visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Geras matematikos korepetitorius: 10 dalykų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį

Geras matematikos korepetitorius: 10 dalykų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį Geras matematikos korepetitorius: 10 dalykų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį

Matematika – viena svarbiausių, bet toli gražu ne lengviausių mokyklos disciplinų. Todėl nenuostabu, kad dažniausiai moksleiviams prireikia pagalbos būtent su ja. Nors matematikos korepetitorių yra tikrai nemažai, tai tik apsunkina tėvų užduotį: rasti gerą mokytoją savo vaikui. Profesionali papildomo ugdymo akademija „Alfa klasė“ pateikia 10 punktų, į kuriuos derėtų atkreipti dėmesį, ieškant matematikos korepetitoriaus.

1. Patirtis

Nenuginčijamas faktas: geras mokytojas – patyręs mokytojas. Pedagogika yra išties subtili disciplina, kurios mokomasi ne vienerius metus. Dėl to tik sukaupęs kelerių metų patirtį mokytojas galės pasiūlyti kokybiškas pamokas. Drąsiai teiraukitės, kiek ir kokios patirties turi korepetitorius.

2. Mokytojo profilis

Mokytojas, dirbantis su plačiu spektru mokinių: nuo pirmos klasės iki studentų – retas atvejis. Kiekvienas mokytojas turi savo specializaciją: jei korepetitorius yra tinkamas penktokui, tai nereiškia, kad jis taip pat gerai išaiškins dvyliktos klasės temas. Tad rinkdamiesi korepetitorių, klauskite jo, su kokio amžiaus mokiniais jis dirba.

3. Vieta

Kai kurie tėvai vis dar galvoja, kad pas gerą korepetitorių reikia važiuoti į miesto galą. Netiesa! Geras korepetitorius galvoja apie savo klientą, tad bando organizuoti užsiėmimus patogioje ir prieinamoje lokacijoje. „Alfa klasės“ matematikos korepetitoriai Kaune veda pamokas strategiškai patogioje vietoje – pačioje miesto širdyje.

4. Asmeninės savybės

Asmeninis mokytojo ir mokinio suderinamumas yra išties svarbus faktorius. Ieškokite korepetitoriaus, kurio temperamentas ir charakteris atitiks jūsų vaiko asmenines savybes. Mokytojas turi būti draugiškas, malonus, kantrus ir lengvai prisitaikantis prie skirtingų mokinio poreikių ir asmeninių bruožų.  

5. Profesionalus bendravimo stilius

Profesionalus mokytojas bendrauja dalykiškai ir pagarbiai, aiškiai ir suprantamai, nevengia neįžeidžiančių juokų. Jis neturi būti užsidaręs savyje, lengvai randa kalbą su vaiku, turi kalbėti pakankamai garsiai, nei per lėtai, nei per greitai. Apie balso kėlimą negali būti net jokios kalbos – iš karto atsisveikinkite su tokiu korepetitoriumi.

6. Sudomina vaiką

Matematika – nors ir sunki ir labai teorinė, bet vis dėlto pritaikoma kasdieniame gyvenime disciplina. Išties geras matematikos korepetitorius meistriškai derina teoriją ir praktiką, papildo dėstomą temą gyvenimiškais pavyzdžiais, paaiškina, kodėl tam tikra tema yra svarbi ir kur ji yra taikoma. Tai paskatina domėjimąsi matematika ir už mokyklos ribų.

7. Programa atitinka poreikius

Deja, vis dar pasitaiko pedagogų, nesuprantančių individualios prieigos svarbos. Tokie mokytojai visus moko vienodai, o tai ne išsprendžia, bet tik pagilina problemą – juk jūsų vaikui reikia korepetitoriaus todėl, kad mokykloje jam kyla individualių sunkumų. Papildomo ugdymo mokyklos „Alfa klasė mokytojai Kaune visada atlieka žinių vertinimo testą ir sudaro programą pagal individualius mokinio poreikius ir gebėjimus.   

8. Skatina mokinį tobulėti

Geras matematikos korepetitorius ne tik identifikuoja mokinio turimas spragas, bet ir žino, kaip padėti mokiniui jas užpildyti ir pasiekti dar daugiau. Jis skatina mokinį domėtis dalyku ir tobulėti, ne peikia jį, o motyvuoja dirbti su savimi ir nesustoti pusiaukelėje.

9.  Darbas – ne tik per pamokas

Negalvokite, kad visas darbas vyksta tik per pamokas. Mokytojas privalo užduoti namų darbus, kad naujai išeita arba mokomasi tema būtų tinkamai įtvirtinta (visi žinome, kad kartojimas – mokslų motina). Tad jei nematote savo vaiko darant matematikos namų darbus, žinokite, kad darbas vyksta pusėtinai, taigi ir rezultatai bus ne patys geriausi.  

10. Bendri pomėgiai

Paskutinis punktas – ne svarbiausias, bet tam tikrais atvejais gali turėti lemiamą reikšmę. Korepetitorius – toks pat žmogus, gyvenantis gyvenimą už darbinės aplinkos ribų, bei turintis pomėgių ir hobių. Galbūt, kaip ir jūsų vaikas, mokytojas žaidžia šachmatus. O gal jam patinka kompiuteriniai žaidimai ar animaciniai filmukai. Tvirtos draugystės yra grindžiamos bendrumu – gal bendras interesas padarys ryšį tarp jūsų vaiko ir jo naujo mokytojo stipresnį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus