visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Detalės, kurios padės užtikrinti namų jaukumą

Detalės, kurios padės užtikrinti namų jaukumą Detalės, kurios padės užtikrinti namų jaukumą

Pigu, UAB

pigu.lt

Šaltuoju sezonu daugiau laiko praleidžiame namuose, tad nieko nuostabaus, kad juose dar labiau norisi plėtoti jaukią, šiluma alsuojančią aplinką. Gerai tai, jog norint pasiekti tokių rezultatų, nebūtina atlikti kapitalinio remonto – užtenka atnaujinti kelias svarbias detales. Šį kartą aptarsime tuos akcentus, kurie bet kokiai erdvei gali suteikti papildomo jaukumo.

Šiltas apšvietimas

Malonus švelnus apšvietimas bet kokiai patalpai suteikia jaukumo – jei norisi išplėtoti tokią atmosferą, turėtumėte rinktis blankesnę šviesą. Tačiau tam, kad kambarys neprarastų funkcionalumo, geriausia apšvietimą sluoksniuoti: pagrindinis šviestuvas gali skleisti ryškesnę šviesą, o kartu su juo galite derinti sienines lempas, toršerus ar kitus panašius, kiek blankiau šviečiančius apšvietimo šaltinius. Papildomai galite naudoti ir lemputes ar, pavyzdžiui, žvakes – švelnus jų mirgėjimas suteiks atpalaiduojantį efektą ir padės plėtoti ramybe alsuojančią aplinką.

Augmenija

Bet kokios natūralumo apraiškos prisideda prie jaukios, raminančios aplinkos formavimo – jei tokių medžiagų nesirinkote apdailai, situaciją galima pakeisti pasirinkus žaliuojančius augalus ar spalvingas gėles. Svarbu įsitikinti, kad jų vešėjimui galėsite sukurti palankias sąlygas – tai reiškia, jog turėsite pasidomėti, ką mėgsta tam tikros jų rūšys. O jeigu neturite laiko ar noro rūpintis gyvais augalais, galima pagalvoti ir apie dirbtinius – kai kurie iš jų atrodo labai realistiškai, tad skirtumai pasimatys ne iš karto.

Namų tekstilė

Įvairūs tekstilės gaminiai namams ne tik prideda jaukumo, bet ir leidžia labai lengvai nuolat koreguoti interjerą, tad verta pasirūpinti net keliais jų komplektais. Suraskite vietos minkštiems kilimėliams, jaukiems pledams ir žaismingoms dekoratyvinėms pagalvėlėms – netruksite pastebėti, kaip pasikeitė visa patalpa. Daugelį namų tekstilės gaminių galima pasisiūti ir patiems: tuomet interjerui netrūks originalumo. El. parduotuvėje Pigu.lt audiniai nustebins gausia pasirinkimo įvairove: čia rasite užuolaidoms, patalynei, baldams ir kitiems panašiems darbams tinkamų, kokybiškų medžiagų.

Prisiminimais užpildytos sienos

Tuščios sienos asocijuojasi su oficialiomis patalpomis ir tikrai neturi jokių sąsajų su jaukumu – jei namuose yra tokių terpių, turėtumėte jas užpildyti. Žinoma, tai nereiškia, kad sienos turi būti uždengtos pilnai, tačiau viena kita dekoracija šiuo atveju tikrai nepamaišys. Geriausia tam pasitelkti šeimos nuotraukas, kelionių akimirkas ar svarbius pasiekimus: tuomet erdvė taps itin asmeniška. Tačiau taip pat galima rinktis ir įvairius meno kūrinius, pavyzdžiui, paveikslus ar savo pačių pagamintus rankdarbius.

Malonus aromatas

Nors ši detalė yra nematoma, ji yra ypač paveiki ir ženkliai prisideda prie formuojamos atmosferos. Pasirūpinkite, kad ramybe ir jaukumu alsuojantis kvapas pasitiktų Jus vos įžengus pro duris. Tinkamiausias kvapas priklausys nuo Jūsų asmeninio skonio: galbūt pageidausite gaivos, o gal norėsis lengvo saldumo. Tam galite naudoti namų kvapus ar eterinių aliejų difuzorius – tokie gaminiai dažniausiai pasižymi stilinga išvaizda, tad ir jie prisidės prie interjero formavimo.

Harmoninga darna

Puoselėjant namų interjerą, į pagalbą gali būti pasitelkiami suvenyrai, statulėlės, sieniniai laikrodžiai ar net baldų rankenėlės, tačiau jeigu norite išsaugoti jaukumą, labai svarbu nepersistengti ir išlaikyti balansą. Įsitikinkite, kad visos pasirinktos detalės vienu ar kitu atžvilgiu dera tarpusavyje ir nepersistenkite su jų kiekiais – kartais net ir mažesnis aksesuarų kiekis gali turėti didesnį teigiamą poveikį. Laikykitės neutralių, šiltų spalvų paletės ir pagyvinkite ją keliais įdomiais atspalviais – taip pavyks pasiekti geriausių rezultatų.

Pritaikę visas šias gudrybes savo namams, turėtumėte pakankamai lengvai išplėtoti jaukumu alsuojančią aplinką. Tačiau svarbiausia, kad patys kiekvienoje patalpoje jaustumėtės gerai – net ir tuomet, jei dėl to teks nepaisyti tam tikrų nerašytų taisyklių.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus