visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ką turėtumėte žinoti apie akumuliatorių bei žieminių padangų pasirinkimą?

Ką turėtumėte žinoti apie akumuliatorių bei žieminių padangų pasirinkimą? Ką turėtumėte žinoti apie akumuliatorių bei žieminių padangų pasirinkimą?

Automobilio akumuliatorius ir žieminės padangos – automobilių dalys, kurios yra būtinos automobilio funkcionalumui bei saugumui užtikrinti. Ar žinote, į ką atsižvelgti, renkantis jas savo automobiliui?

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis žiemines padangas?

Įprastai padangos, įskaitant žiemines padangas, yra skirstomos į ekonominės klasės, vidutinės klasės bei premium klasės padangas. Kokybiškiausios ir, žinoma, brangiausios yra premium klasės padangos, kurios tarnauja ilgiausiai ir yra puikus pasirinkimas tiems, kurie važinėja ypač daug. Renkantis žiemines padangas, įvertinkite savo finansines galimybes bei realius poreikius. Naujos žieminės padangos taip pat turėtų būti pasirenkamos, įvertinus kelius, kuriais dažniausiai tenka važinėti.

Specialistų teigimu, vairuotojai, kurie dažniausiai važinėja miestų keliais, žiemos laikotarpiui turėtų pasirinkti kietesnės gumos mišinio žiemines padangas, o štai vairuotojams, kurie dažniausiai važinėja užmiesčių keliais, derėtų rinktis minkštesnės gumos mišinio arba dygliuotas padangas. Renkantis žiemines padangas, ne ką mažiau svarbu pasirinkti tinkamą protektoriaus gylį, padangų modelį bei dydį.

Populiariausi akumuliatorių tipai

Švino rūgštiniai, AGM bei EFB akumuliatoriai – tai trys šiuo metu patys populiariausi akumuliatorių tipai. Pigiausias ir itin dažnai pasirenkamas yra seniausiai naudojamas akumuliatorių tipas, t. y., švino rūgštiniai akumuliatoriai. Naujos kartos švino rūgštiniai akumuliatoriai pasižymi tuo, kad reikalauja labai mažai priežiūros bei yra visiškai sandarūs. Pažymėtina, kad šio tipo akumuliatoriai nėra tinkami automobiliams ar kitoms transporto priemonėms, kuriuose yra įdiegta „start–stop“ technologija.

EFB akumuliatoriai dažnai yra vadinami tarpiniu variantu tarp jau aptartų švino rūgštinių akumuliatorių ir AGM tipo akumuliatorių, kuriuos tuoj aptarsime. EFB tipo akumuliatoriai pasižymi ženkliai ilgesniu tarnavimo laiku, geromis įkrovos priėmimo savybėmis bei iki dviejų kartų didesniu atsparumu gilaus ciklo iškrovimui. Šio tipo akumuliatoriai taip pat yra pritaikyti trumpoms kelionėms ir jais galima „pasikliauti“, norint užvesti automobilį, esant itin žemai temperatūrai. EFB akumuliatoriai taip pat yra tinkami transporto priemonėms, kuriuose yra gausu įvairios elektronikos, išskyrus automobilius su elektros energijos rekuperacijos sistemomis.

AGM tipo akumuliatoriai – tai akumuliatoriai, pasižymintys ilgu tarnavimo laiku, didesniu saugumu bei atsparumu vibracijoms. Šio tipo akumuliatoriai yra visiškai sandarūs, o tai reiškia, kad jie „nebijo“ praktiškai jokių pasvyrimų bei smūgių. Pažangi AGM technologija, naudojama šių akumuliatorių gamybai, ne tik garantuoja didesnį akumuliatorių našumą, bet ir užtikrina, kad jie galės atlaikyti tris kartus daugiau įkrovos ciklų. AGM tipo akumuliatoriai įprastai yra naudojami transporto priemonėse, pasižyminčiose padidinto lygio „start–stop“ sistema bei stabdymo energijos rekuperacijos sistema.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis akumuliatorius?

Renkantis akumuliatorių būtina atsižvelgti į transporto priemonės tipą, nes akumuliatorius, kuris tobulai tinka automobiliui, visiškai netiks motociklui, valčiai ar kitai transporto priemonei. Akumuliatorių pasirinkimui ne ką mažiau svarbus ir, pavyzdžiui, automobilio modelis: vieniems automobilių modeliams yra reikalingas galingesnis akumuliatorius, o kitiems puikiai tinka ir šiek tiek silpnesnis akumuliatorius, nes viskas priklauso nuo automobilio komplektacijos ir elektroninių priedų jame.

Norint įsigyti tinkamą akumuliatorių savo transporto priemonei, taip pat reikia atkreipti dėmesį į akumuliatoriaus dydį ir pasirinkti tinkamą konkrečiai Jūsų transporto priemonei, nes priešingu atveju nusipirksite akumuliatorių, kuris paprasčiausiai netilps į tam skirtą vietą automobilyje. Dar vienas svarbus kriterijus, pasirenkant akumuliatorių, yra jo tarnavimo laikas. Šiuo klausimu Jums visada patars specialistai.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus