visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Namų eksterjero atnaujinimas: maži pokyčiai – didelis efektas

[https://unsplash.com/photos/white-concrete-house-near-green-tree-during-daytime-4ojhpgKpS68] [https://unsplash.com/photos/white-concrete-house-near-green-tree-during-daytime-4ojhpgKpS68]

Jei gyvenate nuosavame name, turėtumėte žinoti, kad namo fasadas ir aplinka yra ta namų vieta, kurią pirmą pamato kiekvienas jūsų svečias ar eilinis praeivis. Namų eksterjeras gali atspindėti bendrą namų ir jūsų asmeninį stilių. Laikui bėgant, eksterjeras gali tapti nebeaktualus, nemodernus ir pasenęs. Fasado dažai ima keisti spalvą, architektūros elementai praranda savo pirminį žavesį, išeina iš mados ir pradeda erzinti.

Tačiau nutikus tokiai situacijai, viską galima nesudėtingai ištaisyti. Išradingai naudojant įvairius architektūrinius sprendimus, tinkamai parinkus spalvas ar pakeitus tam tikrus eksterjero elementus, savo namams jūs galite suteikti visiškai skirtingą įvaizdį. Toliau pateiksime keletą patarimų, kaip be didelių pastangų ir su mažiausiomis investicijomis, jūs galite pakeisti savo namų įvaizdį ir sukurti akį traukiantį eksterjerą.

Nauja spalva – kitoks įvaizdis

Vienas iš paprasčiausių būdų, kaip galite atnaujinti savo namų eksterjerą yra spalvų derinimas. Jei pastebėjote, kad jūsų namas prarado pirminę išvaizdą, jums nebepatinka jo spalva arba ji yra išblukusi – tiesiog šviežiai perdažykite namų sienas ta pačia arba kita spalva. Naujas dažų sluoksnis suteiks jūsų namams didesnį tvarkos jausmą ir dar geriau apsaugos jūsų apdailą nuo kenksmingų saulės spindulių ar lietaus poveikio.

Jei esate nepatenkinti dabartine spalva, rinkdamiesi dažus pasirinkite šviesesnį ar tamsesnį atspalvį. Jei dvejojate savo pasirinkimu, pasitarkite su eksterjero dizaineriais, kurie padės išsirinkti jūsų namui tinkančią spalvą ir suteiks kitų naudingų patarimų.

Keisdami namo fasado spalvą nepamirškite langų bei durų, suteikiančių jūsų namams stiliaus pojūtį. Esant poreikiui, jūs galite papuošti savo langus priderintais langų apvadais ir dekoro elementais. Jei manote, kad jūsų namų durys yra nusidėvėję ir atėjo metas atsinaujinti, įsigykite aukštos kokybės norimos spalvos duris, kurios ne tik pagerins jūsų namų išvaizdą, tačiau ir suteiks papildomą apsaugą ir geresnę garso bei šiluminę izoliaciją.

Eksterjero apšvietimas ir sutvarkyta aplinka

Planuodami savo namų eksterjero apšvietimą, niekada nenuvertinkite jo daromos įtakos jūsų namų įvaizdžiui. Apšvietę pagrindinius fasado elementus, takus, duris ir sienas, jūs galite išgauti skirtingus namo įvaizdžius. Rinkdamiesi lauko apšvietimą, rinkitės energiją taupančius ir universalius sprendimus, tokius kaip LED apšvietimas. LED apšvietimas gali skleisti ne tik šaltas ir solidžias spalvas, bet ir mirgėti įvairiomis spalvomis, tarsi lošimo automatai.

Šventiniu laikotarpiu, žaismingos spalvos padės lengviau sukurti norimą atmosferą ir įvaizdį.

Namų eksterjerą pagyvina ir gerai išplanuotas bei sudėliotas kraštovaizdis. Tinkamai parinkti augalai pagyvina jūsų kiemą, suteikia šešėlį ir estetikos jausmą. Norėdami, kad pasodinti augalai džiugintų ir kitais metais, sodinkite tik mūsų regionui būdingas gėles, krūmus ar medžius. Jei pageidaujate, kad jūsų sodas būtų gyvas ir žiemos ar rudens mėnesiais – rinkitės spygliuočius, visžalius augalus, kurie žaliuos ir bus gyvi ištisus metus. Jei norite, kad jūsų sklypas gražiausiai atrodytų vasaros ir pavasario mėnesiais, pasodinkite daug gėlių ir pasirūpinkite savo veja. Gėlių ir išpuoselėtos vejos kompozicija sukuria šviesų derinį ir jūsų eksterjerui suteikia daugiau šilumos bei jaukumo.

Didesnė pertvarka, dar didesniems pokyčiams

Jei fasado spalvos pakeitimas ar apšvietimo pertvarkymas nepadeda pasiekti norimo efekto – verta susimąstyti apie didesnio mąsto remontą. Norėdami iš esmės pakeisti namo išvaizdą ir suteikti jam visiškai skirtingą stiliaus pojūtį, pagalvokite apie stogo dangos keitimą.

Rinkdamiesi naują stogą, jūs galite išsirinkti kitos spalvos ir medžiagų stogo dangą. Pavyzdžiui, nusibodusią metalinę stogo dangą galite pakeisti į klasikinę, molinių čerpių stogo dangą. Taip suteiksite visiškai kitokį stiliaus pojūtį savo namų fasadui ir tuo pačiu atsinaujinsite stogo dangą. Tiesa, prieš priimant sprendimą, turėtumėte įvertinti esamo stogo konstrukcijos būklę bei išplanavimą. Kai kuriais atvejais, stogo keitimo darbai gali kainuoti pernelyg brangiai arba dėl tam tikrų konstrukcinių sprendimų, gali būti neįmanoma jų atlikti.

Jei stogo keitimas atrodo pernelyg didelis ir brangus darbas, iš naujo įvertinkite savo langų išplanavimą. Galbūt kurioje nors namo sienoje jūs pasigendate lango, per kurį į namus patektų papildoma šviesa ir kuris papuoštų jūsų namo išorę? Priklausomai nuo jūsų namo konstrukcijos, toks atnaujinimas gali kainuoti nebrangiai ir būti lengvai įgyvendinamas.

Jei ir tai jums atrodo per daug, iš pažiūros paprasti architektūriniai akcentai, jūsų namo išvaizdai gali suteikti rafinuotą įvaizdį. Langinės gali jūsų namams suteikti papildomo žavesio, pagyvinti langus ir žinoma – vasaros metu apsaugoti nuo saulės spindulių ir karščio patekimo į namus. Be to, pasirinkus norimą spalvą ir stilių, jas nesudėtingai galite pritaikyti prie bet kokio eksterjero.

Apibendrinant galima paminėti, kad jūsų namų eksterjero patobulinimas apima daugybę sričių. Spalvų derinimas, kraštovaizdis, fasado apdailos medžiagos ir architektūriniai akcentai, jūsų namams gali suteikti daugiau asmeniškumo ir stiliaus, tačiau prieš pradedant atnaujinimo procesą, visada pravartu pasitarti su profesionaliais dizaineriais arba architektais.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus