visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Graplingas plečia geografiją – kovotojai keliasi į Panevėžį

Graplingas plečia geografiją – kovotojai keliasi į Panevėžį Graplingas plečia geografiją – kovotojai keliasi į Panevėžį

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Beveik visą Lietuvą voratinkliu supančiojęs graplingas iki šiol Panevėžį nejučiomis aplenkdavo. Vis tik, netrukus tai bus praeitis, nes šį savaitgalį geriausi šios jaunos kovinio sporto šakos atstovai rinksis į Aukštaitijos sostinę – į Panevėžio miesto atvirąjį graplingo čempionatą.

„Klaida ištaisyta. Jei rimtai, tai su panevėžiečių tokiu pozityviu požiūriu mums patiems keista, kad tiek metų šiame mieste nevyko nei vienas graplingo turnyras. Iš kitos pusės, galiu pasakyti, kad geriau vėliau negu niekada“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Turnyras Panevėžyje – jau ketvirtas didelis graplingo turnyras šiais metais. Šįsyk graplingo imtynininkai dėl titulų varžysis be kimono (NoGi) ir su kimono (Gi) grupėse.

„Panevėžyje kovinis sportas nėra pamirštas. Turime neblogo lygio dziudo, boksą, graikų romėnų imtynes. Panašu, kad atėjo laikas į mūsų miestą šaknis įleisti ir graplingui. Šios sporto šakos federacija kreipėsi į mus su pasiūlymu, mes neradome nei vienos priežasties, kodėl su tuo pasiūlymu turėtumėm nesutikti“, – sakė Panevėžio savivaldybės administracijos sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

„Panevėžys yra sportiškas miestas, o mūsų nuomone, kuo įvairesnis spektras, kuo didesnis pasirinkimas jaunimui, tuo yra geriau. Graplingas yra įdomus tuo, kad ši sporto šaka dėl savo taisyklių skiriasi net nuo sau giminingų.

Mes visada esame atviri pasiūlymams, todėl šiemet surengsime miesto atvirąjį čempionatą, o žiūrint į ateitį, galvojame ir galimybę surengti tarptautinį turnyrą. Pagrindinis interesas – didesnė pasiūla“, – tęsė J.Jasiukaitis.

Turnyras Panevėžio lengvosios atletikos manieže šeštadienį startuos 11 valandą. Planuojama, kad finalinės kovos baigsis apie 17 valandą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus