visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Klaipėdos meras: Kovos menų sporto šakos padeda jaunus žmones ištraukti iš šešėlio

Klaipėdos meras: Kovos menų sporto šakos padeda jaunus žmones ištraukti iš šešėlio Klaipėdos meras: Kovos menų sporto šakos padeda jaunus žmones ištraukti iš šešėlio

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Kovo 20 dieną į uostamiestį sugužės geriausi šalies graplingo meistrai. Pirmą kart sporto šakos istorijoje Lietuvos atvirosios graplingo taurės pirmenybės vyks ant penkių tatamių, o dėl apdovanojimų varžysis per tris šimtus sportininkų. Tokiu būdu, Klaipėda įsitrauks į graplingo kalendorių.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad Klaipėda pagaliau įtraukiama į graplingo tinklą. Uostamiestyje sporto klubai ir dabar pritraukia daug žmonių, tačiau neabejoju, jog šis graplingo turnyras padės pritraukti dar daugiau. Mes kaip miesto vadovai galime garantuoti, kad padėsime viskuo, jog šis renginys būtų pačio aukščiausio lygio“, - sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Uostamiestis ne vieną dešimtmetį  garsėja ne tik krepšinio, futbolo ar rankinio klubais, tačiau ir kovinio sporto šakos. Meras jas deda ant trečio – ketvirto laiptelio pagal populiarumą Klaipėdoje.

„Krepšinyje arba futbole žmonės mane dažniau mato tik dėl to, kad į šių sporto šakų varžybas susirenka daugiau žmonių. Noriu labai aiškiai pasakyti, kad nėra taip, jog visa kita man neįdomu ir niekur kitur aš nesilankau. Nieko panašaus. Kovinės sporto šakos nėra išimtis.

Tokios sporto šakos kaip graplingas, traukia hiperaktyvius vaikus, kuriuos apsaugo nuo galimo energijos švaistymo ne visiškai doriems ir kilniems tikslams. Dėl to labai džiaugiuosi, kad kovinės sporto šakos Klaipėdoje yra itin populiarios.

Jeigu yra galimybė žmogų sudominti sportu – tai jau yra pasiekimas. Ypač pabrėžtina, kalbant apie jauną žmogų. Tos kovos menų sporto šakos padeda jaunus žmones ištraukti iš šešėlio, iš rizikos zonos ir tai, visų pirma, yra labai gera prevencijos profilaktikos priemonė.

Kalbant apie graplingą, tai ši sporto šaka dar nėra giliai įleidusi šaknų į Lietuvą, tačiau neabejoju, kad ši sporto šaka turi didžiulę perspektyvą. Lyginant šį sportą su kitomis, pavadinkime jas, agresyvesnėmis sporto šakomis, graplingas traumų tikimybės kontekste yra gana saugus. Tai yra svarbus dalykas. Nepaisant atliekamų smaugimo ir laužymo veiksmų, vis tiek čia patirti traumą tikimybė nėra didelė“, - savo sporto žiniomis dalinosi V.Grubliauskas.

Klaipėdoje įvyksiančios Lietuvos atvirosios graplingo taurės pirmenybės bus trečiasis didelis graplingo renginys šiais metais. Prieš tai puikūs turnyrai buvo surengti Vilniuje ir Pakruojyje.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus