visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Saulės kontrolės sistemos BAREMA RYTAI – rytdienos technologijos šiandieną

Saulės kontrolės sistemos BAREMA RYTAI – rytdienos technologijos šiandieną Saulės kontrolės sistemos BAREMA RYTAI – rytdienos technologijos šiandieną

Barema rytai, UAB

baremarytai.lt

Saulės kontrolės sistemos – modernios įvairių tipų, dydžių ir spalvų užsklandos fasadui, reguliuojančios pro langus patenkančios šviesos srautą. Pasitelkus saulės kontrolės sistemas, reguliuojamas spindulių patekimas į patalpas: taip ne tik užtikrinamas komfortas, bet ir sumažinamos pastato eksploatacijos išlaidos.

Saulės kontrolės sistemos: viena problema – du sprendimai

Bendrovė „Barema rytai“, įkurta 1994-aisiais, viena pirmųjų pradėjo gaminti ir prekiauti visų rūšių lauko, apsauginėmis, fasado, horizontaliosiomis, stacionariomis žaliuzėmis, terasinėmis, žiemos sodų ir vertikaliosiomis markizėmis. Anot bendrovės specialistų, fasado apsaugą nuo saulės užtikrinti galima dviem būdais: naudojant fasadines žaliuzes arba modernesnį sprendimą – saulės kontrolės sistemas (lameles).

Ne pastato viduje, o išorėje pritvirtintos fasado žaliuzės sulaiko net iki 80 proc. pro langą patenkančios saulės energijos, palyginti su viduje montuojamų žaliuzių efektyvumu. Kitaip nei esant vidinėms žaliuzėms, sumontavus išorinę pastatų apsaugą nuo saulės, oras tarp lango ir apsaugos neįkaista. Taigi, vasarą pastato viduje galima palaikyti iki 9 laipsnių mažesnę temperatūrą, palyginti su temperatūra, kai nuo saulės saugo vidinės žaliuzės. Toks sprendimas apsaugos baldus, kilimus, sienas, odos apmušalus nuo saulės spindulių ir spalvų blukimo.

Galiausiai, tai užtikrina didesnį namų, biurų, parduotuvių ar kitų erdvių privatumą. Fasadinės žaliuzės būna horizontalios, montuojamos viršuje virš langų, durų ar sienų.

Saulės kontrolės sistemos

Saulės kontrolės sistemos dera įvairiuose pastatuose

Saulės kontrolės sistemos – sprendimas, derantis ir naujuose, ir renovuojamuose pastatuose. Šis apsaugos nuo saulės būdas ypač aktualus moderniems biurams, prekybos centrams, mokslo centrams, galerijoms, kurių didelę fasado dalį sudaro stiklas. Taip pat senamiesčio parduotuvėms su vitrinomis ar pastatams su dideliais langais, vitrinomis, stiklinėmis sienomis.

Viena svarbiausių saulės kontrolės sistemų sudedamųjų dalių – lamelės. Tai patvarios juostos, iš kurių sudaromi segmentai, montuojami prie pastatų fasadų. Lamelės ilgaamžės ir nereikalauja papildomos priežiūros. Reguliuojamos lauko lamelės suteikia galimybę valdyti saulės spinduliuotės ir šviesos srautą, patenkantį į patalpas. Iš lamelių sudarytos sistemos gali būti judamos ir nejudamos (stacionarios).

Lamelės gali būti skirtingų formų ir spalvų. Praktiškiausios ir populiariausios lamelės – pagamintos iš aliuminio. Dėl jo savybių lamelių ilgis, plotis, storis beveik neribojami. Aliuminio lamelės yra tvirtos, pasižymi antikorozinėmis savybėmis, o tai leidžia mažiau naudoti išorinės izoliacijos ir net visiškai jos išvengti, nes įtakos nedaro ardantis drėgmės poveikis.

Saulės kontrolės sistemos

Neribotos valdymo galimybės

Judamosios saulės kontrolės sistemos leidžia reguliuoti lameles taip, kad jos tik tam tikrose vietose būtų mažiau arba daugiau atsivėrusios. Todėl ta pati stiklinė siena vienur gali būti pralaidi saulės spinduliams, kitur spindulius blokuoti.

Saulės kontrolės sistemos gali būti valdomos rankomis, tik prireiks kaskart prieiti prie stiklo ir pasinaudoti ten esančiu valdymo mechanizmu. Automatizuotu būdu reguliuojamą saulės kontrolės sistemą galima valdyti per atstumą. Kontrolės mechanizmai gali būti integruojami į kitus pastatų sistemų valdymo centrus.

Saulės kontrolės sistemas galima montuoti įvairiai. Iš lamelių galima formuoti ne tik uždangą, bet ir stogelius, nuo fasadų atitrauktas galerijas, fasado dekoro elementus. Po jais netgi galima paslėpti angas ar pastatą apkraunančią įrangą.

Saulės kontrolės sistemos turi daugiau galimybių valdyti jų uždarumą ir pralaidumą spinduliams. Net ir nedideliame apsaugų plote vienas lameles galima laikyti atvertas, kitas užvertas. Fasadinės žaliuzės taip pat gali keisti kampą, tačiau reguliavimas nėra toks individualus: tai pačiai komandai paklūsta didelė grupė žaliuzės juostų.

Saulės kontrolės sistemos yra gaminamos iš patvaraus ekstruduoto aliuminio, kuris užtikrina ilgą metalinių konstrukcijų tarnavimo laiką, atsparumą užklupus blogoms oro sąlygoms. Fasadines žaliuzes sudaro plokšti profiliai, pagaminti iš aliumininės 0,21–0,42 mm storio skardos, padengti dažais, kurie apsaugo profilį nuo mechaninio ir atmosferinio poveikio.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus