visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Automobilio plovimas: kodėl geriau to nedaryti savo kieme?

Iliustracija: pixabay.com/photos/cleaning-washing-carwash-sponge-791542/ Iliustracija: pixabay.com/photos/cleaning-washing-carwash-sponge-791542/

Savo kiemus turintys automobilių šeimininkai linkę savo transporto priemones nuplauti tiesiog kieme. Kibiras, kempinė – ir automobilis švarutėlis. Tačiau ar tikrai tai geras sprendimas?

Plaudami savo kieme nepasieksite rezultato, gaunamo plovykloje

Specialistų teigimu, automobiliui tinkamai nuplauti reikia labai didelio kiekio vandens. Tad net ir naudojantis laistymo žarna tai vis tiek bus sudėtinga. Kitas aspektas – plaunant plovykloje naudojamos priemonės, kurios atitirpina nešvarumus nuo automobilio kėbulo, tačiau drauge yra visiškai saugios ir nepažeidžia automobilio paviršiaus.

Plauti vien vandeniu tikrai nepakankam, tačiau tik dulkėms nuplauti savas kiemas ar sodas gali tikti.

Galite pažeisti dažų sluoksnį

Verta pažymėti ir tai, kad plaunat savo kieme dažnai naudojamos kempinės. Bet jos sugeria nešvarumus, kurie jose lieka. Net jei kempinę išskalaujate kibire, o tada pakartotinai ją merkiate į tą patį vandenį, į ją įsigeria dar daugiau nešvarumų, kurie gali labai lengvai pažeisti automobilio kėbulo dažų sluoksnį.

Alternatyva – plovykla

Jei norite savo automobiliu rūpintis atsakingai, naudokitės plovykla. Geras ir daug investicijų nereikalaujantis variantas yra savitarnos automobilio plovykla, kai irgi plausite pats, bet tam naudosite visiškai saugias priemones, o pakankamas kiekis vandens ir aukšto slėgio srovė efektyviai pašalins visus nešvarumus.


 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus