visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

KOKS BRANGUS AKMUO LABIAUSIAI TINKA MĖLYNAKIAMS?

 https://www.pexels.com/photo/stone-bracelet-on-white-surface-10803602/ https://www.pexels.com/photo/stone-bracelet-on-white-surface-10803602/

Natūralios kilmės brangieji akmenys kiekvienas turi tik jiems būdingą spalvą. Vieni iš jų yra žali, kiti raudoni, treti mėlyni arba geltoni. Brangakmenių spalvos ryškumas varijuoja nuo labai šviesaus iki tamsaus, pačiu vertingiausiu yra laikomas nei per šviesus, nei per tamsus esamos spalvos tonas. Kuo švaresnė spalva, tuo brangusis akmuo yra laikomas vertingesniu.

Kaip derinti papuošalus su brangakmeniais prie aprangos ir savo išvaizdos?

Prieš įsigyjant papuošalus su brangiaisiais akmenimis pirmiausiai reikia prisiminti, kokią aprangą iškilmių metu vilkite, nes prie jos būtina tinkamai priderinti juvelyrinius aksesuarus. Pavyzdžiui, jei jūsų aprangos spalvos labai ryškios, tada jums labiausiai tiks pastelinių spalvų papuošalai, ir atvirkščiai.

Anot dizainerių, prie juodos arba baltos spalvos drabužių tiks bet kurios spalvos brangakmeniai. Juvelyrinius papuošalus taip pat galima derinti prie akių spalvos arba odos gymio. Čia galioja taisyklė – reikia vengti spalvų, kurios panašios į jūsų odos spalvą. Kita vertus, iš karto aišku, jog mėlynakiams idealiai turėtų tikti lazuritas.

Kokia yra lazurito spalva ir kuo jis pasižymi?

Lazurito spalva yra ryškiai mėlyna ir tolygi spalva. Ji gali būti pasidengusi vos įžiūrimais aukso spalvos pirito grūdeliais. Jeigu jų yra per daug, tada krenta lazurito vertė. Lazuritas yra naudojamas papuošalų gamyboje maždaug šešis tūkstančius metų. Iš jo išgaunami mineraliniai pigmentai buvo naudojami ne tik kosmetikoje, bet ir dailėje, knygų apipavidalinimui. Prieš porą šimtų metų buvo sukurtas dirbtinis lazurito produktas ultramarinas.

Kokios ypatingos savybės yra priskiriamos lazuritui?

Manoma, jog lazuritas akivaizdžiai padidina jį nešiojančio žmogaus patrauklumą, todėl smarkiai pasitarnauja siekiant užkariauti priešingos lyties dėmesį. Sakoma, jog lazuritas prisideda prie darnaus santuokinio gyvenimo palaikymo. Be to, teigiama, jog šis akmuo stiprina psichines galias, palaiko jį nešiojančio asmens protinę ir fizinę energiją.

Taip pat tvirtinama, jog lazuritas stiprina imunitetą, išvalo kraują nuo kenksmingų medžiagų, mažina kraujospūdį, gesina uždegimus, padeda nuo nemigos ir galvos svaigimo bei depresijos mažina skausmą. Šis akmuo yra naudingas kvėpavimo ir nervų sistemos, balso stygoms, gerklei ir skydliaukei.
 

 

Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus