visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Naudojant alternatyvius energijos šaltinius būsto šildymui ragina nepamiršti vienos taisyklės

Naudojant alternatyvius energijos šaltinius būsto šildymui ragina nepamiršti vienos taisyklės Naudojant alternatyvius energijos šaltinius būsto šildymui ragina nepamiršti vienos taisyklės

ROCKWOOL, UAB

www.rockwool.lt

Brangstant tradicinėms kuro rūšims daugybė namus besistatančių žmonių vis dažniau svarsto jų šildymui panaudoti alternatyvius energijos šaltinius. Tai – ir saulės, ir geoterminė energija.

Tiesa, ekspertai kalba ir apie naujesnes, vis labiau populiarėjančias priemones namų šildymui bei primena apie itin svarbią namo išorinių atitvarų šilumos izoliaciją.

„Pastaraisiais metais namus besistatantys žmonės turi prabangą rinktis iš daugybės įvairiausių atsinaujinančių energijos šaltinių – biokuro, geoterminės ir saulės energijos. Ji padeda ne tik itin sumažinti išlaidas šildymui, bet ir prisidėti prie ekologijos. O itin plati jų pasiūla padeda išsirinkti labiau tinkantį variantą ir gauti daugiausiai naudos“, – pranešime cituojamas bendrovės ROCKWOOL techninis vadovas dr. Andrius Buska.

Šilumos sistemų specialistai siūlo dėmesį atkreipti į šilumos siurblius oras – oras, kurie yra ekologiški ir ekonomiškai efektyvūs. Siurblys oras – oras ima šilumą iš šaltesnio aplinkos oro, perduoda jį į vidinį šilumos siurblio bloką, iš kurio surinkta šiluma perduodama patalpos orui. Svarbu tai, kad šie siurbliai pasižymi pigiausiu ir paprasčiausiu įrengimu.

Populiarėja ir oras – vanduo šilumos siurbliai, kurie yra skirti patalpų šildymui naudojantis radiatoriais ar grindine šildymo sistema. Taip pat – buitinio karšto vandens ruošimui, panaudojant lauko ore esančią energiją. Skirtingai nei geoterminiams siurbliams, kaip skelbiama išplatintame pranešime, šiuo atveju nereikia įrenginėti gręžinių. Taip pat jie yra paprasčiau įrengiami už saulės elektrines, nes išvengiama nepatogių montavimo situacijų.

Neretai atbaido kaina ir laikas – oras – vanduo sistemos įrengimas užtrunka ilgiau ir kainuoja kiek daugiau nei oras – oras sistemos. Tačiau šildymo sistemų specialistai siūlo geriau sumokėti šiek tiek daugiau ir vėliau džiaugtis dar mažesnėmis išlaidomis šildymui. Tačiau tam, kad būtų pasiekti geriausi taupaus ir energiškai efektyvaus namo rodikliai, patariama nepamiršti ir tinkamo namų apšiltinimo – tai itin yra svarbu, nes neleidžia šilumai skverbtis per konstrukcijas.

„Kad ir kokia inovatyvi ir mažai resursų reikalaujanti šildymo sistema būtų įrengta būste, tačiau geriausi rezultatai gali būti pasiekti tik tinkamai ir kokybiškai apšiltinus namą. Tuomet per išorines atitvaras bus prarandama mažiau šilumos ir užtikrinama didesnė gerovė bei komfortas namuose. Itin svarbu ir tai, kad šildymui pasirinkus atsinaujinančius energijos išteklius, o namo apšiltinimui – akmens vatos gaminius, turėsite energiškai efektyvius bei aplinkai draugiškus namus“, – pataria A. Buska.

Straipsnis publ. Statybunaujienos.lt. Naudojant alternatyvius energijos šaltinius būsto šildymui ragina nepamiršti vienos taisyklės

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus