visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip fiziškai pasiruošti slidinėjimo kelionei?

Kaip fiziškai pasiruošti slidinėjimo kelionei? Kaip fiziškai pasiruošti slidinėjimo kelionei?

Jei ruošiatės per atostogas išvažiuoti kur nors į slidinėjimo kurortus, nepamirškite, jog prieš kelionę jums būtina sustiprėti fiziškai, kad paskui galėtumėte tinkamai atlaikyti laukiančius fizinius krūvius. Svarbiausia pasirūpinti gera savo širdies, kraujagyslių ir kvėpavimo sistemos būkle, kurios prireiks poilsiaujant kalnuose. Pateikiame keletą patarimų, kaip fiziškai pasiruošti slidinėjimo kelionei.

Ką reiškia širdies treniruotė ir kam ji reikalinga?

Kadangi slidinėjant kalnuose prireikia daug ištvermės, tam būtina gerai ištreniruoti širdį, kraujagysles ir kvėpavimo organus. Širdies treniruočių dėka labai sustiprėja šio organo darbas. Dėlto pavyksta kur kas greičiau atsistatyti po didelio fizinio krūvio, nes organizmas lengviau atlaiko didesnius treniruočių keliamus išmėginimus. Širdies treniruotėmis galima užsiimti visur: tiek sporto salėje, tiek lauke. Jei treniruojatės po stogu, labiausiai siūloma rinktis ėjimą ant bėgimo takelio įkalnės rėžimu arba elipsinį treniruoklį. Abu šie treniruokliai palengva stiprina raumenis ir padeda įveikti didesnius fizinius krūvius. Geriausia širdies treniruotėmis užsiimti bent po valandą du kartus per savaitę.

Ką be širdies, kraujagyslių ir kvėpavimo sistemų dar reikėtų treniruoti?

Kadangi slidinėjant dirba ne tik širdies raumenys, bet tuo pačiu smarkiai būna ir apkrauti kojų raumenys, todėl be širdies treniruočių verta daug dėmesio skirti ir kojų tvirtumui bei jėgai didinti. Juk, kai jūs slidinėjate, jūsų kojoms tenka atlaikyti visą kūno svorį nusileidžiant nuo kalno. Taip pat didelis išbandymas jų laukia ir tada, kai posūkiuose tenka išlaikyti bendrą kūno pusiausvyrą. Verta prisiminti ir tai, jog ilsėdamiesi slidinėjimo kurorte, ten išbūsite bent savaitę ir kiekvieną dieną po kelias valandas skirsite slidinėjimui, todėl tiek jūsų širdis, tiek kojos privalo būti paruoštos visiems išmėginimams. Todėl treniruotėms puikiai tinka ir tokie įprasti fiziniai pratimai, kaip pritūpimai ir įtūpstai vietoje. Kad pagerėtų koordinacija ir pusiausvyros išlaikymas, patariama pritūpimus daryti užsimerkus.

Kas dar gali praversti ruošiantis slidinėjimo sezonui?

Po kiekvienos širdies bei kojų raumenų treniruotės dar praverstų ir atpalaiduojantys tempimo pratimai, įtraukiant ir volelį. Tai paskatins raumenų lankstumą, pagerins  kraujo apytaką, sumažins pieno rūgšties koncentraciją raumenyse. Šie pratimai ir masažas ant volelio pravers ir laiką leidžiant slidinėjimo kurortuose. Dar daugiau patarimų jums gali pasiūlyti licencijuotas kelionių organizatorius Hi Mountains .

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus