praktinę, bet ir dekoratyvinę funkciją. Kruopščiai derinkite virtuvinių rankšluosčių spalvas, suraskite vietos receptų knygoms, dailiai atrodantiems prieskonių rinkiniams ir kitiems panašiems atributams – tuomet Jūsų virtuvei tikrai nepritrūks žavesio.

Pasirūpinkite jaukiu apšvietimu

Virtuvėje svarbus bus ir apšvietimas – geriausia, jeigu maisto gaminimo zonas apšviesite papildomai. Turėkite omenyje, kad šviestuvai taip pat prisideda prie interjero formavimo: pasitelkę juos, galite išplėtoti unikalią aplinką. Tiesa, natūralus apšvietimas yra ne mažiau svarbus – jeigu norėsite reguliuoti šviesos srautus ir privatumo lygį, verta pagalvoti apie roletus diena-naktis. Juos galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje – spauskite čia, jeigu norite iš arčiau susipažinti su šiais langų uždangalais.

Pritaikę šiuos patarimus savo namams, sukursite žavingai atrodančią, praktišką virtuvę, kurioje norėsis ne tik gaminti, bet ir tiesiog leisti laiką. Svarbiausia, kad galutinis rezultatas patiktų Jums patiems – net ir tuomet, jeigu nuspręsite pasirinkti neįprastus sprendimus. 
 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus