visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Išmanios namų sistemos JUNG HOME privalumams atskleisti – specialus stendas parodoje Supernamai 2023

Išmanios namų sistemos JUNG HOME privalumams atskleisti – specialus stendas parodoje Supernamai 2023 Išmanios namų sistemos JUNG HOME privalumams atskleisti – specialus stendas parodoje Supernamai 2023

Lietuvos rinkai šiemet pristatyta inovatyvi skaitmeninė namų sistema JUNG HOME taps svarbiausiu akcentu specialiai tarptautinei parodai „Supernamai 2023“ sukurtame JUNG stende. Rugsėjo 29–spalio 1 d. „Litexpo“ parodų centro lankytojai, užsukę į šį interaktyvų stendą, turės unikalią galimybę ne tik iš arčiau susipažinti su naujos kartos išmanesnių namų sistema, bet ir „pasimatuoti“ jos teikiamus privalumus. Tuo tarpu elektros instaliacijos specialistams bus siūloma galimybė užsiregistruoti į nemokamai šios sistemos diegėjams vykdomus praktinius mokymus.

Didesnis komfortas, efektyviai vartojama energija ir proporcingai mažėjančios komunalinės išlaidos. Tokie reikalavimai gali būti įgyvendinti, jei pastato įranga yra sujungta į bendrą tinklą. Pasak jungiklių ir išmaniųjų namų sistemų centro „JUNG Vilnius“ vadovo Raimundo Skurdenio, būtent tokia yra šioje parodoje pristatoma naujos kartos skaitmeninė namų sistema JUNG HOME. 

Išmanios namų sistemos JUNG HOME

Išmani sistema, kuriai įdiegti pakanka tradicinės elektros instaliacijos

Eksperto įsitikinimu, iš arčiau susipažinti su tokia palyginti didelių išlaidų nereikalaujančia, paprastesne profesionalios protingo namo sistemos alternatyva verta ne tik elektros instaliacijos bei kitiems būstų įrengimo sektoriaus specialistams, bet ir naujakuriams ar planuojantiesiems remontą.

„Vienas esminių šio sprendimo privalumų – galimybė padedant kvalifikuotam elektrikui tiek senos statybos, tiek naujus namus transformuoti į išmanesnius. Mat sistemai įdiegti reikia tik tradicinės elektros instaliacijos. Veikti ji ima iškart, be interneto ryšio ar serverio. Užtenka atsisiųsti nemokamą JUNG HOME programėlę, kuri visus komponentus akimirksniu susieja saugiu „Bluetooth Mesh“ ryšiu“, – pasakoja R. Skurdenis ir priduria, kad sistemos naudojimui, konfigūravimui ar atnaujinimui prireiks tik telefono su ta pačia intuityviai valdoma programėle.

R. Skurdenio teigimu, JUNG HOME montavimas taip pat yra itin lengvas – įprastas jungiklis tiesiog pakeičiamas išmanesniu. JUNG HOME galima pradėti diegti netgi nuo vieno išmanaus jungiklio ar šviesos reguliatoriaus.

Vėliau galima panaudoti išmaniuosius kištukinius lizdus, leidžiančius matuoti elektros suvartojimą ir suteikiančius galimybę tikslingai valdyti energiją. Dar vėliau į sistemą galima integruoti patalpų temperatūros valdiklius, žaliuzių valdymo mygtukus ir t. t.

Išmanios namų sistemos JUNG HOME

Komfortiški funkcionalumai su nepriekaištingai estetiška išvaizda

„Su JUNG HOME į bendrą tinklą sujungtos namų funkcijos veikia išvien ir atveria neribotas galimybes. Įskaitant tokias, kurios atliepia šiandien ypač aktualų tvariau eksploatuojamų būstų poreikį: pavienių įrenginių energijos suvartojimo stebėjimą ar šildymo išlaidų taupymo scenarijų“, – teigia R. Skurdenis.

Ekspertas pamini ir komfortiškesnės kasdienybės aspektą, kuomet namuose savaime įsijungia rytinis apšvietimas ar nepakilus nuo sofos užtraukiamos langų žaliuzės. Susiejus sistemą su virtualiaisiais asistentais „Amazon Alexa“, „Google Home“ ar ekosistema „SmartThings“, namai jų ribose paklus ir valdymui per nuotolį ar balsu. 

Išmanios namų sistemos JUNG HOME

„Svarbu ir tai, kad sistemą galima plėsti palaipsniui, priklausomai nuo poreikių ar finansinės situacijos. Be to, dėl sistemos funkcionalumo nenukenčia dizainas – JUNG HOME komponentai yra tokie patys kokybiški ir stilingi kaip ir įprasti JUNG prietaisai, nuo įprasto balto jungiklio iki visų 63 „Les Couleurs Le Corbusier“ paletės spalvų. Tai suteikia kūrybinę laisvę interjero ekspertams – kiekvienas nuosaikios išvaizdos valdiklis bet kokioje aplinkoje dera kaip estetiška puošmena“, – pabrėžia „JUNG Vilnius“ vadovas.

R. Skurdenis sako, kad užsukę į specialiai parodai sukurtą JUNG HOME stendą elektros instaliacijos specialistai galės registruotis ir į nemokamus šios sistemos diegėjų praktinius mokymus, kurie reguliariai vykdomi „JUNG Vilnius“ mokymų centre. Sėkmingai juos baigusiems specialistams bus suteikiami tai patvirtinantys vardiniai sertifikatai. Šiuo metu JUNG HOME mokymus jau yra praėję beveik 200 diegėjų Lietuvoje, kurie gali kvalifikuotai įdiegti šias sistemas kiekvienuose namuose.

Išmanios namų sistemos JUNG HOME

Daugiau informacijos:
Greta Lopetkaitė,
„Berta&Agency“ vyresnioji projektų vadovė
Tel. +370 6 24 96 951
El. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus