visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Elektriniai kontaktiniai griliai: ką naudinga žinoti ir kaip pasirinkti kokybišką?

Elektriniai kontaktiniai griliai: ką naudinga žinoti ir kaip pasirinkti kokybišką? Elektriniai kontaktiniai griliai: ką naudinga žinoti ir kaip pasirinkti kokybišką?

Elektriniai griliai gali būti įvairiausi. Vienus naudojame lauke, kitus namuose, tačiau, visi jie yra naudojami maisto ruošimui, kepimui. Nors elektrinius lauko grilius galima plačiai naudoti šiltuoju metų laiku, kontaktiniai elektriniai griliai yra pranašūs tuo, kad juos galima naudoti namuose, ištisus metus. Iš tiesų, šio tipo elektriniai griliai, dažnai yra žinomi kaip panini sumuštinių keptuvės.

Tai galingas, praktiškas įrenginys, kuris naudoja karštų plokštelių suspaudimo technologiją, kad iškeptų maistą greitai. Galima rasti vieną arba dvi kaitinamas plokšteles turinčių elektrinių grilių. Šis įrenginys yra be galo praktiškas ir universalus, kadangi, suteikia galimybę gaminti daugybę skirtingų patiekalų. Žinoma, elektrinių kontaktinių grilių, rinkoje, galime rasti įvairiausių. Na, o norint pasirinkti tinkamą, kokybišką ir gerą, labai svarbu prieš įsigyjant atsižvelgti į kelis, svarbius aspektus. Šiame straipsnyje, būtent juos ir aptarsime.

Galia

Renkantis elektrinį kontaktinį grilį labai svarbu atsižvelgti į jo galingumą. Nuo elektrinio kontaktinio grilio galingumo priklauso tai, kaip efektyviai grilis veiks ir kaip greitai padės pagaminti maistą. Specialistų teigimu, siekiant, kad maistas iškeptų greitai, jo nereikėtų laukti ilgai ir prie grilio praleisti daug laiko, reikėtų rinktis tokį, kurio galia yra didesnė nei 1800W. Tokio griliaus plokštelės įkaista greičiau, todėl, ir ruošiamas maistas greičiau iškepa. Tiesa, nepamirškite atsižvelgti ir į veikimo laido ilgį. Nuo jo priklauso tai, kaip patogu bus griliumi naudotis. Teigiama, kad ilgesnis laidas - praktiškesnis pasirinkimas, kadangi, leidžia lengvai naudoti kontaktinį grilį bet kurioje virtuvės vietoje.

Plokštelių tipas ir medžiaga

Ko gero svarbiausias aspektas, į kurį svarbu atsižvelgti renkantis elektrinį kontaktinį grilį yra plokštelių tipas ir medžiagas, iš kurių plokštelės yra gaminamos. Dėka kaitinimo elemento, plokštelės yra įkaitinamos ir yra griliaus dalis, kuri tiesiogiai kontaktuoja su maistu. Tačiau, naudinga žinoti, kad ne visos jos yra vienodos. Vienos gali būti plokščios ir lygios. Jos suteikia maksimalų kontaktą su maistu, kadangi, yra lygios tekstūros. Šio tipo plokštelės efektyviai ir tolygiai paskirsto šilumą, todėl, maistas kepa greičiau, tolygiau. Itin plačiai naudojamos yra plokštelės su grioveliais. Grioveliai leidžia gaminti sveikesnį maistą, kadangi, lengviau yra atskiriami riebalai, taukai, išsiskiriantys iš kepamo maisto. Taip pat, maistui suteikiama puiki, viliojanti ir apetitą kelianti išvaizda, kadangi, ant kepsnių ar daržovių lieka griovelių atspaudai.

Negalintiems apsispręsti, puikiu pasirinkimu gali tapti šių dviejų plokštelių kombinacija – kombinuotas kontaktinis grilis. Jis turi ir lygią ir plokštelę su grioveliais.

Apatinė, dažniausiai, būna lygi plokštelė, o turinti griovelius puikuojasi viršuje. Taip užtikrinamas greitas ir tolygus kepimas. Tačiau, nereikėtų pamiršti ir to, kad plokštelės gali būti gaminamos iš skirtingų medžiagų. Dažniausiai naudojamos – ketaus plokštelės. Jos mėgstamos dėl efektyvaus šilumos palaikymo. Vis dėlto, jas būtina tinkamai prižiūrėti, kad jos neimtų rūdyti. Taip pat, jos gana ilgai kaista. Aliumininės plokštelės - kaista greitai ir greitai perduoda karštį maistui. Tokias plokšteles turintys griliai puikiai tiks tiems, kurie šį įrenginį planuoja naudoti retai. Galiausiai, grilio plokštelės gali būti keramikinės. Tai greitai įkaistanti naujovė, kurią itin lengva valyti. Negana to, keramikinės plokštelės neperteikia nepageidaujamų skonių maistui. Tačiau, tokias plokšteles turintys griliai yra gana brangūs.

Papildomos ypatybės

Nepamirškite ir papildomų ypatybių, funkcijų. Labai svarbu, kad elektrinis kontaktinis grilis suteiktų reguliuojamos temperatūros galimybę. Ši funkcija leidžia efektyviau pritaikyti grilį prie kepamo, ruošiamo maisto, kadangi, skirtingos temperatūros reikia kepamoms daržovėms, mėsai, kitiems produktams. Taip pat, svarbu, kad grilis veiktų keliomis padėtimis. Pirmiausia, jis turėtų leisti suspausti kepamą maistą: tokiu būdu pavyks pasigaminti ne tik keptos mėsos, bet ir sumuštinių, užkandžių. Taip pat, naudinga jei grilis gali veikti atviras, kaip lauko kepsninė. Tokiu būdu, savo virtuvėje galėsite mėgautis kepsninės suteikiama patirtimi. Nepamirškite pagalvoti ir apie valymą. Naudinga, jei grilio plokšteles įmanoma išimti ir efektyviai išplauti. Taip pat, pravartu rinktis tokį grilį, kurio plokštelės gali būti plaunamos indaplovėje.
Varle.lt rasite platų, įvairių elektrinių kontaktinių ir standartinių grilių bei garsių jų gamintojų, tokių kaip „Caso“ pasirinkimą. Čia visada žemos kainos!

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus