visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė

Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė

UPONOR, UAB

Greitas ir paprastas montavimas, patikimumas, ilgaamžiškumas – tokius lanksčių izoliuotų vamzdžių sistemų privalumus įvardija specialistai. Rengiantis statyti energiškai efektyvius pastatus ne mažiau svarbūs argumentai – energijos nuostolių minimizavimas ir galimybė naudoti alternatyvius energijos šaltinius. Patyrusieji, ką reiškia užšalę ar sprogę vamzdžiai, įvertins ir tai, kad plastikiniai gamykloje izoliuoti vamzdžiai atsparesni šalčiui, jie neveikia vandens kokybės, yra atsparūs korozijai ir erozijai, montuojami be sujungimo movų ir kompensatorių.

Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė

Sprendimas ir gamykloms, ir individualiam būstui

Žvelgiant į daugelį inžinerinių sprendimų, matyti, jog šilumos energijos perdavimo metodų gerinimas yra prioritetinės svarbos siekiant užtikrinti patikimą pastato terminį dizainą ir efektyvų sistemos funkcionavimą. Šiuolaikinės vietinio šilumos paskirstymo sistemos (LHD – Local heating distribution) paremtos izoliuotais vamzdžiais turi atitikti griežčiausius saugumo, patikimumo, patvarumo ir efektyvumo reikalavimus.

Uponor Ecoflex izoliuoti vamzdžiai turi platų panaudojimo spektrą nuo industrinių iki gyvenamosios paskirties pastatų – šildymo, vėsinimo ir geriamojo vandens sistema gali būti pritaikoma didelio masto kompleksuose, pavyzdžiui, mokyklose, ligoninėse, viešbučių ir kurortų kompleksuose, industrinės paskirties pastatuose. Šis sprendimas gali būti pritaikomas ir sniego ir ledo tirpinimo sistemoms. Tai racionalus pasirinkimas ir renovacijos projektams.

Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė

Uponor izoliuotų vamzdžių tipinė struktūra:

1. Išorinis apsauginis sluoksnis iš gofruoto aukšto tankio polietileno (HDPE). Statinė apkrova iki 60 t. Specialios oro kameros padidina energijos taupymą ir apsaugą.

2. Izoliacinė medžiaga sudaryta iš kelių koncentrinių sluoksnių, senėjimui atsparios, vandeniui nelaidžios PE-X putos, neprarandančios elastingumo.

3. Diferencijuotų vamzdžių izoliacija. Skirtingos paskirties (tiekimo ir grąžinimo) vamzdžio funkcijos žymėjimas, kuris leidžia išvengti tiekimo grandinės klaidų.

4. Vidinis vamzdis, pagamintas iš modifikuoto polietileno (PE-Xa), atitinkantis EN ISO 15875 standartą, maksimali galima temperatūra 95 laipsniai C, projektinis slėgis šildymui 6 bar., vandentiekiui 10 bar. PE-Xa vamzdis atsparus korozijai, šildymo vamzdžiai sukurti su deguonies difuzijos barjeru. Uponor PE-Xa vamzdis atsparus staigiems temperatūros pokyčiams bei smūgiams.

 Ecoflex montavimo pranašumai

Lanksčių izoliuotų vamzdžių sistema gali būti eksploatuojama daugiau nei 50 metų. Ritėje – 100 arba 200 metrų vamzdžio, todėl ilgas atkarpas galima nutiesti be jokių jungčių. Svarbu ir tai, kad sutrumpinamas ir supaprastinamas montuotojų darbas – klojant šiuos vamzdžius nereikalingi specialūs įrankiai, plastikinių vamzdžių, priešingai nei metalinių, nereikia suvirinti ar papildomai izoliuoti.

Dėl mažesnio „Uponor“ izoliuotų vamzdžių lenkimo spindulio klojant trasas lengviau išvengti kliūčių ar kampų, nereikia gilių tranšėjų, vamzdyną lengviau prijungti prie įvado į pastatą. Paslanki sistema užtikrina greitesnį montavimo procesą ir mažesnius kaštus.

Ecoflex izoliuoti vamzdynai su izoliacine medžiaga iš PE-Xa putų

Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė

Slydimo (Slip) sistema. Tokia vamzdžio sandara leidžia keliems izoliacinės medžiagos sluoksniams slysti vienas kito atžvilgiu taip padidinant vamzdžio paslankumą.

Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė

Asortimentas

Geros vamzdžių sistemos požymis – universalumas. Sistemą sudaro vos keli komponentai, bet ji gali būti naudojama įvairiose srityse. „Uponor“ izoliuotų vamzdžių asortimente – ir sistemos, skirtos geriamajam vandeniui tiekti į atokesnes ar retai apgyvendintas vietoves, individualius namus ar ūkius. Produkcijos asortimentas suskirstytas į 4 segmentus: Thermo vamzdynai, Aqua vamzdynai, Quattro vamzdynai, Supra Plus vamzdynai.

Racionaliausias pasirinkimas, anot specialistų, rinktis sistemas su dviem arba keturiais vamzdžiais apvalkale. Šilumos nuostoliai mažiausi naudojant „Uponor Ecoflex Quattro“ gaminius, kurie ypač tinkami sublokuotiems ir mažaaukščiams daugiabučiams namams.

Ecoflex izoliuoti vamzdynai – pritaikymas, asortimentas, skaičiuoklė

Ecoflex skaičiuoklė – įrankis vamzdyno ir priedų skaičiavimui

Skaičiuokle naudotis labai paprasta, tereikia suvesti keletą duomenų, ir jūs gausite žiniaraštį su reikalingomis sistemos dalimis ir kiekiais bei rekomenduojama kaina.

Mažiau rūpesčių, energijos taupymas ir atokiausių vietų pasiekimas (sistema panaudota ir Antarktidoje esančioms tyrimų laboratorijoms!) – visa tai įmanoma su „Uponor“.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus