visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Čerpių montavimas ir tvirtinimas

Čerpių montavimas ir tvirtinimas Čerpių montavimas ir tvirtinimas

Norint ilgus metus džiaugtis patikimu ir saugiu stogu, būtina jį apsaugoti nuo drėgmės poveikio, taip pat nuo stipraus vėjo.

Stogo apsauga nuo drėgmės – tai ne tik stogo plėvelės įrengimas, bet ir hermetiškas čerpių klojimas. Jei tarp čerpių nėra tarpo, o nuolydis yra norimo kampo, vanduo teka žemyn veikdamas sunkio jėgos ir nepatenka po čerpėmis. Tinkamas čerpių klojimas ir tvirtinimas taip pat yra apsaugos nuo vėjo pagrindas.

Čerpių spynos yra keraminio elemento šone ir viršuje – todėl kiekvieną čerpę reikia įstatyti į kitą. Priešingai nei kartais manoma, jų nereikia gręžti ar prikalti. Pagrindinės stogo čerpės laikosi būtent jų tvirtinimo detalių dėka, specialių laikiklių pagalba jos pritvirtinamos prie grebėstų.

Čerpių montavimas ir tvirtinimas

Čerpių montavimas ir tvirtinimas

Čerpių montavimas ir tvirtinimas

Montuojant stogo dangą ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas darbų vykdymo kokybei. Kartais, kad pagreitinti stogo dengimo darbus, laikikliai naudojami tik su šoninėmis čerpėmis. Tai nėra gera praktika – dėl saugumo laikikliai turėtų būti naudojami per visą paviršių.

Čerpių montavimas ir tvirtinimas

Vidutiniškai tvirtinama kas trečia čerpė su pasislinkimu į vieną pusę, jei stogo specifika ar dažni gūsingi vėjai nepriverčia priimti kitų sprendimų (pavyzdžiui labai statiems stogams, rekomenduojama tvirtinti čerpes per visą paviršių, nes čerpė nesukelia spaudimo savo svoriu, kaip stoguose su mažesniu pasvirimo kampu).

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus