visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Inverteriai: kas tai ir kaip išsirinkti?

Inverteriai: kas tai ir kaip išsirinkti? Inverteriai: kas tai ir kaip išsirinkti?

Pigu, UAB

pigu.lt

Nors visai neseniai saulės energijos panaudojimas atrodė kaip didelė naujovė, dabar tokie atsinaujinantys ir nemokami ištekliai vis dažniau pasitelkiami net ir buitinėms, namų reikmėms. Nusprendus įsirengti elektrinę savo kieme, reikia apsirūpinti saulės moduliu ir inverteriu. Būtent pastarajam komponentui šį kartą skirsime daugiausiai dėmesio – aptarsime, kam yra skirti inverteriai ir į ką reikia atkreipti dėmesį juos renkantis.

Kas yra inverteris?

Inverteris drąsiai galėtų būti vadinamas vienu svarbiausių saulės jėgainės komponentų, atliekančių pagrindinį vaidmenį. Šis prietaisas nuolatinę srovę pakeičia į kintamąją – kitaip tariant, jo dėka elektros energiją galime pritaikyti namų reikmėms. Jis užtikrina, kad ji pasieks namo tinklą ir elektros skirstymo operatoriaus tinklus. Kartais tokie prietaisai gali atlikti ir papildomas funkcijas – jie gali stebėti kolektorių veikimą, valdyti energijos srautus ar ją kaupti. Tačiau net ir be jų akivaizdu, jog norint pasinaudoti saulės energija, be šio komponento nepavyks išsiversti.

Jei kyla abejonių, ar išvis verta svarstyti apie tokią jėgainę, reikėtų prisiminti, kad saulės energija yra nemokama, tad ilgalaikėje perspektyvoje pavyks nemažai sutaupyti. Tuo labiau, kad ją galėsite pritaikyti įvairiausioms reikmėms. Be to, jėgainės įrengimas yra nesudėtingas, priežiūra – minimali, o jos naudojimas yra draugiškas aplinkai.

Pagrindiniai inverterių parametrai

Nusprendę įsigyti inverterį, daugiausiai dėmesio turėsite skirti šiems parametrams:

  • Efektyvumas. Šis parametras nurodo, kaip greitai bus konvertuojama srovė – nuo to priklauso saulės energijos gamybos sistemos veikla. Tiesa, daugelis modelių gali pasiūlyti 95 procentų ar dar didesnį efektyvumą, kuris užtikrins sklandžius šių prietaisų darbus.
  • Atsparumas. Nors dažniausiai tokius prietaisus rekomenduojama tvirtinti tokiose vietose, kur jų nepasieks krituliai ar tiesioginiai saulės spinduliai, reikėtų įsitikinti, kad jie yra nepaveikūs drėgmei ir temperatūrų svyravimams. Tai gali pasiūlyti praktiškai visi inverteriai.
  • Garantija. Šis aspektas bus Jūsų saugumo garantas, jog pasirinktas prietaisas patikimai tarnaus ilgus metus. Dažniausiai gamintojai siūlo 5-10 metų garantiją, tačiau kartais galima išvysti ir dar ilgesnių laikotarpių. Tikriausiai net nereikia sakyti, jog kuo jis ilgesnis – tuo geriau.
  • Papildomi privalumai. Kaip ir minėjome prieš tai, kai kurie prietaisai gali pasiūlyti papildomų privalumų, tokių kaip galimybė prijungti bateriją, valdyti įtampą ar vesti išmanią duomenų apskaitą. Tačiau panašių funkcijų rasite ir daugiau – pagalvokite, kurios iš jų bus naudingos Jums.

Kiti kriterijai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis inverterį

Atsižvelgus į pagrindinius parametrus, reikės apgalvoti dar keletą svarbių aspektų:

  • Tipas. Galima rasti dviejų skirtingų tipų inverterius – tai standartiniai ir hibridiniai. Įprastai standartiniai prietaisai energiją perduoda tiesiai į tinklą, o hibridiniai jos perteklių gali kaupti akumuliatoriuje. Tai reiškia, kad sukauptais ištekliais bus galima pasinaudoti net ir atsijungus tinklui. Reikėtų pagalvoti, ar tokia ypatybė Jums bus reikalinga.
  • Gamintojas. Pasidomėję inverterių gamintojais, galėsite dar lengviau pasitikėti tokiais prietaisais. Atsižvelkite į jų sukauptą patirtį, puoselėjamas vertybes ir kitų pirkėjų atsiliepimus – taip nesunkiai susidarysite savo nuomonę ir išsiaiškinsite, kurios kompanijos yra vertos Jūsų dėmesio.
  • Kaina. Priklausomai nuo daugelio aukščiau aptartų veiksnių, skiriasi ir šių komponentų kainos, tad turėtumėte pagalvoti, kiek lėšų ketinate paskirti tokiam prietaisui. Tiesa, visuomet galima paieškoti sutaupyti leidžiančių pasiūlymų. Tai padarysite spustelėję ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/santechnika-remontas-sildymas/apsvietimo-ir-elektros-prekes/komponentai-saules-jegainems.

Atsižvelgę į visą šią informaciją, turėtumėte pakankamai lengvai nuspręsti, kuris inverteris bus pats tinkamiausias. El. parduotuvėje Pigu.lt saulės baterijos ir kiti jėgainių komponentai pasižymi plačiu asortimentu – čia juos įsigysite gera kaina.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus