visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Koridoriaus interjero patarimai ir sprendimai

Koridoriaus interjero patarimai ir sprendimai Koridoriaus interjero patarimai ir sprendimai

Pigu, UAB

pigu.lt

Prieškambaris yra pirmoji patalpa, kuri pasitinka tiek mus, tiek svečius, todėl nesuklysime pasakę, kad ji kone labiausiai reprezentuoja namus. Visgi, dažniausiai koridoriai yra maži, tamsūs ir niūrūs – dėl to norint juos paversti jaukesniais, tenka nemažai paplušėti. Tačiau jeigu vadovausitės žemiau pateiktais patarimais, su tokia užduotimi turėtumėte susitvarkyti pakankamai paprastai.

Užtikrinkite pakankamą šviesos lygį

Siauruose įėjimuose natūralios šviesos dažniausiai nėra arba ji labai minimali, o būtent tamsa labiausiai prisideda prie to, jog ši erdvė atrodo nejaukiai. Norėdami to išvengti, rinkitės pakabinamus, sieninius ar lubinius šviestuvus – jei jie bus aprūpinti ekonomiškomis LED lemputėmis, šviesą galėsite įjungtą laikyti net ir ilgesnį laikotarpį. O jeigu koridoriuje yra langas, verta pagalvoti apie jo uždengimą. Šiuo atveju ypač tinka roletai diena-naktis, kurie suteiks galimybę patogiai reguliuoti šviesos srautus ir privatumo lygį.

Pakabinkite veidrodį

Tai – vienas svarbiausių koridoriaus aksesuarų, kuris pirmiausiai atlieka praktinę savo funkciją ir leidžia matyti savo atspindį. Tačiau taip pat reikėtų žinoti, kad veidrodis atspindi apšvietimą, sklindantį iš Jūsų pasirinktų šviestuvų, tad ši erdvė atrodo dar labiau apšviesta, o kartais – net ir didesnė. Jei laisvos sienos tokiam gaminiui negalite paskirti, rinkdamiesi prieškambario spintą pirmenybę teikite toms, kurios turi integruotus veidrodžius.

Suraskite erdvės sėdimai vietai

Jei prieškambaryje turite šiek tiek laisvos vietos, nesuklysite ją išnaudoję sėdimos vietos įrengimui. Tam galite naudoti pufą, taburetę, didesnę kėdę ar suoliuką, kuris tuo pačiu tampa ir batų lentyna. Bet kuris iš šių baldų ne tik papildys interjerą, bet ir suteiks koridoriui daugiau jaukumo. Be to, mėgausitės papildomu komfortu audamiesi batus ar laukdami, kol kiti namiškiai susiruoš išėjimui iš namų. Tokį sprendimą neabejotinai įvertins ir Jūsų svečiai.

Pasirūpinkite daiktų sandėliavimo sprendimais

Kiekvienas prieškambaryje esantis daiktas privalo turėti konkrečią savo vietą – priešingu atveju ši tamsi erdvė labiau primins sandėliuką, o ne reprezentacinį koridorių. Tam galima pasirinkti dideles sienines spintas ar mažesnes prieškambario spinteles. Pagalvokite, kur laikysite striukes, batus, skėčius, avalynės valymo priemones, raktus ir kitus atributus – jei pavyks išsaugoti tvarkingą aplinką, ši erdvė iš karto taps kur kas jaukesne.

Pridėkite šiek tiek gyvybingumo

Siekiant prieškambarį paversti reprezentacine erdve, pravartu pagalvoti apie papildomas interjero detales, kurios suteiktų jai išskirtinumo. Sieną galite papuošti šeimos nuotrauka ar išskirtinai atrodančiu paveikslu, o ant spintelės atrasti vietos gėlių puokštei ar unikalų aromatą skleidžiantiems namų kvapams. Jei koridorių dar tik įrenginėjate, verta pagalvoti apie įdomesnius, raštuotus tapetus ar kitą ryškesnę apdailą, tačiau turėkite omenyje, kad tai – ilgalaikiai sprendimai, tad turite būti visiškai tikri dėl savo pasirinkimo.

Atsižvelkite į patalpos dydį

Renkantis visus prieškambario baldus ir kitas detales, pravartu įvertinti šios erdvės dydį. Jaukumą pavyks užtikrinti tik tuo atveju, jeigu praėjimas bus pakankamai platus, o kiekvienas daiktas – lengvai pasiekiamas. Jei netoliese bus ir laiptai, reikėtų užtikrinti patogų priėjimą iki jų. Tiesa, renkantis šiuos gaminius, taip pat verta pagalvoti apie erdvę taupančius sprendimus. Pavyzdžiui, pravartu atsižvelgti į spiralines konstrukcijas. El. parduotuvėje Pigu.lt laiptai pasižymi plačiu asortimentu: čia rasite įvairioms erdvėms pritaikytų sprendimų.

Pritaikę šias idėjas savo koridoriuje, kaskart sugrįžę į namus mėgausitės jaukia ir malonia aplinka. Tai padaryti tikrai nėra sudėtinga – jei žinosite savo galimybes ir susikoncentruosite ne tik į praktiškumą, bet ir į komfortą, pavyks pranokti savo pačių lūkesčius.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus