visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Nuostabusis bambukas – koks jo vaidmuo tekstilės pramonėje?

Nuostabusis bambukas – koks jo vaidmuo tekstilės pramonėje? Nuostabusis bambukas – koks jo vaidmuo tekstilės pramonėje?

Vis dažniau imame susimąstyti apie aplinką, apie jai daromą žalą, apie savo sveikatą ir kitus svarbius dalykus. Todėl ne mažiau svarbu, ką mes dėvime ant savo kūno. Yra tekstilės pramonėje medžiagų, kurios savo savybėmis atitinka daugelį šiuolaikinio žmogaus keliamų reikalavimų. Tokie pluoštai iš kitų išsiskiria patraukliais privalumais, puikiai tinka tiek kasdieniam naudojimui, tiek, pavyzdžiui, fizinio aktyvumo metu. Šįkart mes kalbame apie vis dažniau matomą drabužių audinių sudėtyse bambuką.

Drabužiai iš bambuko pluošto yra ne tik ekologiškas, bet ir itin praktiškas pasirinkimas

Drabužių gamybai naudojami audiniai yra pagrindinis veiksnys, lemiantis mūsų patirtį juos dėvint – tai patogumą, jaukumą bei malonumą. Tik nuo jų priklauso, ar konkretus drabužio modelis garantuos pakankamą pralaidumą orui, šilumos izoliaciją ir ilgaamžiškumą. Dažnai paaiškėja, kad natūralios medžiagos, pagamintos, pavyzdžiui, iš merino vilnos ar bambuko ūglių, veikia geriau nei pažangūs ir taip reklamuojami sintetiniai pluoštai. Dar daugiau, bambukas yra nekenksmingas gamtai, todėl saugus ir mūsų organizmams. 

Kodėl įvairių drabužių gamintojai vis dažniau renkasi šį pluoštą?

Turbūt visai nesunku pastebėti, kad pastaraisiais metais parduotuvėse, ypač turinčiose sportinę ar miego aprangą, galima rasti vis daugiau drabužių iš bambuko pluošto. Tarp tokių parduotuvių yra ir gerai lietuviams bei likusiai Europai žinomas prekės ženklas Sparta Textile. Tam yra keletas priežasčių. Viena jų – šio augalo savybės, kita – augimo sąlygos. Iš tiesų, bambuką yra daug lengviau auginti nei, pavyzdžiui, medvilnę ar linus. Jis, tiesiogine to žodžio prasme, auga tiesiog akimirksniu ir gali augti daugiau mažiau visur, išskyrus itin šaltus pasaulio kraštus, kuriuose šie augalai gautų labai mažai saulės spindulių. Kadangi, jie praktiškai nėra reiklūs aplinkai, jų priežiūros išlaidos yra kur kas mažesnės nei anksčiau minėtų augalinės kilmės pluoštų. Šiais laikais itin svarbus aspektas yra ir tai, kad bambukų ūglių auginimui nereikia naudoti jokių augalų apsaugos produktų, kurie dažnu atveju yra kenksmingi aplinkai ir mums patiems, o tai reiškia dar mažesnes išlaidas, geresnę aplinkos būklę bei švarų gruntinį vandenį bambukų plantacijose.

Drabužių iš bambukų pluošto privalumai

Drabužiai iš bambuko pluošto yra ne tik labai malonūs liesti, bet ir pasižymi puikiomis termoaktyviomis savybėmis. Dėl šios priežasties tokie drabužiai gali būti idealus pasirinkimas sportinei aprangai, apatiniam trikotažui ir kitiems kasdieniams rūbams. Drabužiai, kurių sudėtyje yra daug bambuko pluošto, leidžia efektyviai pašalinti šilumos perteklių ir drėgmę, susikaupusią ant odos fizinio aktyvumo metu, apsaugo nuo perkaitimo ir itin gausaus prakaitavimo. Ką tai reiškia praktiškai? Esant aukštai temperatūrai lauke, jie vėsins mūsų kūną, o esant žemai – suteiks mums tinkamą šilumos izoliaciją, garantuojančią komfortą.

Tačiau puiki termoreguliacija nėra viskas, ką bambukas gali pasiūlyti. Šios drabužių gamybinės žaliavos pluoštai taip pat yra hipoalergiški. Šią savybę turėtų deramai įvertinti žmonės, turintys alergijų ir jaučiantys diskomfortą dėvint kitų medžiagų rūbus. Be to, dėl antibakterinių savybių drabužiai ilgiau išlieka gaivūs ir neskleidžia nemalonaus kvapo, todėl puikiai tiks, pavyzdžiui, žygiuojant, kopiant į kalnus ar kitokiu būdu aktyviai daug laiko praleidžiantys lauke.

Ką jau ką, bet kiekvienas vyras turėtų savo drabužių spintoje turėti bent keletą marškinėlių, pagamintų su bambuko pluoštu. Tokių įsigysite čia: https://spartatextile.lt/produkto-zyma/vyriski-marskineliai/.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus