visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Akumuliacinė talpa su integruota vandens talpykla HeatAcc – efektyviausiam šildymo sistemos darbui

Akumuliacinė talpa su integruota vandens talpykla HeatAcc – efektyviausiam šildymo sistemos darbui Akumuliacinė talpa su integruota vandens talpykla HeatAcc – efektyviausiam šildymo sistemos darbui

EKO2ŠILUMA, UAB

www.eko2siluma.lt

Pažangioji „HeatAcc“ patentuota akumuliacinė talpa su integruota karšto vandens talpykla („talpa talpoje“) yra skirta namams, turintiems keletą skirtingų šilumos šaltinių. Juos protingai valdant per akumuliacinę talpą, ne tik sumažinamos šildymo sąnaudos, bet ir prailginamas šilumos siurblių bei kitų šilumos šaltinių tarnavimo laikas. Be to, efektyviai išnaudojami visi energijos resursai priklausomai nuo poreikio ir lauko temperatūrų.

UAB „Eko2šiluma“ asortimente dviejų dydžių akumuliacinės talpos:

Akumuliacinė talpa



„HA400TBS“ – tai iki 15 kW galingumo „talpa talpoje“ su integruota 160 l karšto vandens talpykla. Iš 160 l karšto vandens talpyklos išteka net 335 l +40C temp. vandens.

„HA300TBS“ – tai iki 10 kW galingumo „talpa talpoje“ su integruota 100 l karšto vandens talpykla, kuri skirta mažesniems namams. Iš 100 l karšto vandens talpyklos išteka apie 200 l +40C temp. vandens.

„HeatAcc“ akumuliacinių talpų privalumai:

  • Patikimumas. „HeatAcc“ akumuliacinės talpos yra pilnai pritaikytos veikti šiaurinio klimato sąlygomis, net ir esant itin žemoms aplinkos temperatūroms užtikrinamas efektyvus ir optimalus šildymo sistemos veikimas.
  • Efektyvumas. Patentuota akumuliacinių talpų konstrukcija garantuoja optimaliausią vandens temperatūros palaikymą visoje talpoje nepriklausomai nuo to, kokie yra naudojami šilumos šaltiniai. Kartu su akumuliacine talpa į bendrą sistemą galima jungti keletą įvairių šilumos tiekėjų: šilumos siurblį, dujinio, kietojo kuro, granulinio, biokuro, elektrinio, skystojo kuro katilus, židinį, turintį karšto vandens ruošimo galimybę, saulės kolektorių, centrinio šildymo sistemą ir t.t. Prijungti šilumos šaltiniai gali dirbti nepriklausomai vienas nuo kito, netrikdydami slėgio talpykloje. Nepaisant šilumos tiekėjų kombinacijos šildymo sistemoje, įdiegę akumuliacinę talpą, jūs visada gausite geriausią efektą ir maksimaliai sumažinsite šildymosi sąnaudas. 
  • Ypatinga konstrukcija. Būtent ypatinga „HeatAcc“ akumuliacinių talpų konstrukcija užtikrina net 20 proc. našesnį energijos akumuliavimą ir paskirstymą lyginant su kitais analogiškais produktais rinkoje.

Akumuliacinių talpų konstrukcija unikali dar ir tuo, kad čia pagrindinė talpykla yra atskirta nuo papildomų kampinių talpyklų. Tokiu būdu cirkuliuojantis karštas ir šaltas vanduo nesąveikauja tarpusavyje ir nešvaistoma energija. Be to, stačiakampio formos akumuliacinė talpa suteikia net 25 proc. daugiau tūrio vienam kvadratiniam metrui nei tradicinės cilindro formos akumuliacinės talpos. Tai lemia „HeatAcc“ akumuliacinių talpų ženkliai didesnį nei kitų panašių produktų rinkoje efektyvumą. 

Visos kampinės talpyklos yra sukurtos kaip šilumos difuzoriai. Kiekviena kampinė talpykla sumažina paduodamo ir grįžtamo  vandens į/iš pagrindinės talpyklos srauto greitį, tokiu būdu yra kontroliuojamos srauto kryptys ir užtikrinamas tinkamas temperatūros lygis pagrindinėje talpykloje. Su pagrindine talpykla ribojasi tik vienas kampinių talpyklų kraštas, todėl maksimaliai sumažinami šilumos nuostoliai. Visos šios savybės garantuoja unikalią vandens temperatūrų mainų technologiją akumuliacinėje talpoje.

 

Akumuliacinė talpa

  • Šilumos tiekėjų efektyvumo padidinimas. „HeatAcc“ akumuliacinės talpos ženkliai padidina įvairių šilumos tiekėjų efektyvumą – pvz., saulės kolektorių apie 20-25 proc., skystojo kuro katilų apie 10-15 proc. ir pan. Sistema taip pat efektyviai veikia ir su šilumos siurbliais: „HA-TBS/K“ modeliuose yra įdiegtas specialios formos kondensacinis gyvatukas, kas įgalina šilumos siurblio efektyvumą padidinti iki 15 proc.
  • Ilgaamžiškumas ir patikimumas. Beveik visi procesai „HeatAcc“ akumuliacinėse talpoje vykdomi mechaniškai – čia mažai elektrinės ar elektroninės įrangos, o tai garantuoja ilgaamžiškumą ir patikimumą. Rinkoje nėra jokios kitos analogiškos akumuliacinės talpos.
  • Lankstumas. Priklausomai nuo lauko temperatūrų ir poreikio, galite pasirinkti ekonomiškiausią energijos šaltinį ir akumuliuojamos energijos kiekį, tuo pačiu išlaikant optimaliausią šildymo sistemos darbą. Ateityje sistema gali būti papildoma naujais šilumos šaltiniais itin paprastai (nereikalingas net vandens išleidimas iš sistemos).
  • Montavimo vieta. Jei neturite pakankamai vietos katilinėje, dėl patrauklaus dizaino ir galimybės pasirinkti pageidaujamą panelės spalvą, akumuliacinę talpą galima montuoti net ir gyvenamuose kambariuose.
  • Patentuota konstrukcija. Pažangioji HeatAcc akumuliacinių talpų konstrukcija, kuri užtikrina funkcionalumą ir unikalų vandens temperatūrų paskirstymą, saugoma tiek Švedijos, tiek Europos patentų (Nr. 0601114-2 ir EPO 07748133).
  • Pripažinimas. „HeatAcc“ akumuliacinės talpos 2007 m. buvo pripažintos finalistėmis nacionaliniu mastu Švedijoje vykstančiame aplinkosaugos inovacinių produktų konkurse „MilijoInnovation“. Akumuliacinių talpų „HA-TBS“ serija gavo geriausio 2010 m. ŠVOK (šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo) produkto apdovanojimą Norvegijoje, Osle vykstančioje didžiausioje ŠVOK produktų parodoje.
  • Akumuliacinių talpų pritaikomumas: individualiuose namuose, vasarnamiuose, kotedžuose, o taip pat daugiabučiuose, sporto kompleksuose, ligoninėse, mokyklose ir pan.

Šildymo sistemos su integruota akumuliacine talpa principinė schema

Akumuliacinė talpa

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus