visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Didžiausios Lietuvos įmonės: kas valdo šalies rinką?

Didžiausios Lietuvos įmonės: kas valdo šalies rinką? Didžiausios Lietuvos įmonės: kas valdo šalies rinką?

Nors Lietuva nėra didelė valstybė lyginant su kitomis Europos šalimis, būtent Lietuvoje galima rasti ne vieną įspūdingą verslą, kuris skaičiuoja įspūdingo dydžio pajamas ar turi nesuvokiamai didelį kiekį skirtingų darbuotojų.

2020-aisiais sudarytame sąraše buvo apžvelgtos 10 didžiausių Lietuvos bendrovių, kurios skaičiavo didžiausias pajamas per kalendorinius metus.

10-ąją vieta šiame sąraše užėmė Ūkinė akcinė bendrovė „Viada LT“, kurios pajamos siekė net 503,584 tūkst. eurų. „Viada LT“ galima rasti visoje Lietuvoje, tačiau jos vadovybė yra įsikūrusi Vilniuje ir yra priskiriama didmeninės ir mažmeninės prekybos sričiai.

9-ąją vietą šiame sąraše užėmė Ūkinė akcinė bendrovė „Ignitis“, kurs taip pat yra įsikūrusi Vilniuje. Elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimu užsiimanti „Ignitis“ bendrovė 2020-aisiais skaičiavo 506,182 tūkst. eurų pelną.

8-oje vietoje atsirado Ūkinė akcinė bendrovė „Norfos mažmena“, kuri per metus generavo 559,074 tūkst. eurų pelną.

7-oje vietoje įsitaisė dar viena kuru prekiaujanti bendrovė – „Cirkle K Lietuva“. Didmenine ir mažmenine prekyba užsiimanti įmonė per metus uždirbo net 565,844 tūkst. eurų „Cirkle K Lietuva“ nuo šeštosios vietos atsiliko mažiau negu tūkstančiu eurų.

6-oje vietoje, kuri per plauką aplenkė „Cirkle K Lietuva“, atsidūrė Ūkinė akcinė bendrovė „Sanitex“. Tai yra vienintelė pirmojo 10-uko įmonė, kuri įsikūrusi Kauno mieste. „Sanitex“ per metus fiksavo net 566,855 tūkst. eurų pelną.

Geriausiųjų penketuką atidaro taip pat didmenine ir mažmenine prekyba užsiimanti Ūkinė akcinė bendrovė „Palink“. Pagal pavadinimą „Palink“, ne visi gali suprasti, kuo užsiima ši įmonė, tačiau tai yra itin populiaraus prekybos centro „IKI“ valdytoja. UAB „Palink“, kuri yra įsikūrusi Vilniuje, per 2020-uosius metus uždirbo net 672,864 tūkst. eurų.

Ketvertuke atsidūrė ir taip pat paskutinė dešimtuko įmonė, kuri negeneravo milijono pajamų, yra ūkinė akcinė bendrovė „Girteka logistics“. Tai yra pirmoji dešimtuko bendrovė, kuri užsiima transportu ir saugojimu. „Girteka logistics“ per 2020-uosius uždirbo net 996,993 tūkst. eurų ir užėmė garbingą ketvirtąją vietą.

Geriausiųjų trejetuką atidarė „Thermo Fisher Scientific Baltics“ ūkinė akcinė bendrovė, kuri yra viena iš dviejų dešimtuko įmonių, kuri užsiima apdirbamąja gamyba. Vilniuje įsikūrusi „Thermo Fisher Scientific Baltics“ įmonė per 2020-uosius uždirbo 1,263 mln. eurų. Tai yra trečias geriausias rezultatas Lietuvoje.

Antroje vietoje atsidūrė pats populiariausias prekybos tinklas Lietuvoje – ūkinė akcinė bendrovė „Maxima LT“. Populiariausius prekybos centrus valdanti „Maxima LT“ per metus uždirbo net 1,689 mln. eurų. „Maxima LT“ taip pat yra daugiausiai darbuotojų turinti bendrovė iš viso dešimtuko įmonių. „Maxima LT“ komandą sudaro įspūdingas ir sunkiai suvokiamas skaičius – 14 307 darbuotojai.

O štai pirmoje vietoje atsidūrė ir trečiąją vietą beveik dvigubai aplenkė akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“, kuri neturėjo jokių lygių šioje kategorijoje. „ORLEN Lietuva“ taip pat yra vienintelė įmonė, kuri yra įsikūrusi Telšių rajone. Iš viso „ORLEN Lietuva“ per 2020-uosius metus uždirbo įspūdingus 2,426 mln. eurų.

Tiesa, į dešimtuką nepateko ir daug kitų įspūdingų įmonių: Lietuvos paštas, pasirūpinantis visos Lietuvos siuntomis, daug įvairių prekinių ženklų, o vienas jų – „Audimas“, dideles pajamas generavo ir kazino automatai TOPsport įmonei, o taip pat nereikia pamiršti ir į rinką žengiančios „LIDL“.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus