visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kokią buitinę techniką virtuvei patariama įsigyti?

Kokią buitinę techniką virtuvei patariama įsigyti? Kokią buitinę techniką virtuvei patariama įsigyti?

Pigu, UAB

pigu.lt


Nesuklysime pasakydami, kad virtuvė yra viena pagrindinių namų zonų, kurioje nuolat gaminame maistą ir atliekame kitas užduotis. Tam, kad gamybiniai procesai būtų paprastesni, būtina pasirūpinti atitinkama technika – dažnu atveju būtent šiame kambaryje jos kiekis yra vienas didžiausių. Šį kartą aptarsime svarbiausius virtuvėje naudojamus prietaisus ir įvardinsime pagrindinius jų pasirinkimo kriterijus.

Šaldytuvai

Retas kuris iš mūsų pasirūpina tik vienam patiekalui skirtais produktais, todėl reikia pagalvoti, kur juos visus sandėliuosime. Šie maisto šviežumą užtikrinantys įrenginiai tam tinka geriausiai, tad juos galima išvysti kiekvienoje virtuvėje. Tiesa, šaldytuvai gali būti skirtingų tipų: galima rinktis iš laisvai statomų, įmontuojamų modelių, su integruotu šaldikliu ar be jo. Didesnių šeimų poreikius puikiai pateisina įspūdinga talpa pasižymintys dviduriai šaldytuvai, tačiau galima rasti ir tokių, kuriuos pavyks įtalpinti labai nedidelėje virtuvėje. Be to, ši įranga gali pasiūlyti įvairių papildomų funkcijų, tokių kaip 0 zona, atostogų režimas, automatinis atitirpinimas ar greitas užšaldymas.

Kaitlentė

Tai – vieni pagrindinių maisto gaminimui skirtų įrenginių, be kurių virtuvėje tikrai nepavyks apsieiti. Turėsite galimybę rinktis iš skirtingo kaitviečių skaičiaus ir susipažinsite su trimis pagrindiniais jų tipais: elektrinėmis, dujinėmis ir indukcinėmis kaitlentės. Elektrinės greitai įkaista, turi lygų, lengvai valomą paviršių ir leidžia patogiai kontroliuoti temperatūrą. Panašiais privalumais pasižymi ir indukcinės kaitlentės, tačiau šiuo atveju kaista ne įrangos paviršius, bet pats indas. Dėl to gaminimas yra efektyvesnis ir saugesnis, o Jums nebereikia sukti galvos, kaip nuvalyti prisvilusio maisto likučius. Tuo tarpu dujiniai modeliai pasižymi mažesne kaina, yra lengvai valdomi ir dėl galimybės gaminti maistą ant atviros ugnies yra mėgstami virtuvės entuziastų.

Orkaitė

Rinkdamiesi šią maisto gaminimo įrangą, atrasite dujinius ir elektrinius modelius. Teigiama, kad pirmieji labiau tinka drėgmės reikalaujantiems patiekalams (kepsniams, troškiniams, ar, pavyzdžiui, tortams), kadangi jie mažiau džiovina maistą. Tačiau elektrinės orkaitės gali pasiūlyti daugiau naudingų funkcijų, tokių kaip grilis, laikmatis, mėsos termometras, gaminimas garuose ar netgi savaiminis išsivalymas. Be to, kai kurios iš jų gali atstoti ir mikrobangų krosnelę, tad galimybių tikrai nestokosite.

Gartraukis

Kad ir kokius kulinarinius šedevrus gamintumėte, virtuvėje nepavyks išvengti garų, riebalų ir įvairiausių kvapų, tačiau jei pasirūpinsite gartraukiu, šioje patalpoje bus užtikrinama tinkama ventiliacija. Tokie įrenginiai gali būti montuojami skirtingais būdais, tad tikrai rasite tokį, kuris įsilies į virtuvės aplinką ir derės prie jos išplanavimo.

Taip pat labai svarbu pasirinkti tinkamą galingumą: jis priklausys nuo virtuvės dydžio. Šios patalpos plotą padauginę iš aukščio ir padalinę šį skaičių iš 6 ir 12, sužinosite mažiausią ir didžiausią rekomenduojamą galingumą.

Indaplovė

Šie įrenginiai padeda išvengti daugelio nemėgstamo ir nemažai laiko eikvojančio indų plovimo. Galėsite rinktis iš įmontuojamų ir laisvai pastatomų modelių, tačiau svarbiausia atsižvelgti į indaplovės talpą – ji priklauso nuo šeimos dydžio ir asmeninių poreikių. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį, kad tokia įranga gali būti aprūpinta papildomomis funkcijomis, kurios užtikrins patogesnį naudojimą ir dar geresnius plovimo rezultatus.

Kavos aparatas

Galbūt šie prietaisai virtuvėje nėra tokie reikšmingi, tačiau jei dienos neįsivaizduojate be kavos, apie juos taip pat verta pagalvoti. Vertinantiems paprastumą ir gaminantiems šiuos gėrimus didesniais kiekiais, verta atkreipti dėmesį į lašelinius modelius, norintiems atrasti naujus skonius tiks kapsuliniai, o svajojantiems apie efektyvumą, patiks automatiniai. Prekyboje yra ir pusiau automatiniai kavos aparatai , kurie leidžia patiems eksperimentuoti ir atrasti pačius skaniausius tokių gėrimų receptus. Visus juos rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Apsirūpinę visa šia buitine technika, maistą ir gėrimus virtuvėje paruošite ir paprasčiau, ir patogiau. Visgi, tikėtina, kad vien šiais įrenginiais neapsiribosite – priklausomai nuo gaminimo įpročių, spinteles galima papildyti ir kitais, smulkiais, tačiau funkcionaliais prietaisais.

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus