visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Roletai stoglangiams – kokio tipo roletus rinktis?

Roletai stoglangiams – kokio tipo roletus rinktis? Roletai stoglangiams – kokio tipo roletus rinktis?

Roletai stoglangiams – yra visai atskiras gaminys, jei lyginsime juos su fasadinių langų roletais. Jiems būtinas specialus medžiagos įtempimas, kad bėgant laikui nenukabtų medžiaga. Dažniausiai, tinkami roletai (jų dydis) parenkami pagal konkretaus stogo lango gamintojo kodą – nieko matuoti nereikia (nei rėmo, nei stiklo). Gaminio kodas būna pritvirtintas ant viršutinės varčios dalies (kairėje ar dešinėje pusėje). Retesniais atvejais (priklausomai nuo gamintojo), kodą galima rasti atsidarius stoglangį po viršutine skardele (kairėje arba dešinėje). Žemiau išvardinti pagrindiniai stoglangių aksesuarų tipai.

Išorinės markizės – skirtos apsisaugoti nuo perteklinio karščio pavasario/vasaros sezonu. Jos montuojamos stogo lango išorėje. Tai yra efektyvi (bet ne pati efektyviausia) apsauga nuo saulės kaitros. Markizės principas yra neleisti saulės spinduliams pasiekti stiklo ir taip mažinti pasyvų šildymą. Įvairiais skaičiavimais su markizėmis galima sumažinti į patalpą patenkantį karštį iki 76%. Markizės audinys yra perregimas, todėl ji neužgožia vaizdo ir patenkančios į patalpą šviesos. Priklausomai nuo gamintojų, galimi įvairus išorinių markizių valdymo būdai: rankinis valdymas, el. pulteliu ar su saulės energijos elementu.

Roletai stoglangiams

Išoriniai roletai (žaliuzės) tinkami naudoti visais metų laikais, bet kokiame klimate. Kaip ir markizės, išorinės žaliuzės sumažina įkaitimą net iki 94%, tačiau kas liečia šaltąjį metų sezoną – gaunamas atvirkščias efektas. Šio gaminio pagalba šilumos izoliacija pagerinamas apie 17%. Svarbu paminėti, kad dėka specialaus užpildo tarp žaliuzių plokštelių, sumažinamas lietaus ir krušos keliamas triukšmas. Tačiau nereikia pamiršti, kad šios žaliuzės priešingai nei markizės – nėra perregimos. Kaip ir markizės, žaliuzės gali būti valdomos tiek mechaniškai tiek elektros pagalba.

Roletai stoglangiams

Vidinės pilnai tamsinančios užuolaidėlės (roletai) suteikia galimybę visiškai (iki 99%) užtamsinti patalpą. Dažniausiai jos pasirenkamos montuoti į miegamąjį, kad ankstyva saulės šviesa netrukdytų miego. Tokio tipo roletams yra gausybė spalvinių pasirinkimų: pastelinės, ryškios spalvos ar su ornamentais. Montuojant kartu su išorinėmis markizėmis galima sukurti puikų vidaus mikroklimatą, tiek šilumos, tiek šviesos atžvilgiu. Valdymas gali būti mechaninis, elektrinis arba elektrinis su saulės elementu. Pastarasis variantas ypač patogus, jei namuose jau yra padaryta apdaila, kadangi jiems nereikia pravesti elektros įvado iki stoglangio.

Roletai stoglangiams

Vidinės dalinai tamsinančios užuolaidėlės skirtos dalinai užtamsinti patalpą. Jos lengvai sušvelnina įeinančią saulės šviesą, be kita ko – suteiks privatumo. Kaip ir pinai tamsinančios užuolaidėlės, taip ir šios turi didelį spalvinį pasirinkimą. Taip pat, puikiai dera su išorinėmis markizėmis.

Roletai stoglangiams

Nesant 100% tikriems kurį produktą pasirinkti, rekomenduojame atvykti pas stogo langų specialistus ir pasitarti. Taip pat, vietoje galima išsirinkti tiek spalvą, tiek pačių roletų modelį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus